Superhandig Reageer
Home » Blogs » Met deze tips maak je de mooiste vakantiefoto

Met deze tips maak je de mooiste vakantiefoto

Op fly & drive vakantie kom je op zoveel mooie plekken waar het zonde is om geen mooie foto te maken! Tegenwoordig is het vaste prik om een aantal mooie vakantiefoto’s te maken voor op je social media. Wij geven je geen ongelijk, heb je onze Pinterest al bekeken?

# Ken je gear


Nog snel even snel voor de vakantie een nieuwe spiegelreflexcamera kopen zodat je de mooiste foto’s maakt? Dit is misschien niet het beste idee als je nog niet weet hoe je deze moet gebruiken. Zorg dat je nog wat tijd neemt om te oefenen met je camera zodat je later niet teleurgesteld bent dat je vakantiefoto’s onscherp zijn. En zonder die spiegelreflexcamera kun je ook prachtige foto’s maken. Tegenwoordig heeft elke smartphone wel een goede camera!

# Maak meerdere foto’s


Vroeger, toen foto’s nog analoog op een rolletje werden gemaakt, was belangrijk om in één keer het perfecte plaatje te schieten. Veel mensen zitten nog steeds in die gewoonte. Tik lekker weg, kijk ondertussen naar het resultaat, en ga weer door! Zo is de kans groter dat je nou net dat ene beeld hebt gemaakt waar je op hoopte!


# Beweeg


Wees creatief met het fotograferen! Ga eens door je hurken of buig eens achterover. Hierdoor maak je je beelden veel dynamischer en interessanter!

# Zoek een focuspunt


Zoek altijd een focuspunt als je een foto maakt. Kies één ding uit dat de hoofdrol speelt in jouw afbeelding en maak dit het centrale punt. Veel camera’s hebben een automatisch scherpstellen optie, wat erg handig is op dat soort momenten. Voor telefoon fotografen: tik op je scherm op het focuspunt. Dit maakt je afbeelding scherp. 

# Gouden uurtje


Fotograferen gaat altijd beter als de zon een beetje meewerkt. Het mooiste licht heb je tijdens het ‘golden hour’: als de zon net op is en net voor deze onder gaat. Geen zin om te onthouden wanneer dat is? Geen probleem, daar is deze handige website voor. Haal de camera maar tevoorschijn als je zit te borrelen op het terras!

# Bonustip

Voor telefoon-fotografen: kantel je telefoon een kwartslag. Dit geldt voor foto’s en video’s. Zo maak je optimaal gebruik van de lens van je camera! Het is ook zonde als je straks thuis bent en al je foto’s te lage kwaliteit zijn om in het fotoalbum te plakken…
 
Wat is jouw beste tip voor de mooiste vakantiefoto? Laat het ons weten in de comments!


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie