Meivakantie tijdens corona: wat zijn de mogelijkheden?

Tot 15 mei is er een negatief reisadvies naar het buitenland afgegeven. Dit betekent we eigenlijk een vakantie naar het buitenland tot die tijd wel kunnen vergeten. Toch vliegen er nog wel vliegtuigen naar de code oranje gebieden. Als je toch staat te springen en niet kan wachten om op vakantie te gaan, wat zijn dan je mogelijkheden en risico’s deze meivakantie?

Oranje reisadvies

Voor alle landen in de wereld geldt momenteel een oranje reisadvies. Dit reisadvies betekent dat reizen die niet noodzakelijk zijn dringend worden afgeraden. Wil je toch deze meivakantie op reis? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden!

Wanneer een land of gebied oranje is, kan dat twee dingen betekenen:
– Er zijn veel coronabesmettingen. Mogelijk is het noodzakelijk dat je in quarantaine moet bij aankomst op je locatie. Het kan ook zijn dat de lokale overheid van het land strenge coronamaatregelen heeft ingesteld, zoals een tijdelijke lockdown of avondklok. Een oranje gebied of land kan ook betekenen dat je minder mogelijkheden hebt om binnenlands te reizen.
– Een oranje land of gebied hoeft niet per se met corona te maken te hebben. Het kan ook betekenen dat er ernstige veiligheidsrisico’s zijn. Altijd handig om te checken voordat je op vakantie gaat of er geen terrorismedreiging, criminaliteit of natuurgeweld is. 

Wel of niet naar het buitenland?

Omdat er voor alle landen een oranje reisadvies heerst, is het niet verstandig om een reis naar het buitenland te maken. Beslis je toch om op reis te gaan naar het buitenland? Check dan voordat je op reis gaat eerst even de regels van jouw vakantiebestemming. Zo kom je op vakantie niet voor verrassingen te staan.

Meivakantie 2021 in Nederland

Om toch nog het gevoel van vakantie te krijgen, heeft Nederland een ruim aanbod. Van fietsvakanties tot stedentrips tot strandvakanties en heerlijke vakanties in de natuur. Met een beetje mooi weer erbij voelt het al gauw alsof je aan de andere kant van de wereld bent. In dit blog hebben wij de leukste plekken voor een vakantie in eigen land voor jou geselecteerd.

Zomervakantie 2021

De verwachting voor de zomervakantie van 2021 is beter dan die van aankomende meivakantie. Over een paar maanden zijn er veel mensen gevaccineerd, zijn er meer sneltesten en betere behandelingen voor het coronavirus. Dit zorgt ervoor dat de zomervakantie van 2021 er hoopvol uitziet. Jaap van Dissel van het RIVM heeft eerder uitspraken gedaan over een voorspelling dat er veel maatregelen deze zomer eindigen. Aan deze verwachting moeten we ons vasthouden en het lijkt er steeds meer op dat die verwachting uit gaat komen. 

Wil je je alvast goed voorbereiden op jouw fly & drive vakantie? Ben je benieuwd wat een fly & drive vakantie überhaupt is en of het iets voor jou is? Of wat de populairste vakantiebestemmingen voor jouw fly drive vakantie deze zomer zijn? Lees dit blog. Bij Fly Drive Vakantie inspireren we je graag voor de ultieme vakantiebestemmingen!

Travel is good for the soul

Plaats een reactie