Home » Fly & Drive in Europa » Fly & Drive Italië » Fly & Drive Sicilië

Fly & Drive Sicilië

Als je van avontuur en ontdekking houdt, is een fly drive door Sicilië de perfecte vakantie voor jou! Dit prachtige eiland in het midden van de Middellandse Zee biedt een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden, adembenemende natuur en heerlijk eten en wijn.

Met een fly drive kun je op eigen tempo het eiland verkennen en alle hoogtepunten bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld naar de prachtige stad Palermo rijden en de indrukwekkende Normandische kathedraal bezoeken, of naar het charmante Taormina en de spectaculaire Griekse theater bekijken.

Rondreis over Sicilië
Wij 🥰 van een rondreis over Sicilië

Maar Sicilië heeft nog veel meer te bieden. Je kunt bijvoorbeeld naar het eiland Vulcano rijden en de vulkanische krater bezoeken, of naar de vallei van de tempels in Agrigento en de indrukwekkende Griekse tempels bewonderen.

En natuurlijk mag een proeverij van de heerlijke Siciliaanse wijn en de typische gerechten zoals pasta alla norma en arancini niet ontbreken tijdens jullie Sicilië rondreis. Kortom, een fly drive door Sicilië biedt een unieke combinatie van avontuur, cultuur en genieten.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Wat te doen tijdens je rondreis op Sicilië?

Er is ontzettend veel te doen tijdens een rondreis op Sicilië. Dit prachtige eiland in het midden van de Middellandse Zee biedt een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden, adembenemende natuur en heerlijk eten en wijn.

Een must-see tijdens een rondreis op Sicilië is de stad Palermo, met haar indrukwekkende Normandische kathedraal en de prachtige kathedraal van Monreale. Ook is het leuk om naar het charmante Taormina te rijden en het spectaculaire Griekse theater te bezoeken.

Daarnaast is het een aanrader om naar het eiland Vulcano te gaan en de vulkanische krater te bezoeken, of naar de vallei van de tempels in Agrigento te rijden en de indrukwekkende Griekse tempels te bewonderen.

Grieks theater in Taormina op Sicilië
Grieks theater in Taormina op Sicilië

Bezienswaardigheden op Sicilië

Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden op Sicilië. Dit prachtige eiland in het midden van de Middellandse Zee biedt een rijke cultuur en historie, adembenemende natuur en heerlijk eten en wijn.

Een van de bekendste bezienswaardigheden op Sicilië is de stad Palermo, met haar indrukwekkende Normandische kathedraal en de prachtige kathedraal van Monreale. Ook is het leuk om naar het charmante Taormina te rijden en het spectaculaire Griekse theater te bezoeken.

Daarnaast is het een aanrader om naar het eiland Vulcano te gaan en de vulkanische krater te bezoeken, of naar de vallei van de tempels in Agrigento te rijden en de indrukwekkende Griekse tempels te bewonderen.

Andere bezienswaardigheden op Sicilië zijn onder andere het oude stadscentrum van Syracuse, de prachtige badplaats Cefalù en het archeologische park van Segesta.

Kortom, er is genoeg te zien en te beleven op Sicilië. Laat je verrassen door de rijke cultuur en de adembenemende natuur van dit prachtige eiland.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

10 aanraders om te zien tijdens je fly & drive op Sicilië

  1. De stad Palermo met haar indrukwekkende Normandische kathedraal en de prachtige kathedraal van Monreale.
  2. Het charmante Taormina met het spectaculaire Griekse theater.
  3. De prachtige plaats Ragusa.
  4. De vallei van de tempels in Agrigento met de indrukwekkende Griekse tempels.
  5. Het oude stadscentrum van Syracuse.
  6. De prachtige badplaats Cefalù.
  7. Het archeologische park van Segesta.
  8. De Etna, de grootste en actiefste vulkaan van Europa.
  9. De prachtige stad Noto, bekend om haar barokke architectuur.
  10. Het eiland Marettimo, een van de Egadische eilanden met prachtige baaien en grotten.
Breng zeker een bezoekje aan het UNESCO werelderfgoed Ragusa
Breng zeker een bezoekje aan het UNESCO werelderfgoed Ragusa

Wat je moet eten en drinken op Sicilië

Sicilië is een eiland in Zuid-Italië en bekend om zijn prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en rijke cultuur. Het eten en drinken op Sicilië is ook een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur en kan een geweldige manier zijn om meer te weten te komen over de regio.

Een van de bekendste gerechten uit Sicilië is de “caponata“, een soort ratatouille gemaakt van aubergines, courgettes, uien en tomaat, vaak geserveerd als antipasto (voorgerecht). Andere populaire gerechten op het eiland zijn “arancini” (gefrituurde rijstballetjes gevuld met ragu, kaas of spinazie) en “parmigiana di melanzane” (aubergine met parmezaanse kaas en tomaat).

Op het gebied van dranken is Sicilië vooral bekend om zijn wijnen en limoncello (een lekkere drank gemaakt van citroenen). Er zijn ook verschillende lokale bieren die je kunt proberen, zoals “Birra Ichnusa” uit Cagliari en “Birra Moretti” uit Udine.

Een must: Palermo bezoeken tijdens je rondreis op Sicilië.
Een must: Palermo bezoeken tijdens je rondreis op Sicilië.

De beste reistijd voor Sicilië?

De beste reistijd voor Sicilië is afhankelijk van wat je van plan bent te doen tijdens je vakantie en wat jouw voorkeuren zijn wat betreft weer. Als je van plan bent om het eiland te verkennen en te genieten van de vele outdoor activiteiten die Sicilië te bieden heeft, zoals wandelen, fietsen of zwemmen, dan is het voorjaar of de zomer een goede keuze. De temperaturen zijn dan aangenaam en het weer is over het algemeen droog en zonnig. Als je liever de rijke cultuur en historie van het eiland wilt ontdekken, dan kun je ook in het najaar of de winter naar Sicilië gaan. Houd er wel rekening mee dat het dan kouder kan zijn en dat sommige attracties of outdoor activiteiten mogelijk gesloten zijn vanwege het slechte weer.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Inspiratie: onze rondreis op Sicilië

FlyDriveVakantie.com heeft ter inspiratie voor jouw vakantie een leuke rondreis door Sicilië uitgestippeld. De rondreis die we op Sicilië gaan maken begint in de stad Palermo. Deze universiteitsstad is perfect om onze reis ontspannen te beginnen. We struinen door de straten van Palermo en genieten van het Italiaanse stadsleven en de daarbij behorende lekkernijen.

Wanneer je van voetbal houdt, probeer dan een wedstrijd mee te pikken van de plaatselijke US Citta di Palermo. Deze club speelt in “ongebruikelijke” roze shirts en dit kleurt het stadion tijdens wedstrijden als nergens anders. Na Palermo vervolgen we onze tocht voor een uitstapje naar Cefalù aan de noord kust van Sicilië. Cefalù is een perfecte plek om te (leren) duiken.

Als we weer zijn opgedroogd van onze duik in de zee bij Cefalù vertrekken we richting de havenstad Messina. In Messina bekijken we prachtige kerken, het nationaal museum, zoölogisch museum, de dom van Messina en de ooit langste brug ter wereld “de Hoogspanningskabel”. Onze huurauto brengt ons vervolgens naar de stad Catania iets ten zuiden van Messina. Catania is de grootste stad van het eiland en biedt talloze mooie oude gebouwen, kerken en monumenten. Neem lekker de tijd om Catania te ontdekken! De laatste stop van onze rondreis door Sicilië staat gepland naar de Etna vulkaan. Deze een-na-hoogste vulkaan van Europa is omringd door een prachtige natuur en de rit er naartoe is alleen al bijzonder. De Etna vulkaan is één van de actiefste vulkanen ter wereld en heeft voor het laatst in 2011 haar activiteit getoond.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Sicilië klimaat

Op Sicilië heerst een Middellandse Zeeklimaat met warme zomers en zachte regenrijke winters (gemiddelde temperatuur van februari is ongeveer 15 graden). Als men zich benedenwinds van de Etna bevindt, en deze nog bedekt is met sneeuw, kan het echter heel koel worden. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur op Sicilië rond de 25 graden. Kortom een prima klimaat voor een heerlijke fly & drive vakantie op Sicilië.

Zelf je fly & drive samenstellen?

Enthousiast geworden over een fly & drive vakantie? Maar wil je liever geen pakketreis en juist alles zelf regelen? Dat kan super makkelijk door gebruik te maken van onderstaande aanbieders.

✈️ Vluchten
Tix.nl
Booking.com
Tui.nl

🏨 Accommodaties
Booking.com
Trivago
Interhome

🚗 Auto huren
Sunny Cars
Alamo
Booking.com
Rentcars.com

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders: