Vakantie boeken Reageer
Home » Blogs » Fly & drive vakanties: waarom en 3 trends van deze zomer

Fly & drive vakanties: waarom en 3 trends van deze zomer

Een fly en drive vakantie is nog altijd een zeer populaire vakantie. Het gemak van alles in één keer geregeld hebben, gecombineerd met de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt sluiten hier perfect bij aan. Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn van een fly en drive vakantie, of ben je dat al wel maar zoek je inspiratie, dan is dit artikel perfect voor jou.  
Waarom kiezen voor fly en drive?
Het grote voordeel van een fly en drive is het feit dat deze vorm van vakantie eigenlijk voor iedereen geschikt is. Je kunt een fly en drive namelijk op heel veel verschillende manieren invullen. Ben je bijvoorbeeld een echte avonturier? Dan boek je een fly en drive met alleen de vlucht en een huurauto en kijk je waar je uit gaat komen! Houd je toch iets meer van structuur? Maar vind je het heerlijk lekker te cruisen over mooie wegen? Dan kun je een fly en drive boeken die al perfect voor jou is gepland, inclusief overnachtingen.
Nog meer voordelen aan een fly en drive zijn bijvoorbeeld dat je nog eens ergens komt. Daar wordt mee bedoelt, dat je gebieden gaat ontdekken die is een keer niet toeristisch zijn. Voel je juist één met de bewoners van het land of streek waar jij doorheen zoeft. Je zult zien dat je de vakantie met een fly en drive heel anders gaat beleven, wellicht zelfs (nog) meer gaat waarderen.
Maar wat kost een fly en drive dan? Vaak is een gecombineerde reis de goedkoopste keuze, aanbieders verkopen namelijk meer in één keer, dit zorgt voor lagere prijzen. Overigens is dit niet per saldo zo, check dus altijd goed, alvorens je gaat boeken, wat de beste optie voor jou is. Vergelijk verschillende aanbieders om hierachter te komen.
Trends
Overtuigd? Mooi, dan zoek je ongetwijfeld inspiratie. Er zijn veel verschillende manieren waar je deze inspiratie kan vinden. Flydrivevakantie.com heeft speciaal voor jou 3 belangrijke trends opgezocht die je hiermee kunnen helpen. Geplaatst in willekeurige volgorde, krijg je zo een aantal handige inspiratietips.
Fly drive trends 2#1 Eliza Was Here
Wel eens gehoord van Eliza Was Here? Hopelijk wel, want dit fantastische platform biedt een scala aan fly en drive reizen. Ook hier geldt, voor iedereen wat wils. Ontstaan uit een persoonlijk blog, zijn de mooiste plekjes, weg van het massatoerisme, tentoongesteld. Bij elke vakantie die wordt aangeboden is een huurauto inclusief. Kijk zeker, als je opzoek bent naar een Europese bestemming, op deze bijzondere website.
#2 Fly drive Portugal
Om in de Europese stemming te blijven en als je het liever wat dichterbij huis zoekt, is een fly en drive vakantie naar Portugal wellicht iets voor jou. Op dit moment is dit namelijk de populairste fly en drive bestemming in Europa. De rust, ruimte, cultuur, het eten en de gastvrijheid zijn hier allemaal argumenten voor in relatie tot dit veelzijdige land. Geniet bijvoorbeeld van het prachtige Lissabon of zoek de rust op het tropische eiland Madeira.

#3 Geen zorgen, alles geregeld
Steeds meer aanbieders gaan over tot het bieden van een compleet pakket. Dat wil zeggen dat elke fly en drive vakantie tot in de puntje geregeld is. Of dit nu een Europese of Intercontinentale bestemming is, dat bepaal jij. De route, hotels, huurauto, eventueel zelfs het eten, alles kan van te voren worden vastgezet. Er valt over te discussiëren of de charme van een fly en drive vakantie hiermee weggaat, maar dat is aan de persoon zelf om te oordelen. Feit blijft dat alle behoeften kunnen worden ingevuld met een fly en drive vakantie!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie