Blog Reageer
Home » Blogs » Amerikaanse Nationale Parken die je gezien moet hebben

Amerikaanse Nationale Parken die je gezien moet hebben

Amerika, het land vol natuurfenomenen en nationale parken waar je u tegen zegt. Met 80 dollar koop je een U.S. National Park Annual Pass waarmee je een jaar lang gratis parken kan bezoeken. Genoeg te zien dus tijdens je rondreis in Amerika.
Wij zetten de mooiste 6  parken op een rijtje.

Everglades, Florida

everglades 2
evergladesDat Florida de staat is van de krokodillen weten de meeste, maar dat er in dit moeraslandschap wel 200,000 leven is indrukwekkend. Naast krokodillen wemelt het van de schildpadden, slangen, kikkers maar ook voor vogelliefhebbers is dit een mooie spotplek met meer dan 150 verschillende vogelsoorten. Everglade National Park is nog maar één vijfde deel van het gehele Everglades gebied, wat ongeveer het hele zuiden van Florida bedekt.
Het park kan te voet of met de auto bezocht worden maar voor een unieke Amerika ervaring ga je op een tour met een (air)boat!

Death Valley, California

death valley
Anders dan de naam doet vermoeden is Death Valley National Park absoluut geen dode boel, er leven 400  inheemse diersoorten. Sneeuwval, droogtes en regenstormen wisselen zich af en daarom is dit een enorm divers gebied aan natuur. Zo ligt het laagste punt 86 meter onder zeeniveau en het hoogste punt 3.368 meter boven zeeniveau.
death valleyIn de zomer kan de temperatuur oplopen tot 50 graden en wordt een wandeltocht sterk afgeraden. Vanaf oktober is dit wel een aanrader, neem genoeg water mee en kies tussen een van de vele wandeltochten. Een andere mogelijkheid is een quad of mountainbike huren om het gebied te verkennen.  Let er wel op dat je mobiele telefoon waarschijnlijk geen ontvangst heeft in hele gebied.


Yosemite, California

yosemite2
Oog in oog staan met beren en poema’s kan in Yosemite. Er wordt aangeraden geen eten in je auto of kampeerplek te laten liggen dus zijn er speciale kastjes waar je eten veilig buiten de handen van beren blijft.
Het park staat bekend om Yosemite Valley, een dal ontstaan door gletsjers. Het gebied bestaat voor 95% uit beschermd wildernisgebied. Waaronder de mammoetbomen, deze gigantische bomen die kunnen uitgroeien tot een hoogte va 100 meter en een stamomvang van 30 meter. Omdat deze bomen veel toerisme naar het gebied trokken is de bescherming van het natuurgebied overgedragen aan de staat California. Sindsdien worden er steeds meer gebieden afgesloten zodat de natuur kan herstellen. Gelukkig is er nog steeds een gebied ter grootte van de provincie Friesland over om te genieten van deze prachtige natuur.
Verblijf je in San Francisco tijdens je fly & drive vakantie? Dan kun je ook een dagtour boeken.

Grand Canyon, Arizona

grand-canyon-2411051_1920
Het misschien wel allerbekendste natuurgebied van Amerika mag natuurlijk niet ontbreken. Deze gigantische kloof ontstaan door erosie van de Colorado rivier begon zich 17 miljoen jaar geleden te vormen. Het national park bestaat uit twee delen, de North Rim en de South Rim. Al is het een autorit van meer dan 300 kilometer om aan de andere kant te komen, beiden helften hebben prachtige bezienswaardigheden die het zeker waard zijn om beiden delen mee te nemen ingrand canyon horseshoe-bend-page-arizona-colorado-river-86703 je trip. Zo vind je op de South Rim de Rim Trail en Bright Angel Trail, twee wandelroutes die zeker wat energie en loopervaring vragen maar waar de uitkijkpunten het zeker de moeite waard maken.
Op de North Rim vind je onder andere de North Kaibab Trail en de Uncle Jim Trail. De eerste tocht is beter te verdelen over twee dagen en loopt naar de Colorado rivier. De Uncle Jim Trail is een kortere, steilere tocht die je langs muilezel paden leidt.

Rocky Mountain National Park, Colorado

rocky mountain
Zoals de naam al doet vermoeden staat Rocky Mountain National Park bekend om zijn hoge bergen, de Rocky Mountains die zich uitstrekken van New Mexico naar Alaska. In Amerika kun je dus in verschillende staten terecht om deze gebergte te bewonderen, waaronder ook Yellowstone National Park.
Rocky Mountains National Park bekendste wandelpad, Trail Ridge Road, leidt je langs de hoogste punten van Amerika. Hoewel je op sommige punten last kunt krijgen van de hoogte verschillen zijn de paden relatief vlak. Wil je de ‘Rockies’ op een andere manier bekijken, zoals op de rug van een paard, dan is dit park met ruim 400 kilometer aan ruiterpaden zeer geschikt.

Yellowstone National Park, Wyoming

yellowstone 2
Yellowstone National Park is ’s werelds oudste nationale park. Je vind hier vooral bos maar ook geisers, heetwaterbronnen, meren en een vulkaan.
Het park is populair onder vissers door de vele meren en rivieren. Naast vissen wonen er ook veel beren, wolven en bizons en word aangeraden altijd de wandelpaden te volgen en Bear Spray bij te dragen.
Wat je echt niet mag missen in Yellowstone zijn de uitbarstende geisers, Upper Geyser Basin is de plek om dit te zien. Een groot veld waar een kwart van alle geisers op aarde staan. De verschillende geisers hebben ieder hun eigen uitbarstingsritme waarvan de meeste aangegeven staan op informatieborden. Zo kun je het park niet verlaten voor je minstens een uitbarsting hebt meegemaakt.
yellowstone(1)
Ben je al net zo enthousiast als wij zijn over deze bijzondere plaatjes? Bekijk hier interessante Amerika reizen.
Hier vind je tips voor het huren van een auto wanneer je een Fly & Drive vakantie in Amerika wel ziet zitten.


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie