Inspiratie Reageer
Home » Blogs » Deze filmlocaties van Game of Thrones in Ierland wil je als GoT fan zeker gezien hebben!

Deze filmlocaties van Game of Thrones in Ierland wil je als GoT fan zeker gezien hebben!

GOT MAP

Wie vol spanning heeft gewacht op een nieuw seizoen van Game of Thrones zal vast al bekend zijn met de prachtige landschappen die in de serie voorkomen. En nu seizoen 7 eindelijk begonnen is dromen wij graag weg bij deze plaatjes. Gelukkig zijn de meeste locaties gewoon te vinden in onze wereld, en helemaal niet zo ver weg.
Dus sla je bontcape om, trek je wandelschoenen aan en waan je in de prachtige locaties uit deze fantasy wereld in Ierland:

#1 Downhill

dragonstone beach

Aan het strand van Downhill vind je de Mussenden Temple, je herkent beiden plekken als Dragonstone Beach en de tempel is te zien in de achtergrond van seizoen 2 waar ‘The Seven’ staan die Melisandre verbrandt.

#2 Ballintoy Harbor

iron islands

De Ballintoy Harbor is deels gebruikt als Iron Islands maar je kunt het ook herkennen als Lordsport in Isle of Pyke. Op een heldere dag kun je zelfs Schotland aan de overkant zien.


#3 Larrybane Querry

storms end

Het in seizoen 2 geïntroduceerde kamp van Baratheon stond hier. Je maakte hier kennis met Brienne of Tarth die op deze locatie Baratheon’s toernament won. Ook komt de locatie terug en zie je hoe Theon zijn troon afstaat.

#4 Murlough Bay

road to pyke

Dit klifachtige landschap kan niet anders dan achtergrond zijn van Isle of Pyke(deel van Iron Islands). Dit heb je gezien in seizoen 2 waar Theon gedoopt werd.

#5 Caves of Cushendun

caves stormland
Deze grotten herken je waarschijnlijk uit seizoen 2, waar Melisandre beviel van een ‘Shadow baby’. Ook zijn de grotten op de achtergrond te zien van verschillende scenes in Stormlands.

#6 The Dark Hedges

kingsroad

Echte fans zullen The Dark Hedges direct herkennen als King’s Road, de bekendste en grootste weg uit Westeros. Hier kan je dezelfde weg volgen als vele Game of Thrones personages voor jou, op weg naar The Wall.


#7 Glenariff Forest Park

glenariff-runestone

In de latere seizoenen is Runestone te zien, opgenomen in het prachtige Glenariff Forest Park.

#8 Castle Ward

winterfell

De gebouwen in Castle Ward waren achtergrond van verschillende scene’s in Winterfell en komt ieder seizoen wel terug. Bijzonder om door deze plek te lopen waar zoveel bekende scene’s zijn opgenomen. Dompel je onder in het Game of Thrones universum door op deze locatie mee te doen aan diverse activiteiten zoals boogschieten of openbare ‘executies’.

#9 Inch Abbey

stark camp

Deze oude ruïne is locatie geweest van Stark’s kamp in seizoen 1.

#10 Tollymore Forest Park

forest of the north-haunted forest

In Tollymore Forest Park kun je een dag lang rondlopen in The Haunted Forest en verschillende bekende plekken uit het eerste seizoen tegenkomen. Zo vond hier de eerste ontmoeting plaats met White Walkers in de allereerste aflevering. Maar ook zijn hier de Direwolvespups van de Stark-clan gevonden.


 
Sinds Game of Thrones gestart is wordt dit gebied overspoeld door fans, op iedere genoemde locaties zijn wel tours of activiteiten gerelateerd aan de serie te doen. Alles voor de ultieme beleving. Maar ook als je geen fan bent van de serie zijn deze prachtige plekken een goede redenen om Ierland eens te bezoeken!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie