Blog Reageer
Home » Blogs » 5 plaatsen die niet op je reisbucketlist van 2019 mogen ontbreken

5 plaatsen die niet op je reisbucketlist van 2019 mogen ontbreken

2019 is van start gegaan en dat betekent dat iedereen nieuwe plannen is aan het maken voor het nieuwe jaar. Ook zijn veel mensen bezig met het opstellen van lijstjes met doelen én er wordt een nieuwe reisbucketlist gemaakt. Wij hebben zelf heel wat landen af gestreept in 2018 en delen ook dit jaar graag weer onze favoriete plaatsen die echt niet mogen ontbreken op je lijstje! Doe inspiratie op en noteer gelijk: 

1. Iguazú watervallen 

Iguazú watervallen
Midden in een immens groot regenwoud liggen de Iguazú watervallen. Ze bevinden zich op de grens van Argentinië, Paraquay en Brazilië – en dat in de lengte van 2,7 kilometer. Zoals je op de foto kunt zien kan je ze van heel dichtbij bewonderen. Een prachtig uitzicht! 

2. Grand Canyon
Grand Canyon

De grote kloof, genaamd Grand Canyon, in de Verenigde Staten is een echte toeristische trekpleister.  Het water van de Colorado heeft ervoor gezorgd dat de kloof is ontstaan. Er trad extreme erosie op, doordat het gebied van de kloof langzaam ophoog rees. Dit is nu te bewonderen en dat is een schitterende ervaring.


3. Pamukkale
Pamukkale

Dit gebied ligt dichterbij huis. Zoals op de foto is te zien, zorgt bovenstaand natuurverschijnsel in Turkije voor een unieke beleving. Het zijn kalkterrassen die zijn ontstaan door vulkanen. Je mag er zelfs een bad nemen!

4. Cappadocië
Cappadocië

Nog zo’n mooi natuurgebied in Turkije is Cappadocië. Het is niet voor niets een bekende plaats voor een ballontocht, mountainbike- of wandelroute. Het 2000 kmgrote gebied ligt tussen twee rivieren in en bestaat uit een paar vulkanen en bergachtig landschap. Het is een spookjesachtig natuurgebied, wat het bezoeken waard is.

5. Graubünden
Graubünden

We sluiten af met een mooi natuurgebied, dat waarschijnlijk iets bekender is: Graubünden in Zwitserland. Het is onderdeel van de Zwitserse Alpen, met talloze dalen, meren en bergtoppen. Dat zorgt ervoor dat je ook lekker actief kunt zijn!
Wat staat er op jouw reisbucketlist?

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie