Dé gadgets voor jouw leuke vakantie

Bij ons beginnen de vakantiekriebels alweer op te komen. Of je nou binnen Europa blijft of een verre reis gaat maken volgend jaar, dit is een lijstje met dé gadgets die niet kunnen ontbreken tijdens jouw (fly & drive) vakantie. Je gaat op vakantie en neemt mee?

1. Altijd online blijven

Anno 2019 is vrijwel iedereen online te vinden. De smartphone is een belangrijk onderdeel in ons leven en we spenderen graag urenlang naar het kijken van onze favoriete series op Netflix, volgen we celebrities op Instagram, delen we onze mening op Twitter en kijken we naar grappige filmpjes op Facebook. Wie een hevig gebruiker van zijn of haar smartphone is weet dat een gemiddelde batterij het na 2 à 3 uur intensief gebruik ermee ophoudt. Als je een lange vlucht naar Nieuw-Zeeland hebt kom je halverwege in de problemen. Gelukkig bestaat er speciaal voor deze hevige gebruikers een powerbank. Dit gadget zorgt ervoor dat jij tijdens je vakantie op elke plek ter wereld je telefoon kan voeden met wat energie. De powerbanks zijn er in allerlei vormen en maten, maar vrijwel het belangrijkste is hoeveel energie er in een powerbank zit. De inhoud van een batterij wordt aangegeven door middel van mAh (milliampère-uur). De iPhone X heeft bijvoorbeeld een batterij met een inhoud van 2716mAh. Een powerbank van 10.000 mAh kan deze telefoon dan 3,68 keer opladen (10.000/2716 = 3,68). Mocht jij nou altijd online willen blijven, aarzel dan niet en neem een powerbank mee op vakantie.

2. De bieb meenemen op vakantie

Naast onze smartphone vinden we het op vakantie ook heerlijk om een boek te lezen. Voor velen is vakantie juist hét moment om even die smartphone aan de kant te leggen en om tot rust te komen. Wie naar een verre bestemming gaat en meerdere boeken leest kan weleens ruimte te kort hebben in zijn of haar koffer. De oplossing voor dit probleem is de e-reader. Een e-reader is een apparaat in de vorm van een tablet die een e-ink, e-paper of elektronisch papier type scherm heeft. Een stuk tekst kan door middel van zwarte bolletjes weergeven worden op een scherm waardoor de batterij van de e-reader vrij lang mee kan. De meeste e-readers beschikken over Wifi of over 4G, hierdoor kan verbinding gemaakt worden met een online bibliotheek waar je als gebruiker e-books kunt kopen. Naast dit systeem is het ook mogelijk om e-books via een computer te downloaden en op je e-reader te plaatsen.  Wie graag meerdere boeken leest op vakantie zonder de halve koffer op te moeten offeren aan ruimte kan met de aanschaf van een e-reader de bibliotheek van thuis meenemen op reis.

3. Maak de zomeravond nog leuker

Met mooi weer vinden we het heerlijk om zolang en zoveel mogelijk buiten te blijven. Met wat te drinken, een heerlijke snack en familie/vrienden om je heen mag muziek niet ontbreken. Om de avond van wat deuntjes te voorzien kan er gebruik gemaakt worden van een bluetooth speaker. De speaker maakt verbinding met je telefoon door middel van een bluetooth verbinding en heeft een accu waardoor er draadloos genoten kan worden van muziek. Omdat de batterijduur van een speaker vrij lang is kan een speaker altijd en overal naar toegenomen worden. Bluetooth speakers zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Naast de vorm en grootte is het tijdens het shoppen naar een bluetooth speaker belangrijk om naar de batterijduur te kijken. Ga je naar het strand? Er zijn ook bluetooth speakers die waterdicht zijn, ideaal voor bij het water. Mocht je tijdens je vakantie willen genieten van je favoriete muziek, kijk dan eens naar een bluetooth speaker.

4. Met een gerust hart op vakantie

Wie graag met een veilig gevoel op vakantie gaat zal er alles aan doen om zijn of haar spullen te beschermen. Waar de meeste koffers beschikken over een cijfercombinatie of een slot is de Airbolt de slimmer vervanging voor je huidige beveiliging. De smartlock heeft geen sleutels of cijfercombinaties maar werkt volledig met je smartphone. Door middel van een app kan alles omtrent je koffer gecontroleerd worden. Zo krijg je een seintje wanneer het slot geopend wordt, kun je zien waar je koffer is en wanneer hij voor het laatst geopend is. Naast jezelf is het ook mogelijk om je slot te delen met familieleden of vrienden zodat zij met verschillende bevoegdheden toegang hebben tot jouw slot. De smartlock is gemaakt van zwaar metaal en roestvrij staal en is klaar voor elke weersomstandigheid. Wil je nou echt met een gerust hart op vakantie gaan en wil je de volgende stap nemen met het beschermen van jouw koffer, kijk dan eens voor een smartlock.  

5. De perfecte vakantiefoto schieten

Steeds vaker is onze smartphone het apparaat waar we onze foto’s mee maken. Niet totaal verrassend want de smartphone krijgt steeds betere camera’s. Mensen delen graag hun vakantiekiekjes op Instagram of Facebook en voor de leukste vakantiekiekjes bestellen we ook een fotoboek. Om de vakantiekiekjes nog leuker te maken zijn er opzetlenzen voor je smartphone. Met deze lenzen is het mogelijk om effecten toe te voegen aan je foto’s. Het gebruik is vrij gemakkelijk, je plaatst het opzetstuk over je camera heen, opent de camera app en je bent klaar om mooie foto’s te schieten. Er zijn verschillende soorten lenzen, een fisheye-lens, een groothoeklens, een macro-lens en een telelens. De fisheye-lens is een supergroothoeklens waardoor je foto’s een bolvormig effect krijgen. Om een grote groep op de foto te krijgen is een groothoeklens geschikt, met deze lens leg je een breedbeeld vast zonder het bolvormige effect. Voor het inzoomen van foto’s kan gebruik gemaakt worden van een telelens. Het digitaal inzoomen met een smartphone camera kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de foto minder wordt maar met een telelens kan je inzoomen zonder dat je de digitale zoom hoeft te gebruiken. Mocht je details willen vastleggen is een macro-lens ideaal, zonder digitaal in te zoomen kun je met een macro-lens tot 10x inzoomen en details haarscherp vastleggen. Wie wil experimenteren met zijn of haar vakantiefoto’s kan met opzetlenzen leuke effecten toevoegen en hiermee de perfecte vakantiefoto schieten.

Mochten je na het shoppen van vakantiegadgets de vakantiekriebels weer helemaal terug hebben is het wellicht interessant om eens te kijken naar welk land je gaat bezoeken aankomend jaar, wellicht is het een idee om op de homepagina te beginnen 🙂

Plaats een reactie