Op vakantie tijdens corona

Door het corona-virus zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken wanneer je op vakantie gaat. In Nederland geldt overal de basisregel om 1,5 meter afstand te houden en vaak je handen wassen. En wanneer je klachten hebt laat je jezelf testen. Maar waar moet je nog meer aan denken wanneer je zelf een vakantie gaat boeken?

Op vakantie in Nederland

In principe kun je overal in Nederland reizen maar het is belangrijk om drukte te vermijden. Houd daar rekening mee wanneer je plannen maakt om toeristische trekpleisters te bezoeken.  Wanneer je op reis gaat met het openbaar vervoer moet je altijd een niet-medisch mondkapje op en is het slim om ruim van tevoren te vertrekken zodat je eventueel een trein later kan pakken wanneer het druk is. Toch liever geen mondkapje op? Neem dan eens een kijkje bij Sunny Cars of Skyscanner waar je een auto kan huren.

Het is toegestaan om met mensen uit verschillende huishoudens een vakantiehuis te huren in Nederland. Hierbij geldt wel het dringende advies om met maximaal 6 personen die niet uit het eigen huishouden komen een vakantiehuis te delen. Kinderen tot 12 jaar tellen hierbij niet mee. Binnen- en buitenzwembaden mogen weer open maar raadpleeg altijd de website van de bestemmingen om te zien hoe zij hiermee omgaan. Cafés en restaurants moeten zich aan de regels voor de horeca houden.

Een aantal tips op een rijtje:

  • Blijf altijd 1,5 meter afstand houden.
  • Is het niet mogelijk om voldoende afstand te houden ga dan ergens anders heen.
  • Neem een niet-medisch mondkapje mee wanneer je reist met het openbaar vervoer.
  • Mijd de spits.
  • Was vaak je handen.

Wil jij dit jaar nog een vette Fly Drive vakantie door Nederland maken? Bekijk dan eens ons overzicht met Nederlandse reizen.

Op vakantie in het buitenland

Toch van plan om naar het buitenland te gaan? Bekijk de actuele reisinformatie per bestemming hier .

Je kunt naar alle landen en gebieden binnen de EU of de Schengenzone reizen waar een geel reisadvies geldt. Landen met een oranje reisadvies worden afgeraden. In elk land zijn andere regels met betrekking tot het coronavirus dus zorg dat je goed voorbereid op reis gaat. Mocht je klachten krijgen tijdens de vakantie ga dan altijd naar de lokale huisartsenpost zodat je getest kan worden op corona.

Als het land of de regio waar je op vakantie bent oranje reisadvies krijgt tijdens jouw vakantie kun je nog wel naar huis vliegen maar het is dan wel verplicht om in thuisquarantaine te gaan bij thuiskomst.

Lijkt het je leuk om een Fly Drive vakantie te maken in het buitenland? Neem dan hier eens een kijkje.


Plaats een reactie