Blog
Home » Blogs » FlyDriveVakantie: Londen (UK)

FlyDriveVakantie: Londen (UK)

Londen, voor menig shopliefhebber het ultieme walhalla! Deze metropool heeft echter veel meer om voor naartoe te gaan. Tegenwoordig ben je – per trein of vliegtuig – voor enkele tientallen euro’s al aan de overkant van de Noordzee. FlyDriveVakantie beschrijft drie bezienswaardigheden die deze wereldstad biedt.

London Eye

Bij een bezoek aan Londen mag je de London Eye niet aan je voorbij laten gaan. London Eye is een immens reuzenrad in Londen en is 135 meter hoog. Het reuzenrad weegt 1.700 ton en beschikt over 32 gesloten capsules. Tijdens de opening van de attractie in 1999 was de London Eye het grootste reuzenrad ter wereld. In totaal draait het reuzenrad 6.000 keer per jaar rond.

Big Ben

Een andere bekende attractie in Londen is de Big Ben. De Big Ben is het uurwerk in de toren van het Palace of Westminster, ook wel de Houses of Parliament genoemd. Het complex is gevestigd aan de Theems en hier huist het Britse parlement. Op het complex staan gebouwen die omstreeks 1097 zijn gebouwd.


Buckingham Palace

Save the best for last zeggen ze weleens, bij Buckingham Palace is dit gezegde zeker op z’n plaats! Buckingham Palace dient namelijk als woning voor de Britse koningin met meer dan 775 kamers. Verschillende dagen per week kun je er om 11.00 uur in de morgen de wisseling van de wacht zien. Dit duurt ongeveer 45 minuten. De dagen waarop dit gebeurt wordt in een schema bij het paleis weergegeven.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?