Home » Blog » De 7 Oude Wereldwonderen

De 7 Oude Wereldwonderen

De 7 Oude Wereldwonderen zijn iconische gebouwen die in de antieke wereld bekend stonden om hun grootsheid en architecturale prestaties. Het zijn monumenten die zijn gebouwd tussen 2500 voor Christus en 500 voor Christus en werden beschouwd als de grootste prestaties van de antieke beschavingen. Hieronder staan de 7 Oude Wereldwonderen beschreven:

  1. De Piramide van Cheops in Gizeh, Egypte: Deze piramide is een van de grootste en meest bekende monumenten van de antieke wereld. Het is gebouwd als graf voor de farao Cheops en was het grootste gebouw van de wereld tot de completering van de Eiffeltoren in 1889.
  2. De Hangende Tuinen van Babylon, Irak: Deze tuinen waren een uitgebreid terrassencomplex, waarvan men gelooft dat het een van de eerste tuinen op het dak was. Het was een technische prestatie om water naar de top van het gebouw te transporteren en de planten te laten groeien.
  3. De Tempel van Artemis in Efese, Turkije: Deze tempel was een van de grootste en meest indrukwekkende heiligdommen van de antieke wereld. Het was toegewijd aan de godin Artemis en werd beschouwd als een symbool van macht en rijkdom.
  4. De Zeus-tempel in Olympia, Griekenland: Deze tempel was het centrum van de Olympische Spelen en was gewijd aan de oppergod Zeus. Het was een van de meest heilige plaatsen van de antieke wereld en werd beschouwd als een symbool van de Griekse beschaving.
  5. Het Mausoleum van Halicarnassus in Turkije: Dit mausoleum was de laatste rustplaats van de koning van Caria, Mausolus, en was een van de meest indrukwekkende gebouwen van de antieke wereld. Het was bekend om zijn grandeur en sierlijke architectuur.
  6. De Pharos van Alexandria in Egypte: Deze vuurtoren was een van de bekendste monumenten van de antieke wereld en stond op een klif aan de Middellandse Zee. Het diende als een richtpunt voor schepen en was een teken van de macht van de stad Alexandria.
  7. De Colossus van Rhodos, Griekenland: Deze grote standbeeld was gewijd aan de zonnegod Helios en stond op het eiland Rhodos. Het was een van de grootste en meest imposante standbeelden van de antieke wereld en stond symbool voor de macht en rijkdom van Rhodos.

Lees ook ons blog over de 7 Natuur Wereldwonderen en de 7 Moderne Wereldwonderen.


Plaats een reactie