Inspiratie Reageer
Home » Blogs » Street art in het wild: deel 2

Street art in het wild: deel 2

Hoe spannend is het om door een nieuwe stad te lopen je ogen uit te kijken? Maar kijk je ook wel eens in steegjes of achteraf gelegen straatjes? Hier zijn namelijk een hoop bijzondere kunstwerken te vinden, street art ofwel graffiti. Eerder lieten we je de beste plekken voor gratis kunst in Europa zien,  vandaag nemen je we mee naar verdere bestemmingen.

New York, Amerika

new york 1
New York is een speeltuin voor street artists. Veel werken hebben een politieke of zijn gezet door milieu activisten. Door een van de velen tours door New York te doen krijg je de meest bijzondere plekken te zien en hoor je het verhaal van de artiesten. Café- en winkeleigenaren hebben de graffiti omarmd sinds New York, vooral het hippe Brooklyn, altijd een verzamelplek is geweest van nieuw creatief talent. Dit is dan ook de perfecte plek om te beginnen. In Manhatten zijn Little Italy en East Harlem de hotspots.
new york 3
new york brooklyn

San Francisco, Amerika

haigth1
San Francisco met zijn gekleurde huizen en scheve straten leent zich perfect voor de creatievelingen in de street art wereld. Door de hele stad in bijna alle wijken vind je wel een muurschildering. Loop Columbus Avenue af en duik in ieder zijstraatje. Hetzelfde geldt voor 24th Street en zijstraatjes als Lilac StreetCypress Street en Balmy Street, hier zijn bijna geen grijze gebouwen zonder kunst te vinden. In Haight Street vind je veel muziek- en kunstwinkels waarvan de voorkanten gedecoreerd zijn met felgekleurde psychedelische plaatjes.
24thcolumbus ave2


Melbourne, Australië

melbourne 2
In Melbourne begrijpen ze waarom street art belangrijk is, de muurtekeningen worden gedoogd als het met toestemming van de gebouweigenaar geplaatst is. Hoewel er veel steegjes vol ’tags’ te vinden, zoals op Flinders Lane, zijn zoals hier boven, worden straatartiesten vooral aangemoedigd mooie en kleurrijke werken te maken die bijdragen aan het uiterlijk van de stad. De wijk Collingwood en met name Johnston Street en Gore Street doen het goed. melbourne 3 melbourne 4

Montreal, Canada

montreal 1
Als je in Montreal straatkunst wil bewonderen is Le Plateau-Mont-Royal het perfecte gebied. Begin in de wijk Mile-End, loop over de Avenue du Mont-Royale, Rue Rachel en Saint Laurent Boulevard. De wijken Petite Italy en La Petite-Patrie bieden ook een grote hoeveelheid kleurrijke tekeningen. Veel kunstwerken zijn afkomstig van het Mural festival, wat ieder jaar in juni wordt gehouden en bestaat voor uit de helft Canadese artiesten en kunstenaars van over de hele wereld.
montreal 3 montreal 4

Kaapstad, Zuid-Afrika

kaapstad 2
Wanneer je door de straten van Kaapstad loopt valt je meteen op hoeveel werken ter ere van Nelson Mandela te vinden is. Street art heeft hier een doel. Veel afbeeldingen bevatten motiverende teksten en tijdens de Apartheid waren er veel werken te vinden die protest opriepen tegen het regime, dit was de manier voor Zuid-Afrikanen om zich te uiten. Nog steeds vind je in de wijk Woodstock de meeste werken, wat er heel bijzonder uitziet met de Tafelberg op de achtergrond. Maar ook bij de universiteit van Kaapstad kunnen creatievelingen zich uitleven.
kaapstad 1
 

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie