Waarom in België op vakantie?

Al eerder hebben we een aantal redenen gegeven waarom Duitsland een leuk land is om op vakantie te gaan en nu komt België aan de beurt. Zoals jullie misschien al hebben gemerkt zijn en een aantal nieuwe plaatsen aan België toegevoegd aan onze website en dat is niet voor niks. België is namelijk een fantastisch land waar veel te zien en te beleven is.

Ardennen

Toch wel een belangrijke reden waarom België zo’n leuk land is om op vakantie te gaan is het feit dat daar de Ardennen te vinden zijn. Of je nou alleen om te wandelen komt of juist meer van ruige watersporten houdt, voor iedereen die graag in de natuur komt is dit een fantastisch plek om naar toe te gaan. Je kunt er heerlijk kamperen of natuurlijk een hotelletje boeken midden in de bossen en het maakt niet uit of je met de hele familie komt of gewoon als stel naar de Ardennen gaat want voor elke leeftijd is er wel wat te doen.

Veel leuke steden

In België vind je veel leuke steden zoals Brugge, Gent en Luik. Allemaal historische steden waar je veel mooie gebouwen, musea en cultuur ziet. Het grote voordeel van het bezoeken van deze steden is natuurlijk de korte reisafstand. Met de auto ben je zo overal, geen vliegtuig voor nodig.

Kerstmarkten

En voor de echte kerstliefhebbers, net zoals ons, zijn er echt fantastische kerstmarkten in alle die steden te vinden in december. Of je nou liever een kleine kerstmarkt bezoekt of naar de Gentse winterfeesten gaat waar minstens 150 chalets met kerstversiering te vinden zijn in België kan het allemaal. Alle markten zijn prachtig versierd net zoals elke binnenstad van de grote steden. Nu tijdens de coronacrisis zal het een en ander veranderd zijn maar er zijn nog steeds genoeg kerstmarkten. Binnenkort hier meer over…

De delicatessen

Niet te vergeten zijn de Belgische delicatessen. De Vlaamse friet, de Belgische chocolade, de speciaal biertjes of de overheerlijke wafels in België kun je al deze delicatessen vinden. Nergens anders dan in België smaakt dit zo goed.

De taal

Wij maken als Nederlanders graag grapjes over Belgen maar hun taaltje blijft toch wel mooi. Ze praten deftig en het lijkt net alsof ze zingen in plaats van praten.

Bovenstaande redenen zorgen ervoor dat wij vaak te vinden zijn in België. En jullie? Gaan jullie ook vaak naar België op vakantie? Laat het ons weten! Wij zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe tips.

Plaats een reactie