Home » Blog » FlyDriveVakantie: Waarom naar Marrakech?

FlyDriveVakantie: Waarom naar Marrakech?

Marrakech, wellicht niet de eerste bestemming waar je een FlyDriveVakantie meer associeert. Deze koningsstad van Marokko heeft echter veel te bieden, waar je het bestaan misschien nog niet eens van af wist. Marrakech heeft tal van prachtige bezienswaardigheden en is al verschillende jaren de best bezochte stad in het noorden van Afrika. FlyDriveVakantie.com geeft je wat meer informatie over deze mooie stad.

Djemaa el Fna

Waar Moskou het Rode Plein heeft en Londen het Trafalgar Square, heeft Marrakech het Djemaa el Fna. Het plein waar je als toerist geweest moet zijn. Typische Marokkaanse producten zijn hier te vinden. Tientallen straatartiesten – van acrobaten tot tanden trekkers – die je voorzien van de nodige entertainment tijdens een bezoek aan het plein.


Koutoubia Moskee

In islamitisch land mogen de prachtige en indrukwekkende moskee’s niet ontbreken. De Koutoubia Moskee is de grootste moskee in Marrakech en is het symbool van de stad. Helaas is de moskee voor niet-moslims niet toegankelijk.

Dar Si-Saïd

Wil je je vakantie nog wat verrijken met geschiedenis? Ga dan naar het museum Dar Si-Saïd! Het museum staat in het teken van het verleden van Marrakech. Tentoonstellingen komen hier regelmatig voor, verder is er typische Berber kledij te vinden. Ook is de vloer bedekt van het museum met de meest prachtige tapijten.