Home » Fly & Drive in Afrika » Fly & Drive in Marokko

Fly & Drive in Marokko

Een land vol kleuren, geuren en impressies. Marokko heeft mijn hart gestolen tijdens onze fly & drive vakantie!

Als je op zoek bent naar een vakantie vol cultuur of houdt van de Noord-Afrikaanse gastvrijheid, dan is een rondreis door Marokko zeer geschikt voor jou. Marokko is een land met veel diversiteit en door de bereikbaarheid prima voor een fly & drive vakantie. Het is aan te raden voor toeristen om je goed in te lezen over het land en haar cultuur om zo het optimale uit jouw vakantie in Marokko te halen. Geniet je mee met de het reisverslag van onze fly & drive vakantie in Marokko?

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Rondreis door Marokko

Wij hebben al het een en ander meegemaakt tijdens onze fly & drive vakanties, maar Marokko begint al goed zodra we onze huurauto ophalen. We worden namelijk gelijk uitgenodigd voor een kop thee bij de lokale autoverhuurder. Met dit warme welkom in ons achterhoofd rijden we richting het centrum van Casablanca. Het valt ons op dat de Marokkanen heel anders rijden dan dat we van de Nederlanders gewend zijn, dus enige voorzichtigheid is geboden op de wegen. Overal zien we scooters en brommers die als vliegen tussen de auto’s doorschieten en je aan de rijbanen houden doen ze in Marokko niet aan. In Casablanca slenteren we over de markt en de drukke straten. We genieten met volle teugen van alle geuren en kleuren die op ons afkomen.

Nadat we Casablanca in ons hebben opgenomen stappen we weer in onze auto en gaan richting Rabat. We parkeren onze auto bij het hotel en we pakken een taxi naar het kasteel Kasbah des Oudaias. Op deze historische locatie zijn veel kraampjes en mooie plekken te ontdekken. We nemen dan ook goed de tijd om dit oude kasteel te bezichtigen. We eindigen ons bezoek aan Rabat bij de Bab Chellah, wat door velen als de mooiste stadsmuur van Marokko wordt beschouwd.

Het in het noorden gelegen Fes wordt de volgende bestemming van onze fly & drive vakantie. Fes is één van de vier koningssteden van Marokko. Wij komen hier voornamelijk om het door UNESCO beschermde oude centrum (Medina) te bezichtigen. Dit is misschien wel één van de mooiste plekken die wij ooit hebben gezien. De keramiek, katoensoorten en kruiden maken het straatbeeld tot een kleurig geheel. Zonder het door te hebben schieten we onze camera’s vol met de prachtigste foto’s.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

We trekken weer verder in de richting van het zuiden van Marokko. We gaan naar de stad Marrakech om aan de rand van de Hoge Atlas te overnachten. Ook het centrum van Marrakech is uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Het wordt ons snel duidelijk waarom! Pracht en praal komen ons tegemoet als we over het plein in Marrakech lopen. We weten bijna niet waar we moeten kijken, zo bijzonder mooi is de vierde stad van Marokko. We besluiten op een terrasje te genieten van een heerlijk drankje en genieten daar in de warme namiddag van alles wat op straat langs komt.

Helaas komt het einde van onze vakantie in Marokko al in zicht. Maar niet voordat we Agadir hebben bezocht. Agadir ligt aan de kust en is daarom een prima afsluiter van onze rondreis. We besluiten tegen het eind van de dag paarden te huren voor een wandeling over het strand. Met de frisse zee wind door onze haren is het een mooi einde van deze enerverende fly & drive vakantie in Marokko.

Zelf je fly & drive samenstellen?

Enthousiast geworden over een fly & drive vakantie? Maar wil je liever geen pakketreis en juist alles zelf regelen? Dat kan super makkelijk door gebruik te maken van onderstaande aanbieders.

✈️ Vluchten
Tix.nl
Booking.com
Tui.nl

🏨 Accommodaties
Booking.com
Trivago
Interhome

🚗 Auto huren
Sunny Cars
Alamo
Booking.com
Rentcars.com

Bezienswaardigheden voor je Fly & Drive in Marokko:

  • Kasbah des Oudaias
  • Medina
  • Bab Chellah

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders: