Home » Azië » Fly & Drive in Jordanië

Fly & Drive in Jordanië

Ontdek het sprookjesachtige Jordanië met een fly & drive vakantie. Rijd door de Wadi Rum woestijn, dobber in de Dode Zee en natuurlijk bezoek je het onwaarschijnlijk mooie Petra. Een rondreis door Jordanië is een vakantie die je nooit zal vergeten! Lees hieronder ons reisverslag ter inspiratie voor jouw fly & drive vakantie naar Jordanië.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Rondreis Jordanië

We landen in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Het is wel even wennen aan de hitte! We eten een hapje bij Rainbow Street in de hoofdstad. Het is een erg levendig gebied en we genieten van heerlijke mezze. We komen meteen in aanraking met de Jordaanse gastvrijheid. Moe en voldaan gaan we terug naar ons hotel. De volgende morgen wordt onze huurauto afgeleverd en we gaan er meteen op uit naar Jerash, het Pompeii van het Midden-Oosten. Hier wordt het meteen duidelijk waarom we naar Jordanië zijn gegaan, wat zijn deze opgravingen indrukwekkend! De rest van de middag besteden we in Amman, waar we een stadstour volgen langs alle highlights. We bezoeken de Koning Abdullah Moskee, de Citadel en het theater van Amman.

We verlaten Amman en rijden richting Madaba. We maken een korte tussenstop in deze Bijbelse stad om de mozaïeken in de St. George kerk te bekijken. We rijden een klein stukje door naar de Neboberg. Op dit uitkijkpunt zou Mozes het beloofde land hebben gezien.

Vervolgens rijden we door naar Kerak. Deze route wordt ook wel de King’s Highway genoemd, en het wordt duidelijk waarom als je er zelf rijdt. Deze route is sprookjesachtig mooi en we kijken onze ogen uit in de auto. Eenmaal in Kerak bekijken we het kruisvaarderskasteel. We willen niet te veel tijd kwijtraken, dus we besteden niet al te lang in Kerak. Aan het eind van de middag komen we aan in Petra.

Petra

Dit is waarvoor we onze fly & drive vakantie naar Jordanië hebben geboekt: Petra! De volgende dag bezoeken we de eeuwenoude tempelstad. Wat we hier zien is eigenlijk niet te beschrijven. De historische stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je er zelf rondloopt begrijp je dat heel goed. Voor een kleine meerprijs kan je ook naar Petra by night. Op een aantal avonden per week worden de opgravingen met kaarsen verlicht, en je kan je voorstellen hoe magisch dat is!

Woestijn tijdens onze fly & drive in Jordanië

Na onze twee nachten in Petra wordt het tijd voor ons volgende avontuur. We rijden richting de Wadi Rum. Eenmaal aangekomen bij het bezoekerscentrum verruilen we onze huurauto voor een 4WD-jeep waarmee we het woestijnlandschap kunnen trotseren. We verblijven in een tentenkamp voor ons verblijf in de Wadi Rum. Slapen onder de sterrenhemel in de woestijn, dit is ongelovelijk! De zonsopkomst in de woestijn is onvergetelijk. Deze ervaring zal ons nog lang bijblijven. We vervolgen onze reis richting Aqaba.

Aqaba

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Aqaba is een rustige badplaats die op het eerste oog niet heel veel te bieden heeft. Misschien heeft dit iets te maken met al het natuurschoon dat we al hebben gezien de afgelopen dagen. We maken een boottocht om het koraal te bekijken en snorkelen in de zee. De volgende ochtend gaan we op excursie naar de Dode Zee. Het drijven in het extreem zoute water geeft zo’n bijzonder gevoel! Helaas zijn we wel een beetje verbrand tijdens onze rondreis dus het water prikt behoorlijk. Je moet er iets voor overhebben. Als we uitgedobberd zijn in de Dode Zee komt onze fly & drive door Jordanië langzaam ten einde. We rijden terug naar Amman voor onze laatste overnachting.

Heerlijk dobberen in de Dode Zee

In Amman leveren we de huurauto weer in. Onze laatste dag in Jordanië besteden we aan het voorbereiden voor vertrek. We zoeken nog wat leuke souvenirs uit voor deze onvergetelijke reis en we eten nog lekker bij een leuk restaurant. De volgende ochtend worden we op tijd opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Dit was een geweldige reis!

Zelf je fly & drive samenstellen?

Enthousiast geworden over een fly & drive vakantie? Maar wil je liever geen pakketreis en juist alles zelf regelen? Dat kan super makkelijk door gebruik te maken van onderstaande aanbieders.

✈️ Vluchten
Tix.nl
Booking.com
Tui.nl

🏨 Accommodaties
Booking.com
Trivago
Interhome

🚗 Auto huren
Sunny Cars
Alamo
Booking.com
Rentcars.com

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders: