Reistips Reageer
Home » Blogs » Groepsreis maken? Met deze 5 tips heb je een geslaagde groepsvakantie!

Groepsreis maken? Met deze 5 tips heb je een geslaagde groepsvakantie!

“Naar welk land willen we gaan?”, “Welke auto huren we op de bestemming?” “Wie gaat de vliegtickets voorschieten?”. Een rondreis met een groep in de vorm van een Fly & Drive vakantie is mogelijk maar rekening houden met alle wensen kan soms lastig zijn. Pietje wil enkele musea bezoeken, Marietje wilt graag naar het strand terwijl Jantje graag een stop maakt om biertjes te gaan drinken. Om met een groep een geslaagde reis te maken geef ik je de 5 beste tips, met welke groep ga jij binnenkort een reis maken?

1. Follow the leader!

Voor je een vakantie gaat boeken is het belangrijk dat je een leider van de groep aanwijst. De leider is verantwoordelijk voor het boeken, heeft alle papieren en weet precies welke activiteit de volgende dag op de planning staat. Sommige mensen houden van organiseren, anderen gaan graag met de groep mee en laten zich verassen. Het is handig als de leider alles boekt, alle papieren bij zich houdt en het aanspreekpunt is bij eventuele problemen.

Follow the leader

2. Maak een compromis

In een groep met verschillende mensen zijn er ook verschillende wensen. Of je nou een reis binnen Europa of buiten Europa gaat zoeken, iedereen heeft z’n wensen. Belangrijk met het boeken van je reis is het maken van een compromis, houd een “brainstorm avond” waar iedereen zijn of haar wensen kan uitspreken om vervolgens een middenweg met z’n allen te vinden. Als individu is het belangrijk dat je je wensen uitspreekt in de groep, tenslotte moet iedereen het naar z’n zin hebben op vakantie!


Het is ook belangrijk om het budget te bespreken voordat je op vakantie gaat, dit is niet alleen belangrijk tijdens het boeken van je reis maar kan ook misverstanden tijdens de reis voorkomen, niet iedereen heeft bijvoorbeeld het budget om elke avond uiteten te gaan. Het budget bepaald tevens je type reis, er zijn veel groepsrondreizen als pakket beschikbaar maar het is ook mogelijk om je reis zelf samen te stellen.

Voor het samenstellen van de activiteiten is dezelfde compromis nodig. Tijdens je vakantie zijn er verschillende activiteiten die ondernomen kunnen worden en zijn er verschillende plekken die je kunt bezoeken, het mooiste is als alle wensen vanuit de groep in vervulling kunnen worden gebracht.

Maak een compromis

3. Deel de rekening

Eenmaal op vakantie zullen er verschillende dingen betaald moeten worden. Wanneer de rekening op tafel komt kan er een stressvolle situatie ontstaan, de een heeft cash en wilt splitten terwijl de ander alleen zijn pinpas heeft meegenomen. Voorkom deze situaties, het is handig om in het begin van de reis een pot te maken met cash geld waar verschillende dingen van betaald kunnen worden. Iedereen legt een bepaald bedrag in zodat er genoeg in de pot zit om etentjes te betalen of activiteiten te bekostigen. Mochten groepsleden wat voorschieten of een andere uitgave maken kun je gemakkelijk de balans opmaken met een app als wiebetaaltwat.nl

4. Samen uit, samen thuis

Ga je een roadtrip maken of maak je een uitstapje? Het is belangrijk dat je samen uit gaat en samen thuiskomt. Maak van te voren een plan over hoe je jouw groep tijdens de reis gaat vervoeren. Ga je een auto huren? Kijk of je een klein busje kunt huren of kijk of 2 kleinere auto’s onder de streep voordeliger is.


Met een grotere groep kun je ook een flexibel reisplan opstellen, door meerdere activiteiten te plannen heb je als groep de mogelijkheid om jezelf op te splitsen. Zo kan een klein groepje naar het strand gaan terwijl de ander naar een lokaal winkelcentrum gaat.

samen uit, samen thuis

5. Vermijd groepsdruk

Op reis gaan betekent uitrusten en leuke dingen doen, zorg op vakantie dan ook dat je maximaal van je vrije dagen geniet. Vermijd groepsdruk en doe nooit iets tegen je zin in. Ben je niet in de mood om een avondje uit te gaan doe je dit niet en als de rest gaat skydiven betekent dit niet dat jij hier aan moet deelnemen. Ben jij de groep even zat? Trek jezelf even terug met een goed boek of loop een blokje om, zo zit je niet de gehele tijd op elkaars lip en vermijd je eventuele irritaties.

Ben je van plan om een reis te gaan boeken? Bekijk eens onze bestemmingen binnen Europa of kijk naar onze verre bestemmingen, alvast veel reisplezier.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie