Vakantie ideeën Reageer
Home » Blogs » Kerst vieren in het buitenland

Kerst vieren in het buitenland

Kerstmis vieren in het buitenland, leuk of ongezellig? Veel mensen vieren de feestdagen met familie, en zo met z’n allen rond het gourmetstel met de kerstboom in de hoek van de kamer is ontzettend gezellig. Maar misschien stap je dit jaar liever met kerstmuts op het vliegtuig in voor een kerst fly & drive vakantie, in het buitenland zijn namelijk ontzettend veel leuke plekken om kerst te vieren.Kerstshoppen in een andere stad kan natuurlijk ook, dan ben je met de feestdagen weer lekker in je eigen omgeving. De meeste kerstmarkten openen begin december dus tijd genoeg! Hier komen de meest knusse, mooie, gezellige kerststeden die wij tegenkwamen.

Straatsburg, Frankrijk

alsace-564249_1920
Het Franse Straatsburg, Strasbourg, is een populaire bestemming voor kersttoeristen. Eind november begint de stad zich te ontpoppen tot een scene die uit ‘How The Grinch Stole Christmas’ zou kunnen komen.  Als sinds 1570 wordt de Christkindelsmärik gehouden op verschillende plekken in de stad. Het centrum ligt rond de Kathedraal, waar het plein vol staat met kraampjes en versierde bomen. Je koopt hier cadeautjes zoals handgemaakte houten poppetjes, knuffels en kleding. Maar ook lekkernijen als gember- en anijskoeken en glühwein. De hele sfeer doet een beetje denken aan een Duitse kerstmarkt, dat is niet zo gek sinds Straatsburg vroeger bij Duitsland hoorden. Vergeet vooral niet naar boven te kijken om de kerstversieringen te bewonderen.

New York, Amerika

 nyc-1556338_1280

New York, dé kersthoofdstad van de wereld. Naast de enorme winkeletalage’s die helemaal in winter wonderland thema worden gestoken, wordt de rest van de stad zeker niet vergeten. Op het Rockefeller Center Plaza vind je een gigantische kerstboom van 30 meter waarvan ieder jaar de lichtjes ritueel worden aangezet om het kerstseizoen af te trappen. Bryant park, wordt omgetoverd tot een grote schaatsbaan waar New Yorkers en toeristen al sinds eind oktober terecht kunnen. Op ieder plein of park vind je wel een verzameling kerststalletjes waar je kunt genieten van warme chocolademelk, appelcider, pretzels, bonbons en donuts. De hippe inwoners van New York zoeken een van de vele vlooienmarkten op waar je kunt snuffelen tussen tweedehands vintage items en zelfgemaakte kerstaccessoires.


Edinburgh, Schotland

edinburgh-1864244_1280
De Princes Street Gardens, in Edinburgh veranderd in het najaar in een lichtgevende kerstkermis met een reuzenrad en zweefmolen. Ook vind je hier Santaland, een kinderkerstwereld ben draaimolen en een echt kerstboomdoolhof. Door de hele stad zijn verschillende dingen te doen zoals lichtshows en kerstkoren.  Op het  St. Andrew Square is Edinburgh staat een grote schaatsbaan helemaal in kerststijl. Hier vind je verschillende kraampjes en streetfood zoals Duitse worst en zoetigheden. En George Street wordt in 2017 voor de eerste keer veranderd in een ijswereld met ijssculpturen en een ijsbar. Genoeg te doen en bekijken dus als je een Schotse Kerstmis wil meemaken.

Barcelona, Spanje

barcelona-967065_1280
Kerst vieren op een iets warmere plek? Dan moet je in Barcelona zijn, het sneeuwt bijna nooit en de temperatuur is net wat aangenamer dan in Nederland. En er zijn een hoop leuke kerstmarkten en bezienswaardigheden verstopt door de hele stad. De grootste kerstmarkt vind je bij de Kathedraal van het Heilig Kruis en Sint Eulalia, midden in het centrum. Het plein staat ieder jaar sinds 1786 vol met kraampjes waar kerstversiering en cadeautjes te koop zijn. Het Plaça Catalunya biedt huis aan een kerstfestival waar optredens worden gehouden, het hele plein is versierd met verlichte bomen en op de gebouwen sieren sneeuwvlokken, kerststerren, zelfs de fonteinen geven licht. Bekende kerst lekkernijen op de markten zijn turrón(nougat) en Pa de Nadal(kerstbrood) maar ook streekproducten als kazen en wijnen. Door heel Barcelona vind je kerststallen, pessebre, traditioneel versieren winkeliers hun etalages met mooie kersttaferelen maar ook kerken en huizen zetten mooie (levende) stallen neer ter decoraite. Het toppunt is de Font Màgica, een grote fontein bij de Avinguda de Maria Cristina staat bekend om zijn lichtshows, zo ook rond kerst.

Stockholm, Zweden

stockholm
Vier je kerst in Zweden, dan ben je bijna verzekerd dat er sneeuw gaat vallen, en dat mag natuurlijk niet ontbreken in het buurland van de Kerstman. Stockholm wordt versierd met gigantische rendieren en kerstbomen van lichtsnoeren. In het oude stadscentrum, Gamla Stan, vind je de grootste kerstmarkt van Zweden. Je vind er kraampjes vol zelfgemaakte houten cadeautjes en typische Zweedse kleding zoals dikke sokken en mutsen. De rest van de kraampjes verkopen snoep, worsten, glögg en kolbollar(broodjes gebakken op een vuurtje). 800px-Gavle_christmas_billy_goatOp het eiland Djurgården, vind je Skansen en het open lucht museum. Hier wordt sinds 1903 een traditionele Zweedse kerstmarkt gehouden vol lekkernijen in souvenirs. Maar ook worden er verhalen verteld, tours gegeven en de halmbock(een geit van stro) mag niet ontbreken. De laatste markt in Stockholm die je niet mag missen is de Kungsträdgården, een knus marktje in een park in het centrum waar een ijsbaan te vinden is en jaarlijks een wedstrijd wordt gehouden welke winkel de mooiste kerstetalage kan inrichten.

Toronto, Canada

toronto
Het middelpunt van kerst in Toronto is de wijk Distillery District. Geïnspireerd op Europese kerstmarkten uit het Victoriaanse tijdperk vind je er kraampjes met houten figuurtjes, kerstversiering en sieraden. Maar ook kerstkoren, dansacts en genoeg warms om te drinken. Het Casa Loma kasteel midden in Toronto is een populaire plek om te bezoeken. Het kasteel en tuinen eromheen zijn versierd met prachtige kerstlichtjes, zelfs de kerstman is hier te vinden. Om de kerstperiode af te trappen wordt midden november een grote kerstoptocht gehouden met meer dan 25 versierde wagens, bands en als hoogtepunt de kerstman zelf op een grote arrenslee. Een paar dagen na deze optocht wordt traditioneel de officiële kerstboom van Toronto aangesloten en is er een groot feest met lichtshow en een schaatsparty. Toronto is de perfecte kerststad als je van de afwisseling van modern en historisch houdt.


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie