Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » De warmste bestemmingen om te overwinteren

De warmste bestemmingen om te overwinteren

Hoewel wij genoeg tips hebben voor koudere landen waar je intens van de winter kan genieten heeft niet iedereen hier zin in. Sterker nog een groot deel van Nederland zoekt liever de zon op dan de kachel aan te zetten. En geef ze eens ongelijk met deze prachtige bestemmingen.

Canarische Eilanden

santa-cruz-2783621_640
De meest warme en subtropische bestemming die technisch gezien binnen Europa valt zijn de Canarische Eilanden. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden ligt tussen de 20 en 30 graden, niet voor niks zijn deze eilanden een ontzettend populaire bestemming voor overwinteraars.
De Canarische Eilanden bestaan uit 13 eilanden, ieder eiland biedt zijn eigen specialiteiten en unieke plekken om te bezoeken. Zo kun je rust in de natuur opzoeken op La Gomera of El Hierro en door de oudste natuurlijke bossen wandelen. Dagenlang aan de witte stranden op Lanzarote en Gran Canaria bijkomen. Of cultuur snuiven op Tenerife of Fuerteventura. De enige vraag is nu nog; bij welk eiland beginnen we?

Costa Blanca

villa-2827768_640
De zuidkust van Spanje is een prima plek om te overwinteren, vooral Benidorm en Alicante zijn populaire bestemmingen in het najaar. In de wintermaanden is het nog steeds een aangename temperatuur van 20 graden. In oktober en november kan het wel regenen maar lang niet zoveel als in Nederland. Bovendien is de luchtvochtigheid het hele jaar door gelijk waardoor het minder statisch of benauwd is.
Omdat de Costa Brava in het najaar een stuk minder druk is maar nog steeds erg lekker weer heeft kun je er bijna alles doen wat je in de zomer ook zou doen. Ook overwinteren er veel ouderen in deze regio wat een breed aanbod van activiteiten geeft. Denk aan golfen, wijn proeven, een boottocht,  tapas eten, wandelen of doe een jeeptour.


Malta

fishing-village-128519_640
Op Malta heerst een Mediterraans klimaat, wat weliswaar niet zorgt voor tropische winterdagen maar nog steeds veel aangenamer is dan de natte sneeuw die hier in Nederland valt. Malta is een klein eiland waar je met je huurauto in één dag het eiland kan zien. Maar waarom zou je hier maar één dag voor uit trekken, als op Malta alles in een rustig tempo gaat. Waarom niet een weekje op Gozo, één op Comino en de laatste weken lekker op het hoofdeiland Malta.
Malta heeft een hoop mooie steden om te bekijken, zoals de ruïnes van Tarxien, het historische centrum van Mdina, het nationaal museum in Valletta, Popeye Village of de Blue Lagoon tussen Comino en Gozo in. Maar eindelijk door je boekenlijst heenwerken op een van de paradijselijke stranden klinkt ons ook goed in de ogen.

Curaçao

curacao-921699_640
Op zo’n droombestemming als Curaçao zou je haast vergeten dat er nog zoiets als winter bestaat. Het eiland heeft het hele jaar door een constante warme temperatuur met minstens 8 zon uren in een dag. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige stranden vol zomerse activiteiten als strandfeesten, snorkelen en zwemmen met dolfijnen. En je kan prima uit de voeten met Nederlands wat nog steeds één van de officiële talen is.
Met je huurauto zit je natuurlijk niet aan je strandlocatie vast en heb je de mogelijkheid het eiland verder te ontdekken. Plan bijvoorbeeld een excursie naar een Aloë Vera plantage, de zoutpannen of een struisvogelpark. Ook is rondstruinen over de kades van Willemstad of Julianadorp geen slecht idee. Stel je eens voor, een warm briesje en een cocktail in je hand terwijl wij hier in Nederland door de sneeuw fietsen. Klinkt niet verkeerd toch?

Florida

fort-lauderdale-1975405_640
‘The Sunshine State’ mag natuurlijk niet ontbreken van deze lijst en dan met name het flitsende Miami en het prachtige eiland Key West. Florida wordt door veel Amerikanen gebruikt om te overwinteren en hoewel Florida erg toeristisch is kun je in de wintermaanden rustig vertoeven in deze staat. Key West is gelegen op een eiland in het zuidelijkste puntje van Florida. Het hele eiland staat vol strandhuisjes en palmbomen. Met een cabriolet over de boulevards crossen en de dag afsluiten met het bekijken van de zonsondergang kan haast niet meer zomers. Toch is dit het hele jaar door mogelijk, zelfs het zeewater is het hele jaar door een prettige temperatuur van 2o graden.
Voor wat meer actie zoek je in Miami de bijna 20 kilometer lange kust op bij bijvoorbeeld South Beach. Miami heeft een ruim aanbod hippe clubs en restaurants. Bezoek de verschillende attractieparken als Jungle Island, Grapeland Waterparc of het Miami Seaquarium. Of zoek de ongerepte natuur op in Everglades National Park.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie