Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling

We hebben de zomervakantie alweer een tijdje achter ons gelaten, dus begint het langzamerhand weer kouder te worden en vallen de eerste bladeren van de bomen. De herfst is een prachtig seizoen. Niet alleen vertoont de natuur zijn sierlijkste kleuren, maar de bladeren en bomen geven hun karakteristieke geuren af en paddestoelen schieten de grond uit. Ook in ons mooie kikkerlandje zijn tal van mooie plekken vinden waar je de herfst in optima forma kunt genieten. In deze blog behandel ik de mooiste plekken in Nederland voor een herfstwandeling.

Wandelen in Nationaal Park Veluwezoom

Met zijn idyllische paarse heide is de Veluwezoom de perfecte plek om je herfstwandeling te maken. Een prachtige wandeling door dit gebied is bijvoorbeeld de 13 kilometer lange Trage Tocht van Rheden. Deze wandeling brengt je niet alleen over de paarse heide, maar ook kom je langs de Posbank, een 90 meter hoog gelegen uitkijkpunt waar de heuvels van onze oosterburen te aanschouwen zijn. Een verrekijker en/of fotocamera valt ook zeer aan te bevelen, want op de Hoge Veluwe leven veel herten en wildzwijnen!

Combineer deze wandeling met een vakantie, weekendje weg of rondreis in deze cultuur- en natuurrijke omgeving.


Wandelen in Zuid-Kennemerland

Voor onze volgende bestemming gaan we een stuk westelijker. Het tussen Zandvoort en IJmuiden gelegen Zuid-Kennemerland is namelijk ook een prachtige plek om de benenwagen in werking te brengen. In dit aan zee gelegen natuurgebied kan je heerlijk struinen over de duinen. De ideale plek om lekker uit te waaien!


Wandelen in de Loonse en Drunense duinen

Dit natuurgebied staat bekend om zijn uitgestrekte zandvlaktes. Het wordt dan ook niet voor niets de Brabantse Sahara genoemd! Deze omgeving biedt jou de ideale gelegenheid om lekker uit te waaien en tot rust te komen. Het duingebied geniet een rijke flora en fauna want de kleurrijke heide is de woonomgeving voor dassen, haviken en reeën.

(Foto: Wijgert IJlst – WIJ Fotografie)

Wandelen in de Weerribben-Wieden

Dit Overijsselse natuurgebied wordt gekenmerkt door zijn ambachtelijke historie. Elke meter is namelijk door mensenhanden gemaakt. Hier werd namelijk eeuwenlang turf gewonnen. Vandaar dat het park rijk is aan vele kanalen waar vroeger het zogeheten ‘zwarte goud’ uit werd gewonnen. Dit gebied heeft zijn bekendheid deels vergaard aan de toeristische trekpleister Giethoorn, dat in dit park gelegen ligt. Deze omgeving biedt je mooie wandelroutes, hoewel het huren van een bootje ook zeker niet valt af te raden.

De echte fanaten kunnen ook genieten van een heel wandelweekend in deze karakteristieke omgeving.


Wandelen op het Dwingelderveld

De vijfde en laatste aanrader van deze blog is het Drentsche Dwingelderveld, wat zijn naam te danken heeft aan het nabij gelegen Dwingeloo. In dit grootste natte heidegebied van West-Europa kan je eindeloos ver kijken. De herfstige oranjegele gloed van de grassen wisselt af met hoge zandruggen en natte laagtes. Dikke kans dat je hier een grazende schaapskudde tegenkomt tijdens je wandeling door dit uitgestrekte landschap. Een prachtige plek voor een stevige herfstwandeling!

Enthousiast geworden? Hier lees je meer over rondreizen door Nederland, die je kan combineren met een wandeling op een van deze plekken.

Laat een reactie achter

De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Fly & drive vakantie
Hoe kan je deze zomer ontspannen en veilig op vakantie?
juni 24, 2021