Vakantie boeken 1 reactie
Home » Blogs » 10 Tips bij het boeken van je vakantie

10 Tips bij het boeken van je vakantie

 De wintermaanden zijn weer begonnen en het wordt kouder buiten. Waarschijnlijk ben je stiekem al aan het nadenken over je volgende vakantiebestemming. Wanneer je op internet naar mooie bestemmingen en vliegtickets zoekt, loop je al snel tegen veel verschillende aanbieders aan. Het is belangrijk om te weten waar je rekening mee kan houden als je een vakantie gaat boeken. We geven je 10 tips om zo voordelig mogelijk op vakantie te gaan!
1. Vroeg boeken loont
Over het algemeen gelmac-glasses dt dat hoe eerder je een reis boekt, hoe goedkoper je uit bent. Begin daarom op tijd met oriënteren en wacht niet te lang met boeken. Na verloop van tijd zullen vakanties duurder worden. Zonde!
2. Vlieg vanaf een goedkope luchthaven
Wanneer je vanaf Schiphol vliegt, ben je automatisch een stuk duurder uit dan wanneer je vanaf Rotterdam of Eindhoven vliegt. Het is daarom altijd aan te raden om te kijken of er ook vluchten vanaf goedkopere, meestal kleinere luchthavens vertrekken naar de plaats van bestemming. Tip: Kijk ook eens over de grens. Dusseldorf, Weeze en Keulen zijn verrassend dichtbij en bereikbaar vanuit Nederland.
3. Boek je vliegticket bij de luchtvaartmaatschappij zelf
Er zijn veel websites die een overzicht geven van vluchten. Doordat deze websites extra services bieden zoals het vergelijken van maatschappijen, worden er extra kosten in rekening gebracht. Het is daarom verstandig om te boeken op de website van de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit scheelt weer extra kosten. Wel is het handig om de vergelijking websites te gebruiken bij je oriëntatie naar tickets.
4. Kies voor een alternatieve route
photo-1445966275305-9806327ea2b5Rechtstreekse vluchten zijn meestal sneller, maar ook duurder dan een vlucht met een tussenstop. Vaak scheelt dit wel een kwart van de prijs. Het is dus zeker de moeite waard om een paar uur op bijvoorbeeld de gigantische luchthaven van Dubai te wachten op je volgende vlucht. Ook kan je ervoor kiezen om zeer voordelig en stop-over te doen op de plaats waar je tussenlanding is, een welkom extraatje!
5. Boek op dinsdag
Uit onderzoek is gebleken dat vliegtickets op dinsdag het goedkoopst zijn. Dit heeft te maken met het aantal mensen dat dinsdag op zoek gaat naar een ticket. Dit aantal is rond het weekend een stuk hoger. Hierdoor passen aanbieders hun prijzen omhoog aan. Het is dus verstandiger en voordeliger om buiten het weekend te boeken, met name op dinsdag.
6. Boek voor 7:00 en na 21:00
Hiervoor geldt hetzelfde principe als bij tip 5. ‘s Ochtends vroeg en ‘s avonds laat boeken een stuk minder mensen hun vliegtickets dan op het midden van de dag. Wanneer je buiten de spits om boekt, scheelt dit je dus in kosten. Ideaal!
7. Zoek niet te vaak naar dezelfde reis
De website’s die je bezoekt onthouden alles. Ze weten wanneer en hoe vaak je een bepaalde reis hebt bekeken. Wanneer je vaker dan een keer op een site kijkt, kan het zijn dat de site weet dat je interesse hebt in een ticket en hierdoor de prijs omhoog aanpast. Het is aan te raden om goed onderzoek te doen en te boeken als je zeker bent van je zaak! Ook dit scheelt in kosten!
8.Boek een pakketreis
Een pakketreis is over het algemeen goedkoper dan een losse reis met losse vliegtickets. Dit komt doordat een pakket reis van te voren is samengesteld en is afgestemd. Hierdoor worden onverwachts extra kosten vermeden. Kijk dus goed of er een pakketreis is die bij jou aansluit. Kies bijvoorbeeld voor een fly drive vakantie!
9. Vlieg met een lokale prijsvechter
Wanneer je een verrphoto-1443110189928-4448af4a2bc5e reis maakt, vlieg je meestal naar een zogenaamde hub toe. Een hub is een internationaal knooppunt van vliegwegen, wat zich meestal vertaald in een grote luchthaven. Voorbeelden hiervan zijn Schiphol, New York en Bangkok. Het is verstandig om na te gaan of er vanaf de hub een lokale prijsvechter vliegt. Dit scheelt vaak enorm in kosten.
10. Reken in hele weken
Een ticket voor 13 dagen is vaak duurder dan een ticket voor 14 dagen. Het is daarom raadzaam om een exact aantal weken of maanden weg te gaan en je tickets op deze basis te boeken. Hierdoor hou je een patroon aan, wat weer scheelt in de kosten!
Klaar? Boeken maar!
Zo, met deze 10 tips kan je dus een hele hoop geld besparen en dus extra uitstapjes doen op de plaats van bestemming! Je bent nu klaar om de reis van je dromen zo voordeling mogelijk te boeken. Heb jij nog tips bij het boeken van je vakantie? Laat het ons weten!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

1 gedachte over “10 Tips bij het boeken van je vakantie”

Plaats een reactie