Home » Azië » Fly & Drive Thailand

Fly & Drive Thailand

Thailand staat bekend om haar betoverende bergen, rijstvelden, mooie stranden en alle oude tempels. Het land is al meer dan zevenhonderd jaar onafhankelijk en is daarom hét land van de openheid, gastvrijheid en de vrije geest. Het land heeft vele schitterende natuurparken en het gehele land is natuur. Een Fly & Drive naar Thailand brengt je naar zuidoost-Azië, Thailand is een perfecte locatie voor een Fly & Drive vakantie als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie met veel adembenemende locaties.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Rondreis door Thailand

Ik begin mijn reis na aankomst in Bangkok. Na mijn transfer naar het hotel heb ik een vrije dagbesteding. Als ik ergens naar uit kijk als ik aan Thailand denk dan zijn het de vele, prachtige tempels. Dus ik besluit niet om het zakelijk centrum van Bangkok te verkennen maar de Wat Phra Kaew tempel. Dit is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand in het historische centrum van Bangkok. Nadat ik deze tempel bezocht heb, kijk ik of ik tijd heb om meer tempels te bezoeken of om even het zakelijke centrum in te lopen. In de avond kijk ik of ik ergens een cocktail kan drinken en besluit ik om op tijd naar bed te gaan.

De eerste rit

De volgende ochtend wordt mijn (huur)auto afgeleverd bij het hotel, na Bangkok al verkend te hebben, besluit ik gelijk op pad te gaan. De rit van 80 kilometer is gelukkig niet zo lang, dat geeft me tijd om het verkeersleven in Thailand te leren kennen (links rijden bijv., maar ook gedrag), en om te wennen aan de auto. Mijn bestemming is Ayutthaya, aangezien de reis niet lang duurt, kan ik aan het begin van de middag de stad al verkennen. 

Ayutthaya

Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand. Ik besluit als eerste naar het adembenemende Ayutthaya Historical Park te gaan. Dit park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het bevat de oude ruïnes van Ayutthaya. Ik kom alles tegen waar ik op hoopte: van tempels en pagodes tot oude paleizen. 

Reisverslag Thailand 1

Sukhotai

De volgende dag wordt een lange rit, met bijna 400 kilometer te rijden naar Sukhothai. Ik besluit om tijdens de rit even te stoppen bij het Kamphaeng Phet Historical Park. In dit park zijn nog prachtige oude tempels te zien uit het eerste Thaise koninkrijk, stadsmuren begrenzen het 700 bij 2.200 meter lange gebied. Na het park maak ik mijn rit richting Sukhothai af. Sukhothai is heel belangrijk in de geschiedenis van Thailand, omdat het de eerste Thaise hoofdstad was. In de avond bezoek ik een klein gelegenheid in Sukhothai om wat te dineren en een drankje te doen. 

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

De volgende dag sta ik vroeg op om het volgende historisch park te verkennen: Sukhothai Historical Park, dit park staat bekend om haar verbluffend mooie boeddhabeelden. Het derde park staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO, hier zijn namelijk de eerste stenen gelegd voor de Thaise architectuur. De rest van de dag bezoek ik de ‘stad’ zelf onder het genot van een drankje bij een lokale gelegenheid. 

Mae Sot

De volgende dag rij ik 180 kilometer naar Mae Sot, een stad in het westen van Thailand, grenzend aan Myanmar. Mae Sot staat bekend om de handel. Verschillende Aziatische nationaliteiten handelen hier hun waar, vaak wel op de zwarte markt, het is erg indrukwekkend om dit van dichtbij te zien. Het volk van Thailand wat als minderheid wordt gezien, loopt rond in traditionele Thaise kledij. 

De volgende dag besluit ik het natuurpark Taksin Maharat National Park te bezoeken. Een prachtige flora met een bergachtig landschap. Hier leven van allerlei dieren, groeien bomen die ik nog nooit heb gezien, en het is er gelukkig wat koeler dan waar ik al geweest ben. 

Mae Sariang

De volgende dag vertrek ik naar Mae Sariang. Het is een route van 230 kilometer, dit is echter wel een beeldschone route. Ik rijd langs de Moei rivier (327 km) op, deze rivier vormt de grens tussen Myanmar en Thailand. Ik kom aan in Mae Sariang, een rustig stadje met twee tempels, die ik natuurlijk niet kan missen. 

De volgende dag stap ik in de auto om een route af te leggen waarbij ik uitzicht heb waarvan ik heel erg stil word. De hoge, adembenemende, jungleachtige bergen leiden mij af om de ogen op de weg te houden. Ik besluit dus even uit te stappen en te genieten, gewoon te genieten.


Onderweg kom ik ook nog de Mae Surin waterval tegen, één van de hoogste in Thailand. Ik kom uiteindelijk aan in Mae Hong Son, een dorps stadje, waar ik besluit om in de avond te dineren en lokale mensen te leren kennen met een drankje bij de bar. 

Mae Hong Son

Dag 10 staat in het teken van de verschillende bergstammen in de buurt van Mae Hong Son bezoeken. Het is indrukwekkend om stammen te bezoeken die eigenlijk nog vrij primitief leven, ik besef me wel dat we het heel goed hebben in ons land. 

Pai

De volgende dag reis ik naar Pai, de route van 110 kilometer laat de eerste heuvels van het Himalaya gebergte zien. Aangekomen in Pai, besluit ik even wat te eten om vervolgens terug naar de Tham Lod grotten te rijden. In deze grotten bevinden zich kamers met doodskisten waarvan men denkt dat ze 2500 jaar oud zijn. In de avond in Pai maak ik het vrij laat, Pai is een stadje met live muziek, dus ik geniet op volle toeren. 

Reisverslag Thailand 2

De volgende dag slaap ik lekker uit en verken ik Pai. Van dit stadje word je gewoon heel vrolijk, het heeft een levendige uitstraling. Ik maak een wandeling naar de Tha Pai warmwaterbronnen. Na alle drukke dagen mag ik wel even een middagje relaxen. 

Ik besluit om nog één keer uit te slapen en met de auto opnieuw naar de warmwaterbronnen te gaan. De volgende route is namelijk weer 140 kilometer, dus ik heb in de ochtend wel even de tijd. Op de route naar Chiang Mai zien we verschillende dorpjes van de bergstammen in Thailand. 

De Roos van het Noorden

Reisverslag Thailand 3

Chiang Mai is anders dan alle andere steden waar ik ben geweest. Deze stad wordt namelijk ook wel ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. De stad heeft zoals wij in Nederland zeggen een eigen ‘accent’ (hoewel voor mij allebei de Thaise talen Chinees, Russisch en Arabisch door elkaar lijken). In De Roos van het Noorden staan ook weer verblindend mooie tempels, die zeker het bezoeken waard zijn.

De volgende dag verblijf ik nog een keer in Chiang Mai. Ik vertrek naar een plaatsje iets buiten de stad waar ik kan gaan ziplinen. Het ziplinen door de mooie jungle is prachtig. De rest van de dag relax ik lekker uit in de stad en ga ik vroeg slapen. 

Phitsanulok

Op de een na laatste dag heb ik een flinke rit van 340 kilometer, ik besluit dus om vroeg te gaan naar de ook voormalige hoofdstad van Thailand: Phitsanulok. Gelukkig kom ik nog in deze stad, want hier staat het mooiste en een van de meest heilige Boeddhabeelden van Thailand: Wat Mahathat. In de avond doe ik lekker rustig aan en praat ik nog wat bij met lokale bewoners bij een bar. 

De laatste rit

Helaas zit de reis er alweer op en mag ik nog een mooie route van 385 kilometer afleggen naar Bangkok. Ik maak nog enkele stops bij plaatsen die ik mooi vind. In de avond vlieg ik terug naar Nederland. Het was een verschrikkelijk mooie reis.

Zelf je fly & drive samenstellen?

Enthousiast geworden over een fly & drive vakantie? Maar wil je liever geen pakketreis en juist alles zelf regelen? Dat kan super makkelijk door gebruik te maken van onderstaande aanbieders.

✈️ Vluchten
Tix.nl
Booking.com
Tui.nl

🏨 Accommodaties
Booking.com
Trivago
Interhome

🚗 Auto huren
Sunny Cars
Alamo
Booking.com
Rentcars.com

Bezienswaardigheden Fly & Drive Thailand:

  • Wat Phra Kaew tempel
  • Ayutthaya Historical Park
  • Kamphaeng Phet Historical Park
  • Moei Rivier
  • Mae Surin Waterval
  • Tham Lod Grotten
  • Wat Mahathat

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders: