Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Andalusië: in deze Spaanse streek kun je veel meer dan alleen op het strand liggen

Andalusië: in deze Spaanse streek kun je veel meer dan alleen op het strand liggen

Met dit druilerige weer dromen wij graag weg bij zonovergoten locaties zoals Spanje. Vooral het zuidelijke gebied Andalusië, waar het voorlopig nog boven de 25 graden is.
Welke plekken mag je niet missen tijdens je fly & drive vakantie in Andalusië?

Sevilla

sevilla
Neem een kijkje in het historische stadscentrum van Sevilla. De bonte versieringen op de vloer en gebouwen geven de stad een extra bijzonder uiterlijk, niet heel gek dat de tweede Star Wars scene’s heeft die zich op Plaza España afspelen.sevilla-182831_1280 Er zijn een groot aantal bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis, Real Alcázar en de prachtige paleistuinen, de ovale stierengevechten arena Plaza De Toros De La Maestranza en de Catedral, ’s werelds op twee na grootste kathedraal van de wereld.
Naast uren rondstruinen kun je in Sevilla heerlijk winkelen, het centrum bestaat uit grote winkelketens en kleine plaatselijke winkeliers, waar je flamencojurken Spaanse waaiers en keramiek naar hartenlust kunt shoppen.

Tabernas, Almeria

tabernas
Je midden in een westernfilm begeven kan in Tabernas. Dit woestijndorpje diende als filmset voor bekende westerns, in het Oasys Theme Park leer je hier alles over. Midden door de Tabernaswoestijn loopt Circuito De Almeria, Europa’s warmste en droogste racegebied. De provincie Almeria heeft de meeste zonuren van Europa en dat komt goed uit, want aan de 219 kilometer lange kust leent zich perfect voor een uitgebreide zonne-sessie.alcazaba-of-almeria-534016_1280
De kuststad Almeria is zeker een tripje waard. Bezoek bijvoorbeeld de Alcazaba de Almería, dit militaire fort is gebouwd in de 10e eeuw en is gebruikt als schuilplaats voor de inwoners tijdens oorlogen. Het gigantische gebouw bestaat uit drie omheiningen met een uitkijktoren op de zee en haven, een moskee, badhuizen en vertrekken voor de monarchen.


Marbella

puerto-banusmarbella

marbella-86362_1280De zonnige havenstad Marbella is de perfecte plek om te overwinteren, het klimaat is mediterraan zacht. Zomeravonden zijn dan ook de beste momenten om over de haven en boulevard te flaneren en te fantaseren over het hebben van een boot.  Naast de luxe boten zijn er veel fancy beach clubs en golfclubs waar de rijke inwoners van Marbella komen om te ontspannen.

Breng overdag een bezoekje aan Parque de la Alameda en de Avenida del Mar, een groot park waar de plaatselijke bevolking graag komt, je vind er ook tien beelden van Salvador Dali.

Jerez de la Frontera, Cadiz

cadiz
statue-1507833_1280Het oude Jerez de la Frontera gaf vroeger de grens aan tussen het christelijke en het moslimgedeelte van Andalusië,  de stad heeft daarom een interessant uiterlijk met deze gemengde stijlen. Deze stad is bekend van de sherry gemaakt van de Palomino druif, deze wijnsoort is hier zo populair door de hoge aantal zonuren van het gebied die zich perfect leent voor deze druivensoort.
Na een aantal glazen sherry komt de drang om te dansen, gelukkig heeft Jerez hier genoeg plekken voor. Het is de flamenco hotspot van Andalusië. Zo vind je hier genoeg plekken om aan je dans en gitaartechniek te werken. Het Centro Andaluz de Flamenco verteld je meer over de geschiedenis van deze dans.

Casares, Malaga

Casares
Deze pueblo blanco blinkt uit omdat het zo liefelijk en schilderachtig is. Het stadje ligt op een berg en kijkt uit over een gigantisch berglandschap van Sierra Crestellina. Het gebied rond dit stadje is perfect voor een flinke wandeltocht. Wanneer het te warm is om te wandelen kun je verkoeling zoeken in het Romeinse badhuis, Banos de la Hedionda. Neem een duik in een watergrot en smeer je in met de modder die een geneeskrachtige werking voor de huid heeft.
cemetery-196343_1280De begraafplaats on het hoogste topje van Casares, is zeker een bezoekje waard. Net zo wit als de huisjes zijn de marmeren grafkelders en gedenkstenen. Omdat bergrots niet de ideale grond is om iemand in te begraven staat de rustplaats vol mausoleums en familiegraven met bijzondere standbeelden.
 
Nieuwsgierig geworden naar het veelzijdige Andalusië? Bekijk onze fly & drive rondreis in Spanje.


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie