Fly & Drive Portugal

Fly & Drive Portugal

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

6245
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Portugal is zeer geliefd als bestemming voor een fly & drive vakantie. Dat komt mede doordat de steden en dorpjes in Portugal zo goed bereikbaar zijn per auto. Daarnaast is het klimaat in Portugal dermate aantrekkelijk dat veel toeristen er graag hun vakantie doorbrengen. Door het goede klimaat is Portugal in alle jaargetijden een goede bestemming voor een fly & drive vakantie. Op deze pagina leest u ter inspiratie het reisverslag van onze rondreis door Portugal.

Rondreis Portugal

Het is behoorlijk warm, dat is het eerste wat wefly-drive-portugal denken wanneer we uit het vliegtuig stappen. Gelukkig heeft onze huurauto een airco en deze zullen we zeker gaan benutten tijdens onze vakantie in Portugal. We hebben er zin in en stappen in de auto op weg naar het centrum van Porto. De auto parkeren we bij het knusse hotel dat we online hebben geboekt. Vervolgens pakken we de tram richting het centrum van Porto voor een middag sight-seeing. We wandelen door het oude centrum van de stad en bekijken de vele winkeltjes. Uiteraard bekijken we de gigantische Maria Pia brug, de haven en het Café Majestic. We eindigen onze dag in Porto met een Port proeverij bij een lokale specialist.

 

 

Na wat last-minute aankopen voor onderweg stappen we weer in onze huurauto. De reis brengt ons vandaag in het zuidelijker gelegen Lissabon. We rijden deels door het binnenland van Portugal en genieten van de kleine dorpjes die we onderweg passeren. Eenmaal in Lissabon aangekomen gaan we lekker eten in een goed visrestaurant. We pakken vervolgens de tram die ons via een steile heuvel op de top van een van de zeven heuvels van Lissabon brengt. Vanuit hier hebben we een prachtig uitzicht, waar we de zonsondergang bekijken. In de verte zien we de zee glinsteren en we lopen rustig richting het water. Onderweg stoppen we regelmatig om het echte Lissabon in ons op te nemen.

 

Na een heerlijke avond in Lissabon blijven we er de volgende dag ook nog om cultuur te snuiven en wat te winkelen. De volgende dag gaan we op weg naar de natuur. We rijden rustig richting het zuiden van Portugal in de richting van het plaatsje Aljezur. Deze plaats gebruiken we als tussenstop richting het natuurgebied Parque Natural do Sudoeste Alentejanoe Costa Vicentina. Dezelfde middag wandelen we over het onaangetaste natuurgebied. We lopen langs prachtige bloemen en voelen de zachte zeelucht door onze haren blazen. Dit is een vakantie in Portugal zoals we het niet hadden verwacht. Aljezur en haar omgeving verrassen ons zeer positief tijdens onze fly & drive in Portugal.

 

De bekende badplaats Albufeira in de provincie Algarve is onze volgende bestemming tijdens onze rondreis door Portugal. We checken in bij ons exclusieve resort in Albufeira om te genieten van enkele dagen zon, zee en strand. Deze dagen staan met name in het teken van ontspannen en bijkomen van onze rondreis. De stranden rondom Albufeira zijn werkelijk prachtig en alle voorzieningen zijn aanwezig voor een aangename vakantie.

 

We sluiten onze fly & drive vakantie in Portugal af in het slaperige stadje Faro in het uiterste zuiden. We wandelen langs de bootjes in de haven van Faro. Het stadje is zo rond het middaguur lekker rustig en we slenteren dan ook op ons gemak door de straatjes. We eindigen de dag met een uitgebreid diner bij één van de vele visrestaurantjes van Faro. Wat zullen we Portugal missen zodra weer thuis zijn na deze fly & drive vakantie!

Foto's Fly & Drive Portugal

Vragen over Portugal:

Welke valuta accepteren ze in Portugal?

In Portugal betalen ze ook met de Euro.

Welke stekker gebruiken ze in Portugal?

In Portugal worden stopcontacten van type F gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt geen reisstekker nodig in Portugal.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Portugal gaat.

Is er tijdverschil tussen Portugal en Nederland?

Ja, in Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Wat voor weer is het in Portugal?

Portugal kent een mediterraan klimaat met milde winters en droge warme zomers.

MaandGemiddelde maximum temperatuurGemiddeld aantal mm regen
Januari15 graden61-100 mm
Februari16 graden61-100 mm
Maart18 graden31-60 mm
April19 graden61-100 mm
Mei22 graden31-60 mm
Juni25 graden6-30 mm
Juli28 gradennihil
Augustus28 gradennihil
September27 graden31-60 mm
Oktober23 graden101-200 mm
November18 graden101-200 mm
December15 graden101-200 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Portugal?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken, echter bevat het water kalk en ijzer wat de smaak anders maakt.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Portugal?

Portugal is in vergelijking met Nederland goedkoper. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs in Portugal is €1,49 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Portugal ongeveer 32,50% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Portugal?

Typische gerechten in Portugal zijn Pataniscas, Feijoada en Caldo Verde.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: