Home » Blog » FlyDriveVakantie: Berlijn, drie bezienswaardigheden

FlyDriveVakantie: Berlijn, drie bezienswaardigheden

Berlijn, de stad van o.a. de Berlijnse muur, de Rijksdag en natuurlijk de hoofdstad van Berlijn. Een prachtige vakantiebestemming vol met geschiedenis. FlyDriveVakantie.com omschrijft drie bezienswaardigheden die je moet(!) zien.

De Berlijnse muur

Een muur tussen Oost en West-Duitsland. Van 1961 tot 9 november 1989 diende de muur als grens zodat de inwoners niet van oost en naar west (en andersom) kunnen. De muur – van 45,1 km lang – was het meest bekende symbool van de Koude Oorlog. Gedurende dat de grens nog actief was zijn er ten minste 136 mensen om het leven gekomen bij vluchtacties.


Rijksdag

Het Duitse parlementsgebouw – gevestigd aan het Platz der Republik – werd na de val van de muur gerestaureerd. Een belangrijk kenmerk van het gebouw is de glazen koepel die op het pand staat. Door middel van een trap is deze koepel te beklimmen. De historie van de Rijksdag is gekend. In 1933 werd het gebouw, nadat Hitler de macht nam, in brand gestoken.

Checkpoint Charlie

Toen de Berlijnse Muur nog in werking was was Checkpoint Charlie een controlepost. Via deze controlepost, gelegen bij de Friedrichstrasse, konden buitenlanders de weg oversteken naar van West naar Oost-Berlijn. Checkpoint Charlie was de enige doorgang naar Oost-Duitsland. Charlie Checkpoint werd opgeheven na de val van de muur.