Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » De voordelen van Lanzarote

De voordelen van Lanzarote

Lanzarote is een eiland wat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden ten westen van Afrika. Het is ook onderdeel van Spanje. Lanzarote laat zien dat je niet buiten de Europese Unie hoeft te treden om het hele jaar mooi weer te hebben en te ontsnappen aan de winterse kou. Het eiland heeft veel te bieden, maar is voor veel mensen nog vrij onbekend. Wij nemen je mee in de voordelen die Lanzarote ons biedt!

Het klimaat op Lanzarote

Zoals eerder opgemerkt is Lanzarote een van de aangenaamste plaatsen in de Europese Unie op het gebied van klimaat. Het Spaanse eiland heeft doorgaans in de winter een temperatuur die kan oplopen tot 20 graden Celsius. Dat is zeer aangenaam voor een eiland dat deel uitmaakt van Europa.

In de zomer kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden Celsius. De wind moet uit het oosten komen, wil het deze temperaturen bereiken. De luchtstroom wordt dan door de Sahara gevoerd die wordt verwarmd door de woestijn. De wind kan daarnaast nog zand meenemen wat op Lanzarote terecht komt. Gelukkig is de kans klein dat deze omstandigheden voorkomen. Gemiddeld ligt de temperatuur in de zomermaanden namelijk op 25 tot 28 graden.


Tussen mei en september is de kans op neerslag nihil, maar ook in de overige maanden valt er doorgaans zeer weinig neerslag. Lanzarote ligt dicht bij de evenaar en dat is te merken aan de zon. Van mei tot september is de gemiddelde UV-index 10+. In de winter is de UV-index van 3-6 aanzienlijk lager, maar zeer aangenaam.

Het landschap van Lanzarote

Het landschap van Lanzarote is in een woord uniek te noemen. Het eiland is vulkanisch en dat kan je merken. Lanzarote is het best te vergelijken met een maanlandschap door de diepe kraters. Weinig groen is te bespeuren en de ondergrond is steenhard. Dit maakt landbouw bijna onmogelijk, maar ook de natuur heeft moeite met vergroening. Het regent weinig op Lanzarote en de regen die valt kan geen doorgang vinden in de harde ondergrond.

Toch maakt het vulkanische landschap het eiland mooi als je van robuuste natuur houdt. De uitstekende wegen door bergachtige gesteenten maakt het een mooie bestemming voor een fly & drive vakantie. Het gesteente neemt ook verschillende kleuren aan. Grijs, bruin en soms een roodachtige gloed maken een prachtig contrast met de helderblauwe zee. Je kan ook verschillende zandstanden bezoeken waar je prima kan snorkelen. Het zeewater heeft een temperatuur tussen de 18 graden Celsius in de winter en 22 graden Celsius in de zomer. Heerlijk om even verkoeling te zoeken.

Rode bergen op Lanzarote

Vulkanische uitjes

Zoals eerder opgemerkt is het eiland vulkanisch. Dit brengt unieke uitjes met zich mee. Naast dat de zon een grote rol speelt in het opwarmen van het eiland, warmt de slapende vulkaan het eiland nog steeds op. Het leukste is om een excursie te boeken bij het Nationaal Park Timanfaya. Hier wordt de activiteit van de vulkaan laten zien door water te gieten in een gat. Dit water spuwt als een geiser weer omhoog. Daarna laat de gids aan de hand van wat stro zien hoe warm de grond is. Het stro stopt hij in een gat in de grond, waarna het stro vrijwel gelijk vlamvat.


Naast Nationaal Park Timanfaya heb je ook El Golfo. Dit is een plek waar veel toeristen neerstrijken om het groene meertje te aanschouwen. De bergwand achter het groene meertje heeft prachtige vormen door de erosie dat is ontstaan door de wind. Deze erosie vond plaats over meerdere eeuwen en met dat in het achterhoofd is het spektakel nog mooier.

Cueva de los Verdes is nóg een prachtig vulkanisch uitje op Lanzarote. Deze grotten zijn tijdens de uitbarsting van de vulkaan ontstaan. De grotten kan je bezoeken met een gids en een rondleiding duurt ongeveer drie kwartier. In de grot kan je goed zien dat deze is ontstaan door een vulkanische uitbarsting. Zeker een mooie bezienswaardigheid als je het eiland bezoekt.

El Golfo Lanzarote

Luxueuze accommodaties

De een heeft liever een luxueuze accommodatie en de ander heeft liever een goedkopere accommodatie. Op Lanzarote valt dit prima te combineren.  Er is een ruim aanbod aan mooie appartementen en hotels voor een betaalbare prijs. In het hoogseizoen betaal je natuurlijk wel iets meer, maar je moet in het achterhoofd houden dat het op Lanzarote het hele jaar goed uit te houden is. De meeste huisjes hebben een mediterrane uitstraling en witte muren. Ter verkoeling is het fijn om een zwembad ter beschikking te hebben, maar je kan ook uitstekend zwemmen bij een van de mooie stranden op het eiland.

Luxueuze accommodaties Lanzarote

Al met al lijkt het een prima bestemming voor een fly & drive vakantie. Lanzarote heeft een vliegveld, uitstekende wegen, veel bezienswaardigheden en het hele jaar een aangenaam klimaat. Alle elementen voor een mooie vakantie zijn aanwezig!


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie