Home » Blog » De 7 Moderne Wereldwonderen

De 7 Moderne Wereldwonderen

De moderne wereldwonderen zijn zeven iconische bouwwerken en bezienswaardigheden die zijn gekozen door een jury van architecten, ingenieurs en culturele experts uit een lijst van 200 kandidaten over de hele wereld. Deze moderne wereldwonderen zijn een eerbetoon aan de menselijke prestaties en het ingenieurschap en tonen de enorme technologische en architecturale vooruitgang van onze tijd. Hieronder zullen we elk van de zeven moderne wereldwonderen uitgebreider bespreken:

1. Cristo Redentor, Rio de Janeiro, Brazilië: Dit beeld van Jezus Christus, gelegen op de top van de Corcovado-berg in Rio de Janeiro, is een van de meest herkenbare iconen van Brazilië en een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Zuid-Amerika. Het beeld is 30 meter hoog en is gemaakt van beton, graniet en beeldhouwwerk.


Cristo Redentor in Rio de Janeiro
Cristo Redentor in Rio de Janeiro

2. Machu Picchu, Peru: Machu Picchu is een verlaten Inka-stad in de bergen van Peru en is één van de meest bekende en meest bezochte toeristische trekpleisters in Zuid-Amerika. De stad is gebouwd rond 1450 en biedt een uniek en fascinerend inzicht in de Inka-cultuur en hun bouwtechnieken.

Machu Picchu in Peru
Machu Picchu in Peru

3. Rotswoningen in Petra, Jordanië: Petra is een antieke stad in Jordanië die bekend staat om zijn unieke, half-uitgehouwen rotsformaties en prachtige monumenten. Het is een populaire toeristische trekpleister en wordt beschouwd als één van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen ter wereld.

Rotswoningen in Petra
Rotswoningen in Petra

4. De Chinese Muur, China: De Chinese Muur is een van de meest herkenbare en indrukwekkende monumenten ter wereld en strekt zich uit over duizenden kilometers door China. Het is gebouwd tussen de 7e eeuw v.Chr. en de 16e eeuw en was bedoeld als verdedigingsmuur tegen invasies van buitenlandse volkeren.

De Chinese Muur
De Chinese Muur

5. Chichén Itzá, Mexico: Chichén Itzá in Mexico is een oud Maya-complex in Mexico en is één van de meest indrukwekkende en bekende Maya-ruïnes ter wereld. Het is beroemd om zijn prachtige pyramiden, tempels en monumenten en biedt een fascinerend inzicht in de Maya-cultuur en hun bouwtechnieken.


Chichén Itzá in Mexico
Chichén Itzá in Mexico

6. Het Colosseum in Rome: Dit historische stadion is het meest bekende symbool van het oude Rome en een getuige van de macht en rijkdom van deze antieke beschaving. Het Colosseum was het toneel van vele politieke en religieuze evenementen en was het decor voor spectaculaire gevechten tussen gladiators en wilde dieren. Dit wereldwonder is vrij eenvoudig te bezoeken tijdens een fly & drive Italië.

Het Colosseum in Rome is 1 van de 7 moderne wereldwonderen
Het Colosseum in Rome

7. Het Taj Mahal in India: Dit wereldberoemde mausoleum is een van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld en staat symbool voor de oneindige liefde en devotie. Het Taj Mahal is een must-see voor elke reiziger en biedt een onvergetelijke ervaring.

Het Taj Mahal in India
Het Taj Mahal in India

Hoeveel van deze 7 moderne wereldwonderen heb jij al van je bucketlist mogen strepen?

Lees ook ons blog over de 7 Oude Wereldwonderen en de 7 Natuur Wereldwonderen.


Plaats een reactie