Inspiratie Reageer
Home » Blogs » Vijf mooiste uitzichten ter wereld

Vijf mooiste uitzichten ter wereld

Wat is er fijner dan het gevoel van complete vrijheid hebben, om je heen kunnen kijken en alles wat je ziet rustig in je op te nemen. Tijdens een Fly & Drive vakantie heb je meer dan genoeg tijd om dit te doen. Rijdend langs prachtige landschappen waar je in Nederland geen voorstelling van kan maken. Zo mooi dat de tijd even stil lijkt te staan. Dat is voor ons het ultieme vakantiegevoel.
Wij hebben de vijf mooiste uitzichten verzameld en op een rijtje gezet van dichtbij naar ver weg. Geniet mee van deze prachtige plaatjes:

Vatnajökull, IJsland

vatnajokull
Vatnajökull is de grootste gletsjer van Europa en ligt in het grootste nationale park van IJsland. In dit gebied is ook de meer dan 2000 meter hoge vulkaan, Hvannadalshnúkur te vinden. De landschappen in Vatnajökull wisselen af van ijsschotsen tot groene dalen. Mocht je niet terugdeinzen van een beetje kou dan is dit gebied een aanrader om te bezoeken. Er is genoeg te zien en gegarandeerd zal je mond meerdere malen open vallen.

Oia, Santorini, Griekenland

oia
Dit kleine stadje is gebouwd op restanten van een vulkaanuitbarsting wat resulteert in een gek verschil van hoogte maar een prachtige plek om te fotograferen en genieten van de gebouwen om je heen. Overal waar je kijkt is iets unieks te zien. Neem plaats op een terrasje, een uur voor de zon ondergaat en laat het uitzicht op je inwerken, de huizen, de torentjes, de lichtjes. Kijk rond en benoem alles wat je ziet om niks te missen. Daarna is het genieten geblazen van de mooiste zonsondergang die je voorlopig gaat zien.


Pamukkale, Denizli, Turkije

pamukkale
Als je echt iets unieks wil zien is Pamukkale in Turkije wellicht iets voor jou. Dit natuurfenomeen heeft wat weg van een gletsjer of ijsberg maar bestaat volledig uit opgestapelde kalk. Het water dat hier naar beneden stroomt bevat veel kalk en vormt zijn eigen weg langs een soort terrasjes. Al duizenden jaren geleden kwamen hier toeristen om te baden in het speciale kalkrijke water omdat gelooft wordt dat dit een heilzame werking heeft op het lichaam. Tegenwoordig mag dat niet meer omdat de Pamukkale werd aangetast maar nog steeds zijn er kuuroorden met de bronnen te vinden. En ook zonder het water in te gaan zal deze plek goed zijn voor je lichaam en geest, dat kan niet anders bij zo’n bijzonder uitzicht.

De Tafelberg, Kaapstad, Zuid-Afrika

tafelberg
De Tafelberg is met goede reden de meest bezochte plek door toeristen in Zuid-Afrika. Hier hebben ze in Kaapstad slim gebruik van gemaakt door een kabelbaan aan te leggen die je in vijf minuten mee naar boven of beneden neemt. Boven aangekomen heb je genoeg tijd om te genieten van het betoverende uitzicht. Mocht je langer willen genieten is er ook de optie om de berg te voet te beklimmen, de kortste route neemt ongeveer 2 uur in beslag, maar hou er rekening mee dat de klim behoorlijk stijl is. Het uitzicht vanachter de wolkendeken die soms over de berg heen hangt is het in ieder geval meer dan waard.
Tip: koop de kabelbaan tickets voor je reis dan kun je de wachtrij overslaan!

De Twaalf Apostelen, Victoria, Australië 

twaalf apostelen2
The Great Ocean Road in Australië kan in zijn geheel wel in deze lijst, maar wij kozen deze locatie uit omdat het niet vanzelfsprekend is dat dit natuurwonder altijd te zien zal blijven. Langzaam brokkelen de apostelen af door erosie, in 2005 is de negende apostel in gestort. Dus anders dan de naam doet vermoeden staan er nu acht apostelen. Gelukkig is er ook goed nieuws want vorig jaar zijn er 5 onderwater apostelen ontdekt. Het strand is te bewandelen op alle tijden van de dag en de zonsopkomst of ondergang zijn zeker aanraders.
 
Hopelijk hebben deze vijf fraaie uitzichten je geïnspireerd of op zijn minst verbaasd. Onze gouden tip, kijk altijd om je heen, waar je ook bent want overal is wel wat te zien!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie