Blog
Home » Blogs » FlyDriveVakantie: Waarom naar Marrakech?

FlyDriveVakantie: Waarom naar Marrakech?

Marrakech, wellicht niet de eerste bestemming waar je een FlyDriveVakantie meer associeert. Deze koningsstad van Marokko heeft echter veel te bieden, waar je het bestaan misschien nog niet eens van af wist. Marrakech heeft tal van prachtige bezienswaardigheden en is al verschillende jaren de best bezochte stad in het noorden van Afrika. FlyDriveVakantie.com geeft je wat meer informatie over deze mooie stad.

Djemaa el Fna

Waar Moskou het Rode Plein heeft en Londen het Trafalgar Square, heeft Marrakech het Djemaa el Fna. Het plein waar je als toerist geweest moet zijn. Typische Marokkaanse producten zijn hier te vinden. Tientallen straatartiesten – van acrobaten tot tanden trekkers – die je voorzien van de nodige entertainment tijdens een bezoek aan het plein.

Koutoubia Moskee

In islamitisch land mogen de prachtige en indrukwekkende moskee’s niet ontbreken. De Koutoubia Moskee is de grootste moskee in Marrakech en is het symbool van de stad. Helaas is de moskee voor niet-moslims niet toegankelijk.


Dar Si-Saïd

Wil je je vakantie nog wat verrijken met geschiedenis? Ga dan naar het museum Dar Si-Saïd! Het museum staat in het teken van het verleden van Marrakech. Tentoonstellingen komen hier regelmatig voor, verder is er typische Berber kledij te vinden. Ook is de vloer bedekt van het museum met de meest prachtige tapijten.
 
 
 

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?