Vakantie boeken Reageer
Home » Blogs » Vijf redenen om voor een pakketreis te kiezen

Vijf redenen om voor een pakketreis te kiezen

Een pakketreis is een samenstelling van alle reisonderdelen die je bij een aanbieder kan boeken. Dit kan het vervoer (vliegtuig of bus), de accommodatie (hotel/appartement), een huurauto of andere dingen zijn. Als je alleen al een vliegticket en een hotel boekt in één deal, dan is er al sprake van een pakketreis. Pakketreizen boeken heeft enkele voordelen ten opzichte van alles los boeken. In dit blog lichten we vijf voordelen uit en nemen we je mee in de voordelen van de pakketreizen.

Je hoeft niet alles los te boeken

Losse vluchten, apart vervoer naar de los geboekte accommodatie of een huurauto die je ergens ver weg op moet gaan halen. Het kan allemaal veel gedoe zijn en het is daarom makkelijker om in één keer alles te boeken. Je hoeft niet continu te denken aan het vervoer wat geregeld moet worden of dat de huurauto weer op tijd terug moet zijn bij de verhuurder. Je kan stress voorkomen tijdens vakantie door niet alles los te boeken. Kies je voor gemak, dan is een pakketreis vaak de beste keuze. Zo is het snel eenvoudig geregeld en kan jij genieten van je fly & drive vakantie.

Je hebt één aanspreekpunt

Je grootste angst: een vies hotel of er is iets anders wat je totaal niet bevalt. Mochten er dingen gebeuren of iets niet naar wens zijn, moet je het bij zelf samengestelde vakanties vaak zelf oplossen. Het kan lastig zijn om je in een vreemd land verstaanbaar te maken of de hotelmanager kan geen woord Engels. Zie dan maar wat te regelen.


Als je een pakketreis boekt heb je één aanspreekpunt. Zij zijn verantwoordelijk voor de reis die je hebt geboekt. Als iets niet naar wens is, kunnen zij het voor je oplossen door bijvoorbeeld een andere accommodatie te regelen. Vaak is dit gewoon met een Nederlandse reisleider. Mocht er iets niet naar wens zijn, bel je gewoon even naar Nederland en kan je ervan op aan dat het goed komt. 

Je kan makkelijker wijzigen

Snel nog even iets omboeken zit er bij een zelf samengestelde vakantie vaak niet in. Je moet overal bij denken of er kosten aan verbonden zijn. Zo valt het vaak duurder uit dan je vooraf dacht. Er zijn aanbieders van pakketreizen waar je tot een aantal dagen voor de reis kunt wijzigen. Komt de vakantie toch niet goed uit? Dan kan je hem gewoon omboeken!

Bekijk van tevoren goed welke voorwaarden de organisaties stellen en weeg ze tegen elkaar af. Zo kom je niet onverwacht voor verrassingen te staan. Lees dus voor het afsluiten altijd de algemene voorwaarden en vergeet niet de kleine lettertjes.

Je bent goed verzekerd

De reisorganisatie moet zich verzekeren tegen faillissement. De meest bekende is de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Als de organisatie failliet gaat dan krijg jij je geld terug. Ook al ben je op vakantie, je hebt de zekerheid dat je niet achter blijft. Aanbieders hebben altijd de verantwoordelijkheid om jouw vakantie goed te laten verlopen. Is de reisorganisatie aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden? Dan komt het vaak helemaal goed!


Vooraf duidelijkheid over de kosten

Een van de grootste voordelen is dat je vooraf alles geregeld hebt. Zo heb je van tevoren een goed inzicht van de kosten die je maakt. Je weet precies wat inbegrepen is en waar je nog rekening mee moet houden. Dat zie je namelijk allemaal overzichtelijk bij het boeken van een pakketreis. Bijkomend voordeel van het boeken vooraf is dat je niet hoeft om te wisselen naar vreemde valuta. Zo kan je makkelijk vergelijken welke aanbieder nu echt het goedkoopste is en kom je niet onverwacht voor verrassingen te staan.

Mocht je nu toch zelf een vakantie willen samenstellen, bekijk dan hier waarop u dan moet letten. Boek je nou toch liever een pakketreis waarbij je de vlucht, de accommodatie en de huurauto in één keer boekt, bekijk dan eens onze verre bestemmingen en onze bestemmingen in Europa. Wij werken hier samen met verschillende bekende aanbieders die complete fly & drive vakanties in de vorm van pakketreizen aanbieden.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie