Home » Fly & Drive in Afrika » Fly & Drive Zuid-Afrika

Fly & Drive Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het meest zuidelijke land van het Afrikaanse continent. Het land wordt ook wel de regenboognatie genoemd en dankt deze naam aan de veelzijdigheid van het land, de bevolking en de cultuur. Zuid-Afrika staat bekend om haar overweldigende flora en fauna, adembenemende landschappen en vrolijke bevolking. Daarnaast beschikt Zuid-Afrika over een prima infrastructuur, waardoor het een ideale bestemming is voor een fly & drive vakantie!

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Rondreis Zuid-Afrika

Onze fly & drive vakantie begint na een comfortabele vlucht in Johannesburg (zie A op de kaart). Doordat Johannesburg in dezelfde tijdzone ligt als Amsterdam, is er geen sprake van tijdsverschil en dus ook niet van een jetlag. Erg prettig! Johannesburg is het financiële centrum van Zuid-Afrika. We halen onze luxe huurauto op en rijden een rondje door het centrum van de stad. Vervolgens laten we de drukte van Johannesburg achter ons en rijden we richting de plaats Graskop.

Graskop (B op de kaart) is een sfeervol oud goudzoekers plaatsje en telt ongeveer 4000 inwoners. We wandelen tussen de oude Britse huisjes door en nemen een kijkje in het oude goudzoekersmuseum in de stad. We overnachten in een comfortabel hotel met een prachtig uitzicht over het gebied. De volgende dag zetten we onze fly & drive vakantie voort richting het Krugerpark. Onderweg slingeren we over de beroemde Panoramaroute van Zuid-Afrika. Deze route brengt ons bij de meest adembenemende vergezichten die we ooit hebben gezien. We stoppen bij het uitzichtpunt ‘Gods Window’ en maken onvergetelijke foto’s. Onderweg stoppen we voor een heerlijke lunch.

Al snel naderen we het Krugerpark. het Krugerpark (zie C op de kaart) is één van de grootste en bekendste wildparken van Afrika. Er leven een enorm aantal wilde dieren in dit park. We settelen ons in een van de 12 rangerparken van het park. We leggen onze spullen achter slot en grendel, want er liggen nieuwsgierige apen op de loer! ‘s Avonds genieten we ontspannen van een heerlijke braai. Braaien is de Zuid-Afrikaanse variant op barbecuen. Er geldt hierbij maar een regel: hoe meer vlees, hoe beter de braai. Na een heerlijke braai maken we ons klaar om naar bed te gaan.

We staan de volgende dag vroeg op en stappen in onze huurauto voor een avontuurlijke safari in het wildpark, op zoek naar de Big Five. We rijden over de stoffige weggetjes en spotten een kudde zebra’s en grote olifanten. Wanneer we verder rijden zien we een witte neushoorn! Deze is erg zeldzaam. We hebben geluk en zien tegen het einde van de dag een groep grote leeuwen onder een mooie baobab boom liggen.

Na een geslaagde safari verlaten we het Krugerpark voor even en rijden door naar het nabijgelegen Hoedspruit (D op de kaart). in Hoedspruit overnachten we in de Timbavati lodge. Deze lodge is gelegen in een ander deel van het grote Krugerpark. Hier lopen de wilde dieren ‘s middags en ‘s nachts tussen de huisjes door. Een unieke en indrukwekkende ervaring. We nemen een duik in het zwembad en vallen uitgeput in slaap.

We zetten onze fly & drive vakantie voort en rijden naar de grens met Swaziland. Swaziland is een onafhankelijk land dat bijna volledig omringd wordt door Zuid-Afrika. Na een uitgebreide controle gaan we te voet de grens over, waarna onze huurauto volgt. Wanneer we Swaziland binnen rijden merken we dat het land een stuk primitiever is dan het moderne Zuid-Afrika. Na een uurtje rijden komen we aan in het op een de berg gelegen Shewula (zie E op de kaart). In Shewula maken we een prachtige wandeling door de bergen en krijgen we een rondleiding door het karakteristieke dorpje. Na de wandeling drinken we een kopje thee bij een van de vele gastvrije families en nemen een kijkje op de lokale school. In de avond genieten we bij de lodge van een heerlijke maaltijd en slapen we in een Afrikaanse rondavel.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

De volgende bestemming van onze fly & drive vakantie in Zuid-Afrika brengt ons naar de kust van de Indische Oceaan. Na een mooie rit komen we aan in St. Lucia (F op de kaart). St. Lucia werd in 1822 door de Britten gesticht om haar gunstige ligging. Tegenwoordig is de Britse sfeer nog steeds aanwezig en staat de stad bekend om het mooie moerasland en het bijbehorende natuurpark. We stappen op de boot en varen het moerasland in. Onderweg zien we kuddes nijlpaarden, prachtige vogels en gevaarlijke krokodillen op nog geen vijf meter afstand. Handen binnenboord houden dus!

We rijden met onze comfortabele huurauto door naar Durban. In Durban (zie G op de kaart) wandelen we via de lange boulevard richting één van de grootste natuurlijke havens van de wereld. Wanneer we uitgewaaid zijn, rijden we met onze huurauto naar de luchthaven van Durban en nemen we een binnenlandse vlucht naar de eindbestemming van onze fly & drive vakantie: Kaapstad. Onze huurauto leveren we op de luchthaven in.

Kaapstad (H op de kaart) wordt ook wel de ‘Moederstad van Zuid-Afrika’ genoemd en heeft een zeer gunstig klimaat. Na een vlucht van ongeveer twee uur landen we op de grote luchthaven van de stad. We halen onze nieuwe huurauto op en rijden naar de voet van de Tafelberg, we nemen de kabelbaan naar de top, waar we meteen door kunnen lopen omdat thuis al een ticket hadden aangeschaft. Eenmaal boven genieten we van een prachtig uitzicht over de stad en maken we mooie foto’s. ‘s Avonds eten we in het sfeervolle Waterfront en kijken we uit over de Atlantische Oceaan.

De volgende dag staan we opnieuw vroeg op en vertrekken we met onze huurauto naar één van de meest zuidelijke punten van het Afrikaanse continent: Kaap de Goede Hoop. Na een spectaculaire rit langs hoge kliffen, kleine vissersdorpjes en adembenemende uitzichten, parkeren we onze auto en wandelen we via Kaap de Goede Hoop naar de vuurtoren bij Kaap Punt. We horen de woeste golven op de kliffen slaan en staren naar waar in de verte Antartica ligt. Een prachtige mijlpaal en daarmee het einde van onze indrukwekkende fly & drive vakantie in Zuid-Afrika.

Zelf je fly & drive samenstellen?

Enthousiast geworden over een fly & drive vakantie? Maar wil je liever geen pakketreis en juist alles zelf regelen? Dat kan super makkelijk door gebruik te maken van onderstaande aanbieders.

✈️ Vluchten
Tix.nl
Booking.com
Tui.nl

🏨 Accommodaties
Booking.com
Trivago
Interhome

🚗 Auto huren
Sunny Cars
Alamo
Booking.com
Rentcars.com

Bezienswaardigheden tijdens je fly & drive in Zuid-Afrika:

  • Pilgrims Rest
  • Panoramaroute
  • Krugerpark
  • Tafelberg
  • Kaap de Goede Hoop

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders: