Vakantieplannen zomer 2021: dit moet je weten over het boeken van jouw vakantie

De Nederlandse regering adviseert alle Nederlanders op dit moment dringend om tot zeker 15 mei niet op vakantie te gaan naar het buitenland. Natuurlijk zijn we stiekem al wel aan het denken aan een heerlijke zomervakantie op een zonnige vakantiebestemming. In dit blog geven we je graag een overzicht van onze populaire Europese vakantielanden en de regels voor de zomer, voor zover bekend. Daarnaast geven we je graag wat extra informatie over het veilig boeken van jouw vakantie. Op een veilige manier reizen naar jouw vakantiebestemming is nog nooit zo belangrijk geweest.

Extra zekerheid voor jouw vakantieplannen

Boeken bij Sunweb

Bij Sunweb kan je met vertrouwen jouw vakantie boeken dankzij de COVID Comfort. Heb je al een vakantie geboekt deze zomer en wil je graag meer zekerheid door je vakantie alvast te verzetten? Dan kan je bij Sunweb gebruik maken van de flexibele omruilgarantie. Via jouw Mijn Sunweb account is het gemakkelijk om je vakantie om te boeken, mits jouw boeking aan de omboekvoorwaarden voldoet. Tot 6 weken voor je vertrek is het mogelijk om dit gratis te regelen, maar je kan er ook voor kiezen om voor €40 per persoon extra flexibel te mogen omboeken, tot 2 weken voor vertrek!

Als je bij Sunweb een fly & drive vakantie boekt, waar je dus inclusief vlucht boekt, dan word je automatisch gedekt door de repatriëringsgarantie. Wanneer het reisadvies tijdens jouw vakantie van positief naar negatief (code oranje) veranderd, zorgt Sunweb ervoor dat je veilig wordt teruggebracht naar huis.

Kijk je al uit om jouw zomervakantie te boeken, maar ben je bang dat je je geld niet terugkrijgt wanneer het reisadvies veranderd? Sunweb biedt vanaf nu een geldteruggarantie aan voor nieuwe boekingen om jou als reiziger een zorgeloze aanloop naar jouw vakantie deze zomer te bezorgen.

Boeken bij Tui

Bij TUI is het mogelijk om een reisverzekering inclusief COVID dekking af te sluiten. Deze verzekering is inclusief in de Basis, Comfort en Optimaal verzekering. De reisverzekering geldt voor afreizen tussen 1 april en 31 oktober 2021. Wil je graag zo’n reisverzekering boeken? Dat is alleen mogelijk via het boekingsproces op TUI.nl, via de TUI winkel. TUI at Home of het TUI Customer Services Center. Ben je benieuwd naar meer informatie over zo’n reisverzekering om jezelf te beschermen tegen onverwachtse kosten en jezelf goed te verzekeren? Klik hier.

De regels voor populaire fly & drive vakantielanden deze zomer

Fly & drive vakantie Griekenland corona
Fly & drive vakantie Griekenland corona

Griekenland

Griekenland is afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen. Griekenland is ideaal voor een fly & drive vakantie deze zomer. Op dit moment is Griekenland een van de landen die het snelst bereid is om weer toeristen te ontvangen.

Voor deze zomer is de quarantaine plicht voor reizigers uit andere landen is geschrapt. Bij aankomst dien je wel aan te kunnen tonen dat je gevaccineerd bent of je moet een negatieve PCR-test kunnen laten zien. 

De verwachting die er nu is, is dat de meeste Griekse coronamaatregelen al rond media media worden opgeheven. 

Fly & drive vakantie Italië corona
Fly & drive vakantie Italië corona

Italië

In Italië is het momenteel verplicht om als buitenlandse toerist vijf dagen in quarantaine te gaan. Op dit moment is het nog niet bekend of deze maatregel deze zomervakantie van kracht blijft. De verwachting is dat de Italiaanse overheid naar verwachting eind mei met verdere plannen komt.

Fly & drive vakantie Portugal corona
Fly & drive vakantie Portugal corona

Portugal

Portugal is zeer geliefd als bestemming voor een fly & drive vakantie. Dat komt mede doordat de steden en dorpjes in Portugal zo goed bereikbaar zijn per auto. Daarnaast is het klimaat in Portugal dermate aantrekkelijk dat veel toeristen er graag hun vakantie doorbrengen.

Voor komende zomer is Portugal ook een populaire vakantiebestemming. Portugal is een van de landen die graag zo snel mogelijk een Europees coronapaspoort in wil laten voeren. De Portugese regering hoopt medio mei de toeristische sector weer te kunnen heropstarten. Een precieze datum of andere details zijn momenteel nog niet bekendgemaakt. 

Fly & drive vakantie Spanje corona
Fly & drive vakantie Spanje corona

Spanje

Wil je met het vliegtuig naar Spanje om te genieten van een mooie vakantie, maar wil je toch het plezier van een eigen auto tijdens jouw vakantie? Dan is een fly & drive vakantie naar Spanje echt iets voor jou! Het streven van de Spaanse regering is dat toeristen die over een coronapaspoort beschikken in juni weer mogen afreizen naar Spanje.

En fijn om te weten: je hoeft dat niet meer na aankomst vijf dagen in quarantaine, waardoor je gelijk kan genieten van jouw vakantie! Het dragen van mondkapjes binnen en op straat blijft naar verwachting nog wel langere tijd van kracht.

Fly & drive vakantie Frankrijk corona
Fly & drive vakantie Corsica corona

Frankrijk

Vanaf afgelopen maandag is het voor EU-reizigers weer mogelijk om Frankrijk binnen te komen met een negatieve PCR-test. De Franse overheid wil vanaf 9 juni graag gebruik maken van een coronapaspoort, waarmee de andere reisbeperkingen komen te vervallen. Wanneer je als reiziger een vaccinatiebewijs of herstel van een recente besmetting kan laten zien, is dat ook voldoende om jouw fly & drive vakantie naar Frankrijk te boeken.

Zomervakantie 2021: wat zijn jouw plannen?

Ben je nog aan het dromen over jouw vakantieplannen deze zomer of boek je alvast jouw vakantie? Ons platform is geschikt om de juiste fly & drive vakantie te vinden op de mooiste vakantiebestemmingen. Blijf je deze zomer toch liever in Nederland? Geen probleem. Bekijk hier jouw mogelijkheden voor een vakantie in eigen land!

Plaats een reactie