Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » Het oude Griekenland ontdekken doe je zo

Het oude Griekenland ontdekken doe je zo

Wil jij graag het échte, oude Griekenland ontdekken? Lees dan snel verder! Wij hebben dé plekken in Griekenland geselecteerd die jij gezien moet hebben.

De historische monumenten van Thessaloniki

Witte toren

Deze stad ligt aan de Egeïsche Zee en is dan ook vooral bekend om zijn zeehaven. Er zijn veel historische monumenten te bewonderen. Breng een bezoek aan de Witte Toren, hét boegbeeld van Thessaloniki. De toren is zo’n 30 meter hoog en bevat 6 verdiepingen. Nuttig een hapje en een drankje op de bovenste verdieping en droom weg bij het prachtige uitzicht over de stad. Wist jij dat het standbeeld van Alexander de Grote in Thessaloniki staat? Alexander de Grote was namelijk de broer van Thessaloniki, waarnaar deze stad is vernoemd door haar man Kassandros. Het bezichtigen van de historische kerken die deze stad rijk is, is ook een aanrader. Denk aan de Agios Dimitros kerk en de Kerk van Agia Sofia.

Van Pella naar Giannitsa

In Pella klopt het hart van Macedonië, want dit is de geboorteplaats van Alexander de Grote. Hier bevinden zich de opgravingen van de oude hoofdstad van Macedonië die in de vijfde eeuw voor Christus is gesticht. Ongeveer tien kilometer verder ligt de stad Giannitsa, een charmante stad met een rijke Turkse geschiedenis die je terug ziet in de verscheidene monumenten, zoals het mausoleum van Gazi Evrenos, de baden van Kaifoen, de grote moskee en de Hammam van Evrenos.


De Graftombe van de vader van Alexander de Grote

In Vergina vind je, in het museum van Aigai, één van de meest indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden van Griekenland; de graftombe van Philippos II. De vader van Alexader de Grote. Bezoek het museum met een gids om de meeste informatie te verkrijgen!

De zwevende kloosters van Meteora

Meteora

Heb je wel is gehoord van het kleine stadje Kalambaka? Dit stadje in het midden van het Griekse vaste land wordt gedomineerd door de indrukwekkende kloosters van Meteora die je kunt bezoeken, een van de meest opvallende monumenten van de wereld en beschermd door de UNESCO. De Byzantijnse kloosters liggen op gigantische rotsformaties en kijken uit over Kalambaka. Het Griekse woord ‘meteorizomai’ betekent ‘in de lucht zweven’. Wanneer de kloosters gehuld zijn in een mistige deken, wordt de betekenis hiervan duidelijk. Werkelijk waar een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Griekenland. Wist je dat de kloosters van Meteora in de James Bond film ‘For Your Eyes Only’ te zien zijn?

De dorpen van Loánnina

De omgeving van Loánnina, een levendige universiteitsstad gelegen aan het Pamvotismeer, bied legio aan bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Zitsa, een dorp met prachtige ligging langs een berghelling en beroemd door de productie van wijn. Hier staat het klooster van Agios Ilias vanwaar je een prachtig uitzicht hebt naar de vallei van Kalamas. Ook de grotten van Perama, de grootste en oudste grotten met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten, zijn een absolute must-see! Ten zuiden op zo’n 1600 meter ligt het dorp Dodoni, het oudste orakel van Griekenland. Men zegt dat de Grieken hier zijn ontstaan daar veel Griekse legendes zich hier afspelen. Kalarites is een traditioneel dorpje gebouwd op 1100 meter hoogte met karakteristieke stenen herenhuizen en geplaveide steegjes. Kortom; je zult je hier niet vervelen!

Het Píndosgebergte

Pindosgebergte

Het Píndosgebergte is een langgerekte bergketen die wordt beschouwd als de ruggengraat van Griekenland. Het omvat prachtige natuur! Noord-Pindos, het leefgebied van bruine beren en Europese wolven, is bekend om de Zagoria-dorpen met hun specifieke huizen en de spectaculaire Víkoskloof. Volgens sommige bronnen is dit de diepste kloof ter wereld. Zuid-Pindos is makkelijker begaanbaar per voet en leent zich uitstekend voor een mooie wandeling langs de hoge bergen. De Arachthoskloof is enkel per boot te bezoeken.


Mycene & Nemea

Bezoek is een keer de archeologische plaats Mycene, waarnaar de oudste Griekse cultuur is genoemd. Ontdek het schathuis van Atreus, de leeuwenpoort en de overblijfselen op de ommuurde burchtheuvel, bekend door de legendarische vorst Agamemnon. Even verder ligt Nemea, een stad op 320 meter hoogte nabij de heuvel Profitis Ilias. Het gebied heeft een rijke geschiedenis, waarvan het belangrijkste monument bij de archeologische vindplaats de Tempel van Zeus is. Op dit terrein is verder onder andere een stadion en een gevechtsarena te zien. In het stadion werden om de twee jaar spelen gehouden, zoals ook in Olympia en Delphi.

Kies voor gemak, kies een fly-drive

Met een fly-drive Griekenland kan jij gemakkelijk al deze mooie plekken ontdekken. Vlucht, huurauto en overnachtingen zijn al geregeld. Het enige dat jij moet doen is de reisbeschrijving volgen en van bestemming naar bestemming reizen. Heerlijk toch?

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie