Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » 5 beestachtige dierentuinen over de wereld

5 beestachtige dierentuinen over de wereld

Op dierendag staan wij graag even stil bij de bijzondere schepsels waarmee wij onze planeet delen. Een dierentuin is de perfecte plek om dit te doen, je staat oog in oog met gigantische wezens als olifanten, giraffen en nijlpaarden. Daarnaast is een dierenpark bezoeken een ontzettend leuke activiteit tijdens je fly drive vakantie. Wij hebben de mooiste dierentuinen van de wereld op een rijtje gezet.

Henry Doorly Zoo, Nebraska, Amerika

henry doorly

snow-leopard-831369_640In Omaha, Nebraska vind je de beste dierentuin van Amerika. Het park heeft ’s werelds grootste nachtdieren tentoonstelling, het grootste binnenmoeras en het grootste regenwoud gedeelte. Binnen de 53 hectare kun je rondrijden in een trein en skyfari die je naar de verschillende delen brengen. In 1997 opende het park een grote IMAX 3D bioscoop waar alleen maar dieren en natuurfilms en documentaires worden geshowd. Er leven 17,000 dieren waaronder de sneeuwluipaard, de witte neushoorn, de komodovaraan en zeven soorten halfapen.

Australia Zoo, Australië

australia zoo
australia-zoo-998015_640De Australia Zoo bij Brisbane, is opgericht door Bob en Lyn Irwin, ouders van de bekende Crocodile Hunter Steve Irwin. In 2004 opende het Australian Animal Hospital naast het park, het park specialiseert zich dan ook in het opvangen en verzorgen van reptielen. Australia Zoo staat bekend om de reptielenshows waarin ervaren dierenverzorgers krokodillen, reuzenschildpadden, koala’s en roofvogels voeren. De kinderen van Steve Irwin geven ook shows die andere kinderen laten zien hoe ze met gevaarlijke dieren moeten omgaan.


National Zoological Gardens, Zuid-Afrika

south africa
black-rhino-967327_640In Pretoria, Zuid-Afrika staat de 85 hectare grote dierentuin met als hoogtepunt het kampeerterrein in de dierentuin waar je kunt overnachten en je even in de Afrikaanse natuur begeeft. Ook wordt er de mogelijk aangeboden aan een nachtwandeling door het park te doen, wat een aanrader is om de vele nachtdieren op hun mooist te kunnen zien. De dierentuin wordt in twee delen verdeeld door de Apies rivier met bovenin vooral roofdieren en het onderste gedeelte het aquarium, tevens het grootste van Zuid-Afrika waar bijna 4000 vissen leven. In het midden vind je de nijlpaard zwembaden, vogelhuis.

ZooParc de Beauval, Frankrijk
beauval

beauval

De Beauval dierentuin in Saint-Aignan-sur-Cher is de eerste dierentuin in Frankrijk waar je witte tijgers, okapi’s, kangoeroes en de reuzenpanda kunt vinden. In deze dierentuin vind je vier kassen met vogels, apen, reptielen en Australische dieren. Daarnaast is er een groot savanne gedeelte met giraffen, witte neushoorns en Afrikaanse olifanten. Ook zijn er arena’s waar dagelijks zeeleeuwen en grote vogelshows worden gegeven. Beauval is lid van het European Endangered Species Programme en zet zich in voor het terugbrengen van bedreigde diersoorten. Het park houdt zich vooral bezig met het fokprogramma van de reuzenpanda.

Oceanário de Lisboa, Portugal

oceanario

lisboaOp de pier over de Taag in Lissabon vind je één van de grootste aquariums van Europa. Het Oceanário bestaat uit één grote tank en vier hoeken met ieder een eigen thema en verschillende vissen. Ook vind je een zeevogel en amfibie gedeelte met pinguïns, otters, kikkers en salamanders. De grote maanvis in het centrale gedeelte trekt veel aandacht omdat deze bijzonder moeilijk in gevangenschap te houden is, deze kan wel 3 meter lang worden en 200 kilo wegen. Wil je het Oceanário bezoeken? Koop je tickets van tevoren met korting en je kan de wachtrij overslaan!
 

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie