Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Terugblik: de 5 mooiste plekken op Sardinië

Terugblik: de 5 mooiste plekken op Sardinië

Een tijdje geleden hebben wij een fly & drive vakantie gehouden op Sardinië. In onze huurauto bezochten we onder andere: Cagliari, Barumini, Alghero en Olbia, een schitterende route. Omdat de tijd zich ervoor leent, doen wij een terugblik op deze fly & drive vakantie en verklappen wij jou de mooiste plekjes op Sardinië!

1. De Grotten van Neptunus

De grotten van Neptunus zijn druipsteengrotten voorbij de stad Alghero. In de 18e eeuw zijn deze grotten ontdekt door lokale vissers. Nu komen er vooral veel toeristen op af en dat is logisch want het is een mooie bezienswaardigheid. De grotten van Neptunus zijn vernoemd naar de Romeinse god van de zee, Neptunus. Deze naam is ontstaan doordat de grotten vlak boven zeeniveau liggen. Als de zee woest is, kan de grot niet bezocht worden.

Je kan bij de grot komen door een meterslange trap langs een steile klif. Boven op de klif heb je fantastisch uitzicht over de zee. Waar de grotten een bezienswaardigheid op zich zijn, is de locatie met het uitzicht uniek te noemen.


De Grotten van Neptunus

2. Nora

Nora is een oude Romeinse en pre-Romeinse stad, in de buurt van Pula. Nora ligt niet ver van Cagliari. Je vindt hier de overblijfselen van de Romeinen. Hoewel gebouwen niet meer recht overeind staan en muurtjes enkel tot je knieën komen, krijg je een goed beeld van hoe de stad is opgebouwd. Mozaïek van oude badhuizen zijn te bewonderen, evenals een theater. In de zomer worden soms nog theatervoorstellingen of kleine concertjes gegeven in het oude theater.

Vroeger was Nora een strategische handelsstad van de Romeinen. De stad ligt op het zuidelijke deel van Sardinië, wat vrij ongelukkig is. De stad zinkt namelijk langzaam in de zee. Een deel van de voormalige stad staat al onder water en dreigt helemaal te vergaan. Wil je deze plek aanschouwen, moet je dus snel zijn voordat er weinig meer van over is.

Nora

3. Bastion van de Heilige Remigius

De Bastion van de Heilige Remigius is gelegen aan de Piazza Costituzione in Cagliari. Het werd gebouwd tussen 1899 en 1902 in de neoklassieke structuur. Hier heb je een panoramisch terras waar je fantastisch uitzicht hebt over Cagliari en de zee. Je kunt de trappen nemen, maar er is ook een lift. Het bouwwerk is zowel overdag als ‘s avonds leuk om te bezoeken. Daarnaast loopt het bouwwerk rond af zodat je 360 graden over de stad uit kan kijken. Je hebt uitzicht over de warrige gekleurde huisjes van de oude stad. Zeker een aanrader om eens rustig te oriënteren voor mooie bestemmingen in de stad of om ‘s avonds tot rust te komen.

Bastion van de Heilige Remigius

4. Tuerredda Beach

Tuerredda Beach ligt op een van de zuidelijkste puntjes van Sardinië. Helder blauw water, groene natuur en een mooi wit zandstrand laten je verliefd worden op dit strand. Het stand ligt aan het eind van een baai en wordt in de zomer druk bezocht door toeristen. Pal voor het strand ligt een eiland en daartussen liggen wat bootjes die voor anker liggen. De zee is hier heerlijk rustig en is ideaal om even een frisse duik te nemen. Aan het strand worden kano’s, kajaks en boottochtjes verhuurd door verschillende bedrijven. Daarnaast zijn hier nog veel bars en restaurants waar je heerlijk kan eten of een drankje kan doen. Ben je op zoek naar een heerlijk strand om rustig te genieten? Dan moet je hier naar toe!


Tuerredda Beach

5. Nationaal park Gennargentu

Nationaal park Gennargentu ligt in het oosten van Sardinië. Het park is 74.000 hectare groot aan mooie natuur. Bergen, bossen, weilanden, meertjes en nog veel meer is hier te bewonderen. Nog nooit hebben wij zo een veelzijdige natuur gezien.

Dit park is uitstekend om wandeltochten te houden. In de lente staat alles in bloei en in de winter kan het hier ook wit zijn op de bergen. Vanaf de bergen heb je uitzicht over het uitgestrekte natuurgebied. Het Nationaal park Gennargentu is robuuste natuur waar je nooit op uitgekeken zal raken. Ben jij een avonturier of ben je even op zoek naar iets anders dan een strand? Ga dan hierheen en sta versteld van wat Nationaal park Gennargentu te bieden heeft!

Nationaal park Gennargentu

Dat waren de 5 mooiste plekken op Sardinië. Ben jij geïnteresseerd naar hoe onze rondreis verliep? Klik dan hier. Laat ook zeker in de reacties even achter welke plekken jij aanraadt!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie