Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » Kan je ook niet wachten op sneeuw?

Kan je ook niet wachten op sneeuw?

Niet alleen voor wintersporters is sneeuw een prachtig plaatje om me wakker te worden. Wanneer er sneeuw gevallen is lijkt er een soort vredige witte deken over de aarde te liggen. De kou en natte sokken nemen we dan maar even voor lief. Weet jij op welke plekken je nu al sneeuw kan vinden? Wij zochten het uit, voor als je echt niet meer kan wachten tot het in Nederland echt gaat sneeuwen.

Mont Blanc, Frankrijk

mont blanc
De Alpen eindigen in een grote berg in het oosten van Frankrijk, de Mont Blanc. Waar deze berg zijn naam aan te danken heeft begrijp je vast wel. Het is dan ook de hoogste berg van Europa met een top van 4808,73 meter hoog waardoor er altijd sneeuw op ligt. In de vallei rond het gebergte vind je de steden Saint-Gervais-les-Bains en Chamonix, verzamelplekken voor de vele wandelaars en bergbeklimmers van de Mont Blanc. Vlak bij Mont Blanc ligt het Mer de Glace, één van de grootste gletsjers van Zuid-Europa.

Noorwegen

norway-2144068_640
Dat Noorwegen een prachtig land is in de winter, lieten we al zien in dit artikel. Naast Trondheim, Bergen,  Flåm, Oslo en de Lofoten eilanden vind je er  Lesja en Øystre Slidre. Twee steden in het midden van het land bij natuurparken. Bij Lesja vind je het Dovrefjell-Sunndalsfjella Nationaal park rond het Dovrefjell gebergte. Bij Øystre Slidre ligt het nattionaal park Jotunheimen met de hooggebergten Jotunheimem, Glittertind, Hurrungane en Galdhøpiggen. Beiden gebieden en parken zijn prachtige plekken om de natuur te verkennen in de winter. Maar ook de grotere steden zijn aanraders met sneeuw. In Noorwegen vermaak je je prima met sneeuw.


Brits Columbia, Canada

canada
In deze westelijke provincie zo groot als half Scandinavië vind je prachtige onder sneeuw bedolven natuurplekken als Canim Lake, Glacier National Park, Whistler Mountain en het midden van de Rocky Mountains. Maar ook in Vancouver en omliggende steden wordt ieder jaar een flink pak sneeuw verwacht. Whistler, het stadje bij Whistler Mountain is een van Canada’s populairste wintersportgebieden omdat deze het langste open is en sneeuwzekerheid heeft. Vorig jaar was er alleen in november al meer dan 300 cm winterse neerslag gevallen

IJsland

iceland-1904295_640
Nog zo’n prachtig plekje in Europa die in de winter misschien wel op zijn mooist is, IJsland. Om op te warmen in de koude maanden heeft IJsland een flink aanbod aan warmwaterbronnen midden in de natuur. Je bent ook verlost van de massa’s toeristen die in de zomer het eiland bezoeken. En je hebt kans om het noorderlicht te zien. Wist je dat IJsland ook een populaire wintersportbestemming is? In Reykjavik vind je een aantal skigebieden maar aan de noordkust van IJsland vind je er nog meer. Bijvoorbeeld Siglufjörður, Dalvík en Ólafsfjörður. Je kan in IJsland wintersporten vanaf november tot mei maar de meeste sneeuwtoppen zijn het hele jaar door bedekt met een laagje sneeuw.

Washington, Amerika

gifford
Vlak tegen Brits Columbia ligt de staat Washington. Het noorden van de Verenigde Staten wordt ieder jaar rijk getrakteerd op een flinke lading sneeuwvlokken. In Seattle is het deze week al begonnen met sneeuwen. In Washington zijn 3 National Parks, Mount Rainier, North Cascades en Olympic en 186 State Parks, waaronder Mount Rainier en Giffort Pinchot Forest. Genoeg te doen dus voor sneeuwliefhebbers.
Welke plek wil jij wel bezoeken op een fly & drive vakantie in de sneeuw?

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie