Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » Deze pretparken wil je bezoeken op vakantie!

Deze pretparken wil je bezoeken op vakantie!

Een leuke toevoeging aan je fly & drive vakantie is het bezoeken van een pretpark. Soms wil je gewoon even de auto uit en heb je zin in een adrenalinekick. Daarom hebben we 5 leuke pretparken bij fly & drive bestemmingen op een rijtje gezet.

# Siam Park, Tenerife

Siam Park is een waterpark dat onderdeel is van de dierentuin Loro Parque op het Canarische eiland Tenerife. Het wildwaterpark is geopend in 2008 en het is geheel in Thaise stijl gebouwd. Het is het grootste waterpark van Europa en het heeft al meerdere keren de prijs voor beste waterpark ter wereld gewonnen!  

Alton Towers, Engeland

Alton Towers is een pretpark in Staffordshire, Engeland. Het is een oud park wat erg veel sfeer heeft door de gotische gebouwen, maar vergis je niet! Dit park beschikt over 8 spectaculaire achtbanen en nog vele andere attracties voor jong en oud. Het park is verdeeld in 11 gebieden met allemaal een eigen thema en het is groot genoeg om meerdere dagen te besteden.


Liseberg, Zweden

Liseberg is het grootste pretpark van Scandinavië. Het park is gelegen aan de snelweg net buiten Göteborg, Zweden. Het park biedt attracties voor allerlei soorten bezoekers. Er is genoeg te doen voor kleine kinderen, maar ook voor grote mensen die komen voor een echte adrenalinekick. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Dollywood, Verenigde Staten

Er zijn ontzettend veel pretparken in de VS, voornamelijk in Florida. Een wat minder bekend park is Dollywood, in Pigeon Forge, Tennessee. De naam doet het misschien al vermoeden, maar dit park is van Dolly Parton. Het park ligt aan de voet van de Smokey Mountains en bevat alle attracties die je maar kan verlangen van een pretpark. Daarnaast worden er ook concerten en festivals georganiseerd én ligt er een wildwaterpark, Dolly’s Splash Country, naast!

Canevaworld Aqua Paradise Park, Italië

Canevaworld ligt bij het Gardameer in Italië. Het bestaat uit 4 gebieden: een waterpark, een middeleeuws park, een filmstudio park en een restaurant. Het ligt ook vlakbij Gardaland, de Italiaanse variant van de Efteling. Het waterpark trekt meer dan 300.000 bezoekers per jaar. Het (letterlijke) hoogtepunt van het park? Een glijbaan van maar liefst 32 meter hoog!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie