Inspiratie 1 reactie
Home » Blogs » Eens wat anders: op wellness vakantie naar IJsland

Eens wat anders: op wellness vakantie naar IJsland

Bestaat er een land met meer sprookjesachtige landschappen waar je beter tot rust kunt komen dan IJsland? Na een lange wandeling over de prachtige diverse landschappen die deze bijzondere bestemming te bieden heeft neem je een duik in een van de bijzondere heetwaterbronnen.

Blue Lagoon

iceland-2316117_1280

De Blue Lagoon is IJslands meest bekende geothermische baden en het kan hier ook flink druk zijn. Dit helderblauwe water dankt zijn kleur aan de grote hoeveelheid zwavel en zout die een heilzame werking hebben bij bijvoorbeeld huidziektes. Je vindt hier ook silica modder die je huid reinigt en verzacht. Een tip is wel om je haar te beschermen met een serum of masker tegen het uitdrogen en niet je mooiste badkleding aan te doen, want deze zijn niet zo gek op zout en zwavel.
Geothermisch betekent dat de aarde zelf warmte bevat die het water opwarmt tot een aangename temperatuur van 40 graden. Een goed idee van IJsland zelf dus om heerlijk te ontspannen terwijl je ronddobbert en uit te kijkt over de besneeuwde bergen.

Arðböðin við Mývatn

mytvatn
Helemaal aan de andere kant van IJsland vind je de natuurlijke baden van Myvatn, deze heetwaterbron lijkt erg op de Blue Lagoon maar is een stuk rustiger en intiemer en ook een stukje goedkoper.
Het Mývatn gebied is prachtig voor wandelingen. Je vindt er Dimmuborgir en Höfði, gigantische velden in voormalige lava meren vol actieve vulkanen, grotten, lava pilaren en andere overblijfselen van eerdere uitbarstingen. In dit gebied zul je verbaasd staan over de vorm die lava aan kan nemen en hoe de natuur hieromheen groeit. Dit gebied is ook enorm in de trek bij vogelliefhebbers, je vindt er IJslands grootste vogelverzameling in het Sigurgeirs Bird Museum.


Gamla Laugin

gamla laugin
50 kilometer ten oosten van Reykjavik vindt je in Flúðir, de Gamla Laugin, IJslands eerste zwembad. Vanaf 1909 heeft half IJsland hier leren zwemmen, helaas werd het bad vergeten na de komst van moderne zwembaden. In 2005 is het bad een nieuw leven ingeblazen, hiervoor was het een soort geheime bron waar maar enkele IJslander vanaf wist.
Deze ‘geheime’ natuurlijke bron ligt in een veld vol bloemen met een actieve heetwatergeiser die iedere vijf minuten een uitbarsting heeft. En in de winter kun je hier ’s avonds het noorderlicht zien. De perfecte plek om je helemaal één met de natuur te voelen.

Nauthhólsvík Geothermal Beach

beach
In Reykjavik op het strand liggen? Dat kan aan het Nauthhólsvík strand. Het strandje bevat geothermisch water wat zich mengt met het koude zeewater waardoor het niet zo ijskoud is als je denkt. Echt zwemmen in deze bron raden wij aan te bewaren voor een mooi zomerdag maar gelukkig hebben de IJslanders daar iets op bedacht. In het water en op het strand vind je namelijk twee heetwaterbassins waar je al badend over de Noordelijke Atlantische Oceaan uitkijkt.
reykjavik-1988082_1280
Naast deze heerlijke natuurlijke bronnen zijn vind je in IJsland genoeg mogelijkheden om je lichaam en geest te verwennen, hier nog wat tips om in Reykjavik je wellness ervaring compleet te maken:

Laugar Spa

Dit beauty en spa centrum biedt verschillende kuren aan zoals een hot stone massage, chocolade scrub, stoomkamers en verschillende gezichtsbehandelingen. Daarnaast kun je ontspannend dobberen in een van de (bubbel)baden.

Sólir Yoga Centrum

Dit yoga centrum biedt 17 verschillende yoga lessen aan die je per klas kan betalen en op aanvraag in het Engels worden gegeven. Na een intense yogasessie in zen sferen is er tijd om jezelf te belonen met een gezond sapje en je spieren hun rust te gunnen in de sauna.


Diamond Way Buddhist Centrum

Wil je niet alleen je lichaam maar ook je geest tot rust te laten komen? Bezoek dan het boeddhistische centrum. Hier volg je lezingen en meditatiesessie’s in het Engels en kom je dichter bij jezelf.
Bekijk onze fly drive vakantie pagina over IJsland, voor de mooiste aanbiedingen.
 

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

1 gedachte over “Eens wat anders: op wellness vakantie naar IJsland”

Plaats een reactie