Inspiratie Reageer
Home » Blogs » Mooiste bossen voor een herfstwandeling

Mooiste bossen voor een herfstwandeling

De herfst is begonnen en voor de reizigers die zich niet laten afschrikken door  koud weer  en een regenbui hier en daar, hebben we de mooiste herfstbossen op een rijtje gezet. Tijd om je regenlaarzen uit de kast te trekken en die herfstwandeling te maken!

New York, Amerika

central-park-1804588_1280
Central Park is dé place to be om de prachtige herfstkleuren te aanschouwen en toch dicht bij de grote stad te zijn. De aanleg van het park is begonnen in 1858 en is uitgegroeid tot een park waar de dwergstaat Monaco 6 keer in past. Naast wandelen en het prachtige park bewonderen is er van alles te doen. Zo worden er concerten, festivals en toneelstukken georganiseerd. In Central Park vind je een dierentuin, verschillende kunstwerken en een grote hoeveelheid eekhoorns en vogels. Er zijn 7 meren en sloten en je kunt er zelfs een kasteel vinden, Belvedere Castle waar je over het hele park kunt uitkijken. Genoeg te doen dus.

Plitvice, Kroatië

croatia-2643755_1280
De Plitvice meren in Plitvice Nationaal Park zijn beroemd om de grote aantallen watervallen in het park, 90 zijn er te vinden in het hele park. Je vind er helderblauwe meren omringd door bergschotsen en beukenbomen. Helaas is het niet toegestaan een duik te nemen in het uitnodigende water in verband met het behouden van de natuur.


Vizzavona, Corsica

Vizzavona
Vizzavona, een klein stadje midden op Corsica wordt omringt door het Corsica Natural Park. De plek leent zich uitstekend voor kamperen, wandelen of bergbeklimmen. De bekende G20 wandeltocht die dwars door Corsica heen loopt en Vizzavona als midden heeft. De volledige tocht duurt 6 dagen en wordt niet aangeraden voor onervaren klimmers. In de winter kan deze tocht erg gevaarlijk zijn vanwege de kou en sneeuwval op de bergtoppen. In de zomer kan het erg heet zijn en lenen de meertjes zich goed om af te koelen. De beste plek om dit te bezoeken is in onze ogen daarom vanaf half september. De temperatuur is dan wat aangenamer en het bos op zijn mooist.

Waipoua, Nieuw Zeeland

boom
Op het noordelijke puntje van North Island vind je het Waipoua bos. Dit stuk natuur is uniek omdat je als laatste plek ter wereld de bijzondere Kauri bomen kunt bewonderen. De grootste Kauri heet Tane Mahuta en is tussen de 1250 en 2500 jaar oud en meer dan 50 meter hoog. Toen de Europeanen Nieuw-Zeeland ontdekte is er een groot aantal Kauri bomen gekapt. Het land is nu bezig met het planten van nieuwe Kauri bossen en de bomen zijn beschermd.

Abruzzo, Italië

abruzzo
De Abruzzen zijn prachtig in de zomer, met de smalle bergweggetjes om doorheen te rijden met de muziek hard aan en de ramen open. Maar in het najaar is de natuur van de Abruzzen misschien wel op zijn mooist. Het Nationaal Park van Abruzzo, Lazio en Molise kleurt rood en oranje en de meeste dieren zijn druk bezig zich voor te bereiden op de winter. Wist je dat je in dit gebied wilde beren, zwijnen, wolven en lynxen kan spotten?

Galloway, Schotland

scotland-1361805_1280
Het 800 km2 grote Galloway Forest Park in het zuiden van Schotland bestaat uit het grootste bos van het Verenigd Koninkrijk en het Galloway gebergte. Het park is een van de Dark Sky Parken, waardoor de grote hoeveelheid duisternis, de sterrenhemel extra goed te zien is. Dit komt omdat er weinig mensen in de omgeving wonen waardoor er geen onnatuurlijke verlichting is. Midden in het park vind je de Loch Trool, een schilderachtig meertje waar de strijd om Glen Tool plaatsvond in 1307. Ook vind je er het edelherten gebied met een uitkijkhut en tour gidsen die je meer over deze majestueuze beesten kunnen vertellen.


Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie