Reistips Reageer
Home » Blogs » Met deze tips geniet je maximaal van je vakantie

Met deze tips geniet je maximaal van je vakantie

Je hebt je al zo lang verheugd op je fly & drive vakantie. Eerst heb je onze reisverslagen gelezen, misschien heb je wel een bord aangemaakt op Pinterest en je hebt op tijd geboekt. Als het eenmaal zover is, zijn er veel mensen die toch een beetje moeite hebben er écht van te genieten. Met deze tips komt het helemaal goed!

# pauzeer je telefoonverslaving


Vroeger was het motto ‘geen bericht = goed bericht’ als mensen op vakantie gingen. Het is zonde om de hele tijd op je telefoon te zitten om maar te laten zien hoe leuk je het wel niet hebt. Als je nou wat minder op je telefoon zit heb je meer tijd om te genieten van je vakantie én heb je je vrienden ten minste iets nieuws te vertellen als je terug bent! Sociale media zijn er ook nog wel als je terug bent! Natuurlijk is het leuk om een aantal mooie foto’s te nemen, maar vergeet niet ook even écht om je heen te kijken. Daarnaast zijn er veel landen erg streng op telefoongebruik in de auto, doe dit dus niet!

# laat je werk liggen


Log je werkmail uit en verwijder je LinkedIn app en andere werkgerelateerde apps. Deze heb je zo weer geïnstalleerd als je terug bent, en zo word je niet toch weer verleid om even aan het werk te gaan. Je bent op vakantie, geniet ervan! Als je terug bent heb je weer genoeg tijd om te werken.


# comfort


Natuurlijk wil je de met je mooiste kleding op je vakantiefoto’s staan, maar overweeg wel wat praktisch is. Trek fijne schoenen aan en zorg dat je altijd kleding opties bij je hebt voor wanneer het te koud/warm is.  Je humeur wordt er ook niet beter op als je het de hele dag te koud/warm hebt of als je voeten zeer doen!

# no stress


Uiteraard is het voorbereiden van je vakantie de helft van de lol, maar sla er niet in door. Soms is er nou eenmaal te veel te doen en te weinig tijd, maar je vakantie wordt er niet leuker op als je alleen maar aan het rennen en aan het stressen bent. Maak keuzes en geniet!

# better together


Een fly & drive vakantie is wel wat anders dan even rondtuffen op de weg in Nederland. Neem dus ook genoeg pauzes, want anders heb je helemaal geen tijd om ook te genieten van je omgeving. In het beste geval zorg je dat je met z’n tweeën kan rijden zodat je ook tijd hebt om te relaxen en rond te kijken!
Hoe haal jij alles uit je vakantie? Laat het ons weten in de comments!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie