Vakantie in eigen land: de leukste plekken

In verband met de aanhoudende corona maatregelen wordt er sterk afgeraden om in de meivakantie naar het buitenland te reizen. Heb je toch even genoeg van thuis en wil je er lekker uit? Dan is een vakantie in ons eigen land nog niet zo’n gek idee. Nederland bevat veel leuke plaatsen, mooie accommodaties om te overnachten en prachtige natuurgebieden om even helemaal tot rust te komen.

Fiets- of wandelvakantie door Friesland

Ben je een echte fietsliefhebber? Dan is een fietsvakantie door Friesland ideaal voor jou. Friesland is helemaal te vinden in het noorden van Nederland. Wij hebben de ideale rondreis voor jou uitgestippeld. Bezoek de leukste steden van Friesland en ontdek de de provincie op eigen houtje. Boek hier jouw Elfstedentocht op twee wielen. De 7-daagse fietsvakantie door Friesland!

Wist je dat Friesland naast een heerlijke provincie om te fietsen, de wandelprovincie nummer 1 is? Friesland kent duizenden kilometers aan wandelpaden waar je heerlijk deze provincie kunt verkennen. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden door bosgebieden, langs de Friese meren en door de schilderachtige dorpjes.

Er tussenuit in Limburg

Aan de andere kant in het zuiden van Nederland vind je de provincie Limburg. Bij deze vakantiebestemming in ons eigen kikkerland voelt het echt even alsof je in het buitenland bent. Limburg heeft als een van de weinige provincies in Nederland een heuvelachtig landschap en kent de hoogste ‘bergen’. Met een rondreis door Limburg kan je deze heerlijke provincie ontdekken. Maak een heerlijke wandeling door de oude binnenstad van Maastricht waar je onder andere de Basiliek van Sint Servaas en de Sint Servaasbrug kunt spotten. Naast de oude binnenstad is het ook leuk om door de mergelgrotten van Maastricht te wandelen. Klik hier om een overnachting in Maastricht te boeken.

Op naar het Westen van het land: Noord-Holland

Noord-holland is normaal, vooral vanwege onze hoofdstad Amsterdam, een toeristische trekpleisters. Van de vele musea die de stad te bieden heeft tot de iconische Amsterdamse grachten. Maar wist je dat deze provincie veel meer heeft om te ontdekken? De prachtige binnenstad van Haarlem waar je heerlijk kunt wandelen, de kaasmarkt in Alkmaar en de gezellige vissersdorp Volendam.

Maak een heerlijk rondreis door Noord-Holland om te genieten van de leuke steden, de prachtige natuur en de mooie stranden. Voor verschillende  leuke wandel- of fietsroutes zit je in Noord-Holland goed! Pak de fiets door de polders en eeuwenoude dorpjes of fiets door het uitgestrekte duin- en bosgebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Boek hier jouw verblijf in Noord-Holland.

Tips

  • Breng een bezoek aan de Zaanse schans;
  • Bezoek de Alkmaarse kaasmarkt;
  • Verken de prachtige binnenstad van Amsterdam & Haarlem;
  • Wandel door het vissersdorp Volendam;
  • Maak een heerlijke strandwandeling over het strand van Zandvoort 
  • Ontdek de leukste wandelroutes door het Nationaal park Zuid-Kennemerland ten oosten van Haarlem of het Texelse nationaal park Duinen van Texel.

Ontdek Drenthe!

Drenthe is een van de mooiste wandelprovincies van ons kleine kikkerland. Deze provincie beschikt over kilometers wandelpaden door de bossen, over de heide en langs de hunebedden. Het water, het bos, de heide en gezellige dorpen maken Drenthe een ideale vakantiebestemming voor in eigen land. 

Naast dat Drenthe heel leuk is om wandelend te verkennen, is het ook leuk om te fiets te pakken en door de pittoreske dorpjes te fietsen. Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een verblijf in Drenthe? Klik hier.

Vakantie in eigen land. Waar wacht je nog op?

Naast bovenstaande tips is er nog zoveel moois in Nederland te ontdekken waardoor een vakantie in eigen land een perfect alternatief is. Heb je vragen of wil je meer informatie over een van de rondreizen door Nederland? Laat het hieronder weten in de comments & we helpen je graag!

1 gedachte over “Vakantie in eigen land: de leukste plekken”

Plaats een reactie