Fly drive vakantie: jouw ideale rondreis

Fly drive vakanties zijn de laatste jaren een stuk populairder geworden. Wanneer we aankomende zomer weer op vakantie mogen is een fly drive vakantie misschien wel geschikt voor jou, maar wat is een fly drive vakantie precies? Dat is een vraag die veel vakantiegangers nog vaak hebben. In dit blog leggen we je uit wat ee fly drive vakantie is en geven we je alvast wat inspiratie in de voorbereiding naar het vinden van de geschikte fly drive vakantie voor jou.

Fly drive vakantie: het concept

Een fly drive vakantie is een vakantie waarin je een vliegreis, je overnachtingen en een huurauto boekt. Een fly drive vakantie is voor iedereen geschikt. Je kunt een fly drive vakantie in je eentje doen, met je gezin en kinderen, met z’n tweeën of zelfs met je hele vriendengroep. Je boekt een vakantie naar jouw favoriete land en bij aankomst staat een huurauto voor je klaar waarmee je op pad gaat om jouw vakantiebestemming op eigen houtje te ontdekken. 

Het concept fly drive bestaat uit twee verschillende soorten. 

  • Het is mogelijk om een vakantie te boeken waar jouw vliegreis, huurauto en overnachtingen in zitten. In dit geval bedenk je vooraf hoe jouw reisschema eruit gaat zien en welke route je door het land gaat maken. Het voordeel hiervan is dat je in de voorbereiding van je reis alles al hebt uitgestippeld waardoor je tijdens je reis helemaal niet meer hoeft te zoeken naar een hotel. Jouw overnachtingen zijn al geregeld. Hierdoor hoef je alleen nog maar van hotel naar hotel te rijden;
  • De tweede soort fly drive vakantie is een vakantie waarin je geen overnachtingen boekt. Voor deze fly drive boek je alleen je vliegtickets en een huurauto. Het grote voordeel van deze soort vakantie is dat je op je vakantiebestemming volledige vrijheid hebt. Je bepaalt helemaal zelf waar je naar toe gaan en hoe lang je ergens wilt blijven. Een nadeel aan deze vakantie is dat je niet helemaal zeker bent in welke hotels nog plek is. Hier moet je dus tijdens je vakantie nog naar zoeken. In het hoogseizoen is zo’n manier van een fly drive vakantie niet altijd aan te raden, omdat het dan moeilijker kan zijn om een hotel te vinden met beschikbare ruimte.

Waarom kiezen voor een fly drive vakantie?

Een fly drive vakantie staat voor vrijheid. Met een fly drive vakantie heb je de mogelijkheid om te genieten van eigen vervoer tijdens jouw vakantie. Op deze manier krijg je de mogelijkheid een land in je eigen tempo te leren kennen.

Je boekt in één keer zowel je vliegtickets, je huurauto en de hotels waar je wil overnachten. Na je vliegreis aangekomen op bestemming? Dan stap je gelijk de auto in die voor je klaar staat om jouw vakantie te laten beginnen. 

Benieuwd naar nog meer redenen waarom je deze zomer voor een fly drive vakantie moet kiezen? Bekijk dit blog.

Populairste fly drive bestemmingen

Door de toenemende populariteit van fly drive vakanties is het aanbod de afgelopen jaren ook meer geworden. Hierdoor is het soms lastig om de juiste keuze te maken. Wij helpen je graag met het aanbieden van inspiratie en advies.

De populairste fly drive bestemmingen hebben wij voor je geselecteerd:

Portugal

Portugal is zeer geliefd als bestemming voor een fly & drive vakantie. Dat komt mede doordat de steden en dorpjes in Portugal zo goed bereikbaar zijn per auto. Daarnaast is het klimaat in Portugal dermate aantrekkelijk dat veel toeristen er graag hun vakantie doorbrengen. Door het goede klimaat is Portugal in alle jaargetijden een goede bestemming voor een fly & drive vakantie.

Klik hier om ter inspiratie ons reisverslag van Portugal te lezen.

Andalusië

Andalusië is een prachtige vakantiebestemming in het zonnige zuiden van Spanje. Veel mensen kiezen voor een fly & drive vakantie naar Andalusië om een rondreis door deze mooie regio te maken. Wanneer je kiest voor een fly & drive naar Andalusië is het aan te raden om te kiezen voor een huurauto met airconditioning aangezien het er in de zomermaanden erg warm kan zijn.

Klik hier om ter inspiratie ons reisverslag van Andalusië te lezen.

Sardinië

Sardinië is een eiland in de Middellandse Zee gelegen pal onder Corsica. Het eiland is met ruim 24.000 vierkante kilometer het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee. Sardinië is zeer populair voor fly & drive vakanties omdat het eiland zich perfect leent voor een rondreis per huurauto. Met de auto kan je door de heerlijke steden, dorpjes en langs de prachtige stranden rijden.

Klik hier om ter inspiratie ons reisverslag van Sardinië te lezen.

Kroatië

Al enige jaren kent Kroatië een toenemende interesse als vakantieland. De natuur in Kroatië is erg mooi en divers. Zo kent het land een azuurblauwe zee, mooie eilanden en imposante bergen. Kroatië is een leuke fly & drive bestemming voor jonge gezinnen. Geniet van de gastvrijheid en de diversiteit van Kroatië tijdens jouw fly & drive vakantie!

Klik hier om ter inspiratie ons reisverslag van Kroatië te lezen.

Toscane

Toscane is één van die vakantiebestemmingen waar je eigenlijk ooit een keer geweest moet zijn. Toscane ligt in centraal Italië en grenst aan de Tyrreense Zee. Eigenlijk is voor veel toeristen Toscane exact wat men zich inbeeldt bij een vakantie in Italië, je vindt er prachtige natuur, mooie oude stadjes en ontelbaar veel goede restaurants.

Klik hier om ter inspiratie ons reisverslag van Toscane te lezen.

De voorbereiding van jouw zomervakantie

Een fly & drive vakantie kan je helemaal samenstellen zoals jij wil. Wij zijn een platform om jou hiervoor te inspireren en informeren. Bekijk onze website voor de gaafste rondreizen.

Plaats een reactie