Home » Fly & Drive in Oceanië » Fly & Drive Australië

Fly & Drive Australië

Australië, het land van de kangoeroes, koala’s en Aboriginals. Australië mag natuurlijk niet missen bij fly & drive vakanties. Voor onze fly & drive Australië beschrijven we de Oostkust. Het land is gigantisch groot, zelfs groter dan Europa. Om je enigszins inspiratie te geven over wat Australië te bieden heeft, zijn bij ons reisverslag de mooiste en meest bijzondere plekken beschreven. De afstanden in Australië zijn uitzonderlijk lang, waardoor het grootste deel van de mensen een camper huurt in plaats van een auto. Lees hieronder ons reisverslag van een fly & drive vakantie in Australië.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Rondreis Australië

Thuis hoorde we verhalen over de beroemde “Great Ocean Road”. Volgens vele moet het bijzonder prachtig zijn. Onze reis begint dan ook in Melbourne (zie A op de kaart). De eerste dag verkennen we lekker Melbourne. Wat een heerlijk sfeertje zeg, fantastisch om te zien dat zoveel verschillende nationaliteiten met elkaar optrekken. Uiteraard hebben de vele backpackers hier invloed op.  En niet alleen de backpackers, wat zijn de Aussies open en vriendelijk!

fly-drive-australie-the-great-ocean-road

De rest van de dag trekken we Melbourne door. De volgende dag is het zover, “The Great Ocean Road” (zie B op de kaart)! Het schijnt één van prachtigste roadtrips te zijn. Deze route hebben we bij een reisorganisatie in Melbourne pas geboekt. De tip kregen we van het thuisfront mee, aangezien we niet een al te commerciële reis willen boeken. Het moment is aangebroken, de bus is bij het hotel gearriveerd en met een aantal andere reizigers stappen we in. Na uur rijden zien we eindelijk natuur en wordt het stedelijke gebied steeds minder. Wauw! Wat is de omgeving prachtig. We stoppen bij een plek waar ontzettend veel kangoeroes zijn. Yes, eindelijk, een kangoeroe! Klein, middelmatig en groot je ziet ze in alle maten. We gaan verder en na een tijdje komen we bij het punt waar “The Great Ocean Road” zo beroemd van is; de 12 Apostelen. Zie rechts op de foto een sneak preview van het adembenemende moment. Deze trip duurde een paar dagen en het was elke dollar waard. Een must voor een rondreis door Australië!

De volgende dag vliegen we naar Sydney (C op de kaart) waar onze fly & drive reis echt begint. Bij aankomst op het vliegveld staat de camper klaar. De eerste paar dagen willen we graag de hoofdstad Sydney verkennen, dus boekten we drie dagen een hotel daar. Opera House, Harbour Bridge, de haven van, Bondi Beach en Sydney Tower maken Sydney Sydney. Het Opera House is onze favoriet, wat een spectaculair gebouw! Omdat we van te voren al ticket voor de tour hadden aangeschaft hoeven we niet lang te wachten en leren we alle ins en outs over de opera. Bij het bezoeken van Sydney moet je deze bezienswaardigheden gezien hebben. Een dingetje waar niet veel touristen vanaf weten; het grootste IMAX Theatre van de wereld. Dit moesten we zien. De film Spectre draaide. Leuk om te weten is dat de bioscoop maar over één zaal bezit. Bij binnenkomst schrikken we bijna van hoe enorm de zaal wel niet is, in ons leven hebben we nog nooit zo’n groot doek gezien. De film begon. 3D hoeft helemaal niet, het lijkt net alsof je zelf in de film zit.

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Brisbane (zie D op de kaart) is onze volgende bestemming. Tijdens de reis naar Brisbane hebben we verschillende steden bezocht; Coff Harbour, Byron Bay en de Gold Coast. Als je van een hippie sfeer, surfen en ’s avonds kampvuren houdt, moet je Byron Bay bezoeken. Byron Bay heeft een unieke gezellige hippie sfeer. We zijn bij Brisbane aangekomen. We kregen onderweg van meerdere backpackers en Aussies te horen dat je niet lang in Brisbane moet blijven. Het zou een kale stad met weinig kleur zijn. We hebben één overnachting in Brisbane. Eén dag in Brisbane is meer dan zat, omdat er inderdaad niet veel te beleven is. We snuffelen wat rond en gaan vroeg naar het hotel.

fly-drive-australie-byron-bay

De ochtend is aangebroken, Fraser Island (E op de kaart) here we come! Het staat bekend als het grootste zandeiland ter wereld. Wat dit eiland zo gaaf maakt zijn de 4×4 wheel drive tours die dagelijks op Fraser Island rond touren. Uiteraard gaan wij dit ook doen. Het is mogelijk om meerdere dagen te boeken, maar wij kozen ervoor om er één dag te vertoeven. Uitgestrekte stranden, een tropisch regenwoud en gevulde meren zijn toch wel de kenmerken als je over Fraser Island praat. Na een tijdje rijden in het regenwoud komen we bij een meertje terecht. We kregen een lectuur dat Aboriginals het gebruiken om wondjes, ziektes en andere vervelende gebeurtenissen te helen. Ze vertellen ons dat wij er ook in mogen. We trekken onze zwemkleding aan en dobberen lekker in het water. Het water voelt verschillend en ziet er anders uit dan dat je gewend bent. Het is donker, voelt zwaarder, dikker alsof het olie is en je voelt inderdaad een helende effect. Wat blijkt nou; de tropische bladeren bevatten bepaalde stoffen die in het water terecht komen. Die stoffen zitten vol vitamines en andere benodigdheden om je lichaam goed te reinigen.

fly-drive-australie-fraser-island-maheno

Later op de dag komen we aan bij een oud scheepswrak dat aangespoeld is op het strand. Het scheepswrak, ofwel The Maheno, is een aangespoeld schip dat de RAAF (Royal Australian Air Force) in de Tweede Wereldoorlog gebruikte voor oefenbombardementen. Erg indrukwekkend! Het einde van de dag nadert en we moesten er maar eens aan gaan geloven dat het einde op dit prachtige eiland in zicht komt.

fly-drive-australie-whitsundays

We trekken onze reis door naar Airlie Beach (zie F op de kaart). Waar we met een boottrip het “Australische plaatje” Whitsundays verkennen. We gaan een tweedaagse rondvaart maken rond de 74 eilanden met het schip ‘Atlantic Clipper’. Wat een enorm ding zeg, er kan wel een man of 30 op dat schip. Over de Whitsundays willen we niet veel kwijt. De Whitsundays beschikken over de meest adembenemende eilanden, het is echt een aanrader. Kort gezegd de eilanden zijn prachtig, het zand is sneeuwwit en water diamant helder. Een kleine spoiler wanneer je met de Atlantic Clipper gaat: Op een gegeven moment komt een enorme raaf op de terugweg aangevlogen. De raaf landt op de boot voor eten, want je raadt het al, dit weergaloze mooie beest wordt altijd gevoerd.

koala-cairns

Last but not least: Cairns (zie H op de kaart). Voordat we aankwamen zijn we langs een aantal bijzonder mooie plekken gekomen. Eén van deze plekken is Townsville (G op de kaart). Het stadje zelf is niet interessant, maar waar je naartoe kunt gaan vanaf dit stadje is geweldig. We praten over Magnetic Island. Een tropisch eiland met ongelofelijk veel wildlife, waar wij onze eerste koala gezien hebben! Cairns is een levendige stad met niet al te veel poespas. Hier bedoelen we mee: het is geen Sydney, Brisbane of Melbourne. Je kunt het meer met Byron Bay vergelijken. Alleen bruist het stadsleven in Cairns meer; er zijn gezellige cafétjes, kleinschalige restaurantjes en knotsgekke Aussies. Eén bezienswaardigheid in Cairns moesten we echt zien, dat was voornamelijk de reden waarom we in Cairns zijn waren, namelijk Great Barrier Reef. In Australië is dit één van de prachtigste snorkel plekken. Bij het boeken van de vakantie zat deze activiteit erbij, waardoor alles geregeld is. Heerlijk was het om gewoon op op de boot te stappen en te kunnen gaan. Tijdens de trip komen we op tal van diverse plekken. Charisma hebben deze plekken zeker. Wat zijn ze adembenemend mooi en we zagen zelfs een Elvis vis, dit is een enorme vis die op Elvis lijkt door zijn bizarre vorm.

Australië is één van de mooiste en goed geregelde landen waar we ooit zijn geweest. De mensen zijn super vriendelijk, niemand is beroerd om je te helpen en elke 100 km bevind je je weer in een ander omgeving. Karakter? Jazeker, dat heeft Australië wel. Houd er rekening mee dat je voor een langere periode moet gaan, minimaal drie weken. Bij twee weken zit je alleen maar in de auto en dat is niet optimaal genieten. Het zou ideaal zijn om vier weken te gaan, helaas is dat vaak niet mogelijk. Wij wensen je alvast veel plezier, mocht je na het lezen van dit reisverslag besluiten om naar Australië te gaan.

Zelf je fly & drive samenstellen?

Enthousiast geworden over een fly & drive vakantie? Maar wil je liever geen pakketreis en juist alles zelf regelen? Dat kan super makkelijk door gebruik te maken van onderstaande aanbieders.

✈️ Vluchten
Tix.nl
Booking.com
Tui.nl

🏨 Accommodaties
Booking.com
Trivago
Interhome

🚗 Auto huren
Sunny Cars
Alamo
Booking.com
Rentcars.com

Bezienswaardigheden Fly & Drive Australië:

  • The Great Ocean Road
  • 12 Apostelen
  • Opera House
  • Harbour Bridge
  • Bondi Beach
  • Sydney Tower
  • IMAX Theatre Sydney
  • The Maheno
  • Magnetic Island

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders: