Home » Zelf samenstellen » Camperreizen

Camperreizen

Wanneer je een fly & drive vakantie wilt naar een land of gebied met een grote oppervlakte zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië of een Scandinavisch land is het huren van een camper een goed alternatief voor de auto. Het voordeel van een camper is dat je altijd beschikt over voldoende beweegruimte, een slaapplaats en een kleine keuken. Reizen met het hele gezin en/of kleine kinderen wordt zo ook een stuk gemakkelijker. Hieronder daarom een aantal handige punten waar je op moet letten wanneer je een camper gaat huren als onderdeel van de fly & drive. Tevens vind je onze vijf favoriete aanbieders van camperrondreizen, fly drive camper vakanties en losse camperverhuur.

Waarom een camper huren?

Het grote voordeel van een camperreis is dat je kunt reizen op het tempo waarin je dat zelf prettig vindt. Je bent niet afhankelijk van hotels, het opzetten van je tent of het aanpassen aan reisgenoten. Daarnaast is een rondreis per camper een unieke ervaring om nooit te vergeten. Slaap midden in de Rocky Mountains of in de Canadese bossen!

De beste camperreizen vind je hier:

Waar op letten bij het huren van een camper?

Het is belangrijk om voordat je met een camper op reis gaat rekening te houden met kleine onverwachtheden of afspraken omtrent de huur van de camper. Sluit mijn vlucht aan bij de tijd waarop ik de camper op moet halen? Is de camper voorzien van alle gemakken die ik belangrijk vind? Waar moet ik de camper aan het einde van mijn reis weer afleveren? Om deze problemen voor te zijn heeft Fly Drive Vakantie alle aandachtspunten voor je op een rijtje gezet, zodat je hier rekening mee kunt houden voordat je op reis gaat.

  • Wat is de status van de camper?
  • Ben ik gelimiteerd tot een bepaald aantal kilometers?
  • Is de camper goed verzekerd?
  • Lever ik de camper weer bij hetzelfde punt in? Zo nee, betaal ik extra voor one-way gebruik?
  • Wat is mijn eigen risico?
  • Hoeveel personen passen er in de camper?
  • Waar betaal ik extra met mijn camper?
  • Waar mag ik wel en niet overnachten met mijn camper?

De beste campers huur je hier:

Het is naast het boeken van een complete camperreis ook mogelijk om de camper los van je vliegreis te huren. Een voordeel van deze mogelijkheid is dat je de vrijheid hebt om de camper op de plek van jouw voorkeur op te halen. Let wel op dat je van tevoren goed nakijkt of je vlucht goed aansluit op het ophaalmoment van je camper. Hiermee voorkom je onnodige kosten. Wil je een camper huren? Dat kan hier: