Vakantie boeken Reageer
Home » Blogs » Fly & drive vakantie? 5 do's en don'ts wanneer je gaat boeken

Fly & drive vakantie? 5 do's en don'ts wanneer je gaat boeken

De voordelen van een fly en drive vakantie zijn je inmiddels ongetwijfeld bekend. Maar waar moet je nu allemaal opletten wanneer je de fly en drive gaat boeken? Welke opties heb je eigenlijk? En tot slot, waar kan ik het beste boeken? In dit artikel worden al deze vragen beantwoord, zodoende kun je vol vertrouwen de reservering(en) gaan maken. Want zeg nu zelf, als je de vakantie gaat boeken kom je pas echt in de stemming! Waan je dus alvast in een ver land, maar vergeet de voorbereiding niet. Hieronder 5 do’s en don’ts.  
#1 Los of een pakket?
Wanneer je een fly en drive gaat boeken heb je twee keuzes, namelijk los alles boeken of juist in één keer klaar zijn door een pakket gebruiken. De keuze hangt vooral samen met type persoon dat je bent. Heb je namelijk een hekel aan uitzoekwerk? Ga dan voor de pakketkeuze. Ben je heel prijsbewust en vind je het niet erg dit uit te zoeken, kies dan om alles los te boeken. Het is overigens niet altijd zo, dat per definitie een pakket duurder is dan los de fly en drive vakantie boeken.
#2 Met wie doe ik zaken?
Dat klinkt misschien raar, maar het is wel degelijk belangrijk om te weten. Voorkom oplichting of andere moeilijkheden door goed van te voren te weten waar je boekt en of deze partij betrouwbaar is. Check, in het geval van een Nederlandse partij, of deze wel is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Lees reviews met ervaringen van reizigers die je voor zijn geweest. Bij twijfel, kijk dan gewoon verder, er zijn genoeg partijen die wel betrouwbaar zijn, dat geeft je natuurlijk een fijner gevoel.
#3 Reservering is reservering
De kop zegt het al, wanneer je een reservering of boeking hebt gemaakt, dan staat deze. Dat wil niks anders zeggen dat er annuleringskosten (of een verzekering) van toepassing zullen zijn. Boek dus de eerste reis die je tegenkomt, maar weeg zaken af. Ook al ben je meer het (zoals eerder genoemde) type dat niet houdt van uitzoekwerk. Als je er eenmaal aan vast zit, dan heb je de kans spijt te krijgen van je beslissing.
#4 Tussenstops en reistijd Tussenstops en reistijd
Een fly en drive vakantie bestaat natuurlijk uit het vliegen naar een bestemming om vervolgens in de auto te stappen, de vakantie te beleven, en weer terug te vliegen naar plek van herkomst. Plan zorgvuldig je route of, als je van de complete vrijheidsbeleving houdt, plan deze dan niet en kijk waar je uit komt. Dit laatste is wel voor de echte avonturier.
Mocht je meer van structuur zijn, plan dan zorgvuldig je reis en houdt rekening met de reistijd, wegconditie, klimaat en cultuur. Probeer tevens altijd een soort ‘veiligheidsmarge’ aan te houden, zodat je geen stres ervaart in de vakantie. Dat willen we natuurlijk niet hebben!
 #5 Waar en wanneer boeken?
Boek bijvoorbeeld niet te vroeg, zeker als je niet in de maanden juli of augustus wilt gaan. Er zijn namelijk contant flinke prijswijzingen (lees verlagingen) door het jaar heen. Het is uitermate zonde als je ver van te voren je reis hebt geboekt en een half jaar voordat je vertrekt de prijs aanmerkelijk lager is. Durf daarom te wachten en pak die tijd om alle opties af te gaan.
Hopelijk heeft dit artikel je een houvast gegeven bij het boeken van jouw fly en drive vakantie. Geniet vooral van de vrijheid, de omgeving en het plezier dat een fly endrive vakantie voor jouw kan genereren. Ga dus snel aan de slag, opzoek naar het juiste pakket of speur het internet af naar de juiste keuzes voor jou. Zoek je inspiratie voor een fly en drive bestemming? Kijk dan eens op Flydrivevakantie.com voor alle informatie en inspiratie die je zoekt. Tot slot: veel plezier!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie