Home » Azië » Fly & Drive Maleisië

Fly & Drive Maleisië

Maleisië is een enorm gevarieerd land, met voor ieder wat wils! Ga shoppen in Kuala Lumpur en bekijk de prachtige plantages en uitgestrekte natuur! De witte stranden zijn zo mooi dat ze tevens een geliefde filmlocatie zijn. Onder andere James Bond en Expeditie Robinson zijn in Maleisië opgenomen. Maleisië heeft een goed en veilig wegennetwerk, in tegenstelling tot veel andere landen in Zuidoost-Azië. Hierdoor is het een zeer geschikte bestemming voor een fly & drive vakantie!

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Rondreis door Maleisië

Wij maken onze rondreis door het eiland Malakka. Vanuit Amsterdam vliegen we via Hongkong naar Kuala Lumpur. We verblijven drie dagen in de hoofdstad. Kuala Lumpur is dé shopping hoofdstad van Zuidoost-Azië.

We winkelen erop los in een aantal shopping malls. In ‘KL’ zijn enorm veel shopping malls met voor ieder genoeg om te shoppen! Wij bezochten de enorme Mid Valley Megamall en Berjaya Times Square (wat tevens een pretpark is) en natuurlijk bekijken we de Petrona Twin Towers. Na een succesvolle shoppingdag keren we terug naar ons hotel. De volgende dag bezoeken we een aantal van de bezienswaardigheden van Kuala Lumpur: Merdeka Square, Little India en de Masjid Negera-moskee. ‘s Avonds bezoeken we Chinatown, waar we allerlei hapjes eten bij de vele kraampjes.

Na het ontbijt wordt onze huurauto afgeleverd en vertrekken we naar Malakka. Hier vind je nog veel overblijfselen uit de koloniale tijden. Vanwege dit historische centrum is Malakka ook onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Als de avond valt maken we een boottochtje over de Sungai Melaka rivier. Malakka is een echt paradijs voor foodies en we eten hier een echt Maleisisch gerecht: sateh celup (een soort fondue, maar dan met satésaus). Als toetje nemen de kajang cakes, nog een Maleisische specialiteit.

Van Malakka vervolgen we onze roadtrip naar Taman Negara National Park. Het is een flink eind rijden, maar in deze omgeving is dat helemaal geen straf. Het verkeer is net als de Maleisiërs zelf: rustig en beleefd. Eenmaal bij Taman Negara parkeren we de auto en steken we per boot de rivier over en we worden meteen begroet door apengeluiden. Na het eten gaan we nog even op pad met onze gids, maar het is al donker en we zijn erg benieuwd hoe anders het er morgen uitziet. De volgende ochtend staan we vroeg op om zoveel mogelijk van de jungle te zien. Onder begeleiding van onze gids gaan we zo ver mogelijk de jungle in. Uiteindelijk komen we aan bij de canopy walk, de hoogste touwbrug ter wereld. We lunchen bij een van de bootrestaurants in de jungle. Na een lange dag in de jungle keren we terug naar ons resort. Morgen reizen we verder naar Cameron Highlands.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

We staan vroeg op en worden met de boot naar Kuala Tembeling gebracht. Hier stappen we weer in de auto om naar de Cameron Highlands te rijden. Dit zijn de hooglanden met thee-, rubber- en palmolieplantages. Het is hier een stuk koeler dan in de jungle en de omgeving is prachtig. Met onze huurauto rijden we gemakkelijk naar verschillende uitkijkpunten. We eten bij een restaurantje met veel locals en overnachten in een hotel midden in deze mooie omgeving. De volgende dag besteden we ook in de Cameron Highlands. We staan al vroeg op om een mooie wandelroute te volgen. Onderweg komen we ook langs een vlindertuin.

Na ons verblijf in de highlands reizen we door naar het eiland Penang. Dit eiland wordt ook wel ‘Parel van de Oriënt’ genoemd en het is de nummer 1 bestemming voor gepensioneerde mensen omdat het van alles voorzien is. We verblijven in Georgetown, de hoofdstad van het eiland. Georgetown is erg jong en hip en dat is ook terug te zien aan ons hotel. We slenteren door het centrum en shoppen bij de boetiekjes. We pakken het kabeltreintje naar uitkijkpunt Penang Hill en sluiten onze dag af in de skybar van het Bayview Hotel. Onze volgende ochtend bestaat uit een bezoek aan de imposante Kek Lok Si Tempel. Vervolgens gaan we naar Little India, waar we een Hindoestaanse ceremonie tegenkomen. Dit is erg indrukwekkend! De rest van de dag slenteren we verder door Georgetown. Er is hier ontzettend veel streetart te zien en op straat kan je ook heerlijk eten.

We leveren onze auto in bij het hotel. Deze zullen we niet meer nodig hebben! Per boot gaan we naar het bounty-eiland Langkawi. Hier sluiten we onze reis af met een paar heerlijke stranddagen. Hier bestaat ons ritme nog twee dagen uit eten, snorkelen, zonnen en zwemmen. Vanaf hier vliegen we terug naar Kuala Lumpur, vanwaar we weer naar Nederland vliegen.

Zelf je fly & drive samenstellen?

Enthousiast geworden over een fly & drive vakantie? Maar wil je liever geen pakketreis en juist alles zelf regelen? Dat kan super makkelijk door gebruik te maken van onderstaande aanbieders.

✈️ Vluchten
Tix.nl
Booking.com
Tui.nl

🏨 Accommodaties
Booking.com
Trivago
Interhome

🚗 Auto huren
Sunny Cars
Alamo
Booking.com
Rentcars.com

Bezienswaardigheden Fly & Drive Maleisië:

 • Uitstapje naar Singapore
 • Batu Caves
 • Orang-oetans kijken op Borneo
 • Snake Temple
 • Kinabalu National Park
 • Redang
 • Tioman

Goed om te weten Fly & Drive Maleisië:

 • In Maleisië rijdt men aan de linkerkant van de weg
 • In Maleisië eet je nooit met je linkerhand en je geeft mensen niks aan met je linkerhand.
 • Toiletpapier is geen vanzelfsprekendheid in Maleisië. Hiervoor wordt doorgaans de linkerhand (en wat water) gebruikt.
 • Vertoon geen affectie in het openbaar met je partner, dit geldt voor homo- als hetero koppels. Homoseksualiteit is echter bij wet verboden, houd hier dus rekening mee.
 • Uit geen kritiek op het koningshuis of de regering.
 • Maleisië kent een zeer streng drugsbeleid. Voor het bezit van drugs kan de doodstraf gegeven worden. Daarnaast kan je ook veroordeeld worden als je sporen van drugs in je lichaam hebt, ongeacht dit in Maleisië is gebeurd of niet.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders: