Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » De 7 Natuur Wereldwonderen

De 7 Natuur Wereldwonderen

In 2011 hebben ruim 500 miljoen mensen een stem uitgebracht op de 7 natuur wereldwonderen. Uit een lijst met 77 verkoren plaatsen werd uiteindelijk de lijst met 7 natuurwereldwonderen gekozen. De 7 natuur wereldwonderen zijn spectaculaire en unieke natuurfenomenen die over de hele wereld worden bewonderd. Hieronder beschrijven we elk van de 7 natuurwereldwonderen in detail:

1. De Tafelberg. De Tafelberg is één van de meest bekende bezienswaardigheden van Zuid-Afrika en wordt beschouwd als één van de natuurlijke wonderen van de wereld. De berg bevindt zich in Kaapstad en is een van de meest bezochte toeristische attracties van het land. De Tafelberg is een platte berg die ongeveer 1.000 meter boven de omliggende stad uitsteekt en biedt een adembenemend uitzicht over de stad, de oceaan en de omgeving. Bezoekers kunnen naar boven gaan met een kabelbaan of te voet via een bewegwijzerde wandelroute.

2. Iguazu watervallen. De Iguazu watervallen zijn een imposante reeks watervallen gelegen aan de Iguazu rivier op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Met meer dan 270 individuele watervallen vormen ze één van de grootste en spectaculairste waterval systemen ter wereld.De hoogte van de watervallen varieert van 80 tot 90 meter, en het geluid van het stromende water is overweldigend. Bezoekers kunnen langs verschillende wandelpaden lopen om de watervallen vanuit verschillende perspectieven te bekijken, of ze kunnen een boottocht maken om dichterbij te komen.


3. Komodo Eilanden. De Komodo eilanden zijn een uniek en overweldigend natuurgebied gelegen in Oost-Indonesië. Het bestaat uit een aantal kleine eilanden en is het thuis van de legendarische Komodo varaan, de grootste hagedissensoort ter wereld. De Komodo varaan is de hoofdreden waarom veel mensen naar het gebied reizen. Deze unieke dieren zijn zeer zeldzaam en kunnen alleen in dit gebied worden aangetroffen. Bezoekers kunnen op excursie gaan om de varanen te bekijken en meer te weten te komen over hun gewoonten en leefomgeving.

4. Jeju Eiland. Jeju eiland is een prachtige en idyllische bestemming gelegen in Zuid-Korea. Het is bekend om zijn prachtige natuur, waaronder de Hallasan berg, de hoogste berg in Zuid-Korea, en de Manjanggul grot, een unieke ondergrondse grot met bizarre rotsformaties. Het eiland is ook beroemd om zijn adembenemende stranden, zoals het zwarte zandstrand van Hamdeok en het wit zandstrand van Hyeopjae. Bezoekers kunnen ook genieten van wateractiviteiten, zoals snorkelen, duiken en surfen.

Jeju eiland
Jeju eiland

5. Ha Long Bay. Ha Long Bay is een adembenemend natuurgebied gelegen in Noord-Vietnam. Het bestaat uit duizenden karstformaties, in verschillende maten en vormen, die uitsteken uit het heldere turquoise water. Bezoekers kunnen een boottocht maken om de verschillende eilanden en grotten in de baai te bekijken. Sommige grotten bevatten bijzondere stalactieten en stalagmieten, en de kleuren van het water veranderen constant door de reflecties van de zon en de wolken. Ha Long Bay is ook bekend om zijn rijke mariene leven, waaronder vele soorten vissen, schildpadden en kreeften.

6. Puerto-Princesa ondergrondse rivier. De Puerto-Princesa rivier is een prachtige rivier gelegen in de Filipijnen, op het eiland Palawan. Het is een belangrijke toeristische attractie en biedt bezoekers een unieke kijk op de natuur en cultuur van het eiland. De rivier is bekend om zijn kristalheldere water en de verschillende tropische grotten langs de oevers. Sommige van de grotten bevatten bijzondere formaties en ondergrondse rivieren, en kunnen worden verkend door bezoekers tijdens een boottocht. In de omgeving van de rivier leeft een rijke biodiversiteit, waaronder vele soorten vogels, apen en andere wilde dieren.


7. De Amazone rivier. De Amazone-rivier is de grootste rivier ter wereld en stroomt door het Amazonebekken in Zuid-Amerika. Het is een van de meest biodiverse gebieden op aarde, met talloze unieke soorten planten en dieren, waaronder veel bedreigde en uitgestorven soorten. De Amazone-rivier is belangrijk voor het regelen van het klimaat in het Amazonebekken en is een belangrijke bron van water en voedsel voor miljoenen mensen die in de regio wonen. Het is ook een belangrijke toeristische attractie en wordt vaak bezocht door avontuurlijke toeristen die willen verkennen de regenwouden en het rivierleven.

Lees ook ons blog over de 7 Oude Wereldwonderen en de 7 Moderne Wereldwonderen.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie