Blog
Home » Blogs » FlyDriveVakantie: Dublin, ooit aan gedacht?

FlyDriveVakantie: Dublin, ooit aan gedacht?

De hoofdstad van Ierland, gelegen in het oosten van het land. Dublin, een stad die door zijn compactheid prima te bewandelen is. Een stad vol oude gebouwen en monumenten. FlyDriveVakantie.com beschrijft drie bezienswaardigheden voor je!

Trinity College

Een van de meest hoog aangeschreven universiteiten van de wereld. De universiteit staat officieel te boek als University College of Dublin. Trinity College werd in 1952 opgericht door Queen Elizabeth I. Het complex beschikt over verschillende interessante bouwwerken  en standbeelden (waaronder die van Jonathan Swift en Oscar Wilde).

 O’Connoll Street

Het meest levendige stuk van Dublin. Opvallend is dat de straat aanzienlijk breed is, deze wordt beschouwd als één van de breedste straden in Europa. In het verleden heette de straat Sackville Street, echter werd deze in 1924 veranderd in O’Connoll ter ere van de nationalistische leider Daniel O’Connell.


Kroegentocht

Als je in Ierland bent mag een bezoek aan de Ierse pubs zeker niet ontbreken. De pubs horen bij de cultuur van het land en dus ook Dublin. In Dublin alleen al zijn er eindeloos veel zoals Palace Bar, Mulligan’s en International Bar.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?