Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Deze dingen wist je nog niet over de Azoren

Deze dingen wist je nog niet over de Azoren

De meeste mensen kennen de Azoren vooral van het weerbericht als er een hoge- of lage drukgebied voorbij komt. Maar er is nog zoveel meer te weten over deze Portugese eilandengroep, wist jij de volgende feiten over de Azoren al?

# Vulkanisch gebied


De Azoren bestaat uit een archipel van 9 eilanden die geheel zijn ontstaan uit vulkanische oorsprong. De vulkaan Pico staat op het eiland Pico en is te beklimmen. De krater is maar liefst 500 meter groot!

# Bronnen


Het vulkanisch gebied zorgt ook voor thermale bronnen en warmwatermeren.


# Wijngaarden


Het vulkanisch gebied zorgt voor enorm vruchtbare grond. Op de Azoren wordt dit voornamelijk gebruikt voor wijnbouw. De wijngaarden vallen zelfs onder de werelderfgoedlijst van UNESCO!

# Barbecueën


Wist je dat de Azorianen erg creatief zijn met het benutten van hun landschap ze de vulkanische grond gebruiken om een gerecht in te koken? Cozido nas caldeiras is een traditionele stoofpot die 7 uur lang in de vulkanische grond suddert. Een absolute must-try voor je fly & drive vakantie naar de Azoren!

# Belgische invloed


De archipel stond voorheen ook wel bekend als de Vlaamse Eilanden. De Belgen hadden er een aantal handelsposten opgezet en het gebied heeft vanwege de gunstige ligging veel betekend voor het Belgisch handelsverleden. Je ziet nog steeds Vlaamse invloeden terug in de cuisine, stoofvlees is een traditioneel Azoriaans gerecht.

#Theeplantages


Wist je dat de Azoren de enige plek in Europa is met theeplantages? Het gunstige klimaat en de vruchtbare grond zorgen voor een ideale omgeving om thee te verbouwen.


# Vuurtorens


Elke woensdagen kan je een gratis rondleiding krijgen bij elke vuurtoren op het eiland!
Ben jij wel eens op de Azoren geweest? Laat het ons weten in de comments!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie