Voorbereiding vakantie Reageer
Home » Blogs » Zes koffertips

Zes koffertips

Bij een Fly & Drive vakantie ben je flexibel en vrij. Maar voordat je vakantie begint moet je eerst je koffers inpakken! Je overnacht op verschillende plekken en pakt soms nog een binnenlandse vlucht mee in het vakantieland. Welke koffer past daar nou het beste bij? Waar moet je speciaal op letten bij koffers voor een Fly & Drive vakantie?
Wij hebben zes koffertips voor je gevonden die je zeker even door moet lezen voor je op reis gaat!

#1 Handigheid

Jij en je koffer zijn als een slak en zijn slakkenhuis; aan elkaar verbonden, je leeft namelijk uit je koffer. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken is het belangrijk dat je snel bij je spullen kan en koffer overzichtelijk is ingepakt.
Wil je een dag uittrekken om een wandeling te maken maar wordt het ineens slecht weer, dan is het wel zo prettig dat je niet al te lang hoeft te zoeken naar je regencape. Of dat je vieze wandelschoenen niet naast je schone pyjama’s in de koffer liggen. Gelukkig zijn er veel koffers die een afscheiding hebben zodat je wandelspullen kunt afscheiden van je kleding en toiletartikelen. En mocht je onderweg iets nodig hebben, hoef je niet de hele koffer overhoop te halen.

#2 Mobiliteit

Net als jij moet je koffer flexibel en mobiel zijn. Je zult van slaapplek naar slaapplek reizen en pakt misschien nog een vlieg- of bootreis mee. Een koffer met vier wieltjes die in alle rijrichtingen werken zullen je een hoop irritatie besparen. Je koffer moet een goede rits hebben en misschien een klein vakje waar je spullen binnen handbereik in kunt wegstoppen. Een fijne handgreep aan de bovenkant en zijkant zijn ook een pré voor het in en uit pakken van je huurauto.


#3 Kwaliteit

Omdat je misschien wel naar de andere kant van de wereld vliegt zal je koffer een zekere kwaliteit moeten hebben. Wij raden een harde koffer aan. Houd wel rekening met de afmetingen van je huurauto zodat je niet voor verrassingen komt te staan, zachte koffers of reistassen zijn natuurlijk makkelijker stapelbaar. Door een stevige buitenkant blijven je eigendommen heel en op zijn plek en is het praktischer om souvenirs als een fles wijn uit het vakantieland mee terug te nemen zonder bang te zijn dat deze barst tijdens de reis.

#4 Veiligheid

Het kan zomaar eens voorkomen dat je koffer in de auto achterblijft terwijl jij een nieuwe bestemming verkent, of je koffer niet altijd in zicht hebt tijdens de vliegreis bijvoorbeeld. Zorg daarom dat je koffer goed beveiligd is. Er zijn koffers met ingebouwde nummersloten, maar een hangslotje los kopen is ook een optie. Onze aanrader is een TSA slot aan te schaffen voor reizen naar Amerika bijvoorbeeld. Wanneer de douane je koffer wil controleren op verboden goederen is deze in bezit van een moeder sleutel. Zo hoeft je slot niet opengebroken te worden maar kan niet iedere willekeurige persoon je koffer open maken. De meeste Samsonite koffers bevatten tegenwoordig een TSA slot.
Draag belangrijke papieren en geld altijd bij je en stop deze niet in je (ruimbagage)koffer tijdens de reis!

#5 Weerbestendig

Tijdens je reis naar een land kan het weer tegenvallen, zo kan het een stuk natter zijn dan je had verwacht. Of je nu van suiker bent gemaakt of de regen als verfrissend ervaart, een geplande reisdag kun je niet overslaan dus is er geen andere optie dan jas aan en gaan. Een koffer met ritsen die blijken te lekken is dan wel het laatste waar je zin in hebt. Zorg dus dat je koffer op waterdichtheid is gecontroleerd, goede ritsen heeft of een speciaal rubber randje heeft die de rits waterdicht maakt. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als een regenjas voor je koffer, een kofferhoes. Dus zelfs als je koffer niet waterbestendig blijkt te zijn is hier een oplossing voor.
Als je een beetje regen niet erg vind, grijp dit moment dan aan om de meest toeristische plekken op te zoeken. Met een beetje geluk deinzen de hordes mensen terug van de buien en hoef jij je niet in de massa’s te begeven.

#6 Multifunctioneel

Op reis mag je meestal ruim- en handbagage meenemen. Op de bestemming aangekomen is het waarschijnlijk niet handig steeds met deze koffers rond te lopen. Dus vergeet niet te kijken naar multifunctionele bagage. Wat dacht je van een backpackers rugzak als handbagage? Zo zorg je ervoor dat je minstens één vrije hand hebt om foto’s te maken of een kaart vast te houden tijdens je reis.
En wist je dat er tegenwoordig ook koffers bestaan die je telefoon kunnen opladen? Je vangt om zonne-energie op met je koffer en laad vervolgens je telefoon op terwijl je rijd. Hoe handig is dat?
 
Voor meer informatie over koffers raden wij welkekoffer.nl aan, een handige onafhankelijke website die je helpt met uitzoeken welke koffer bij jou past.


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie