Voorbereiding vakantie
Home » Blogs » Vaccinaties? Heb ik die nodig?

Vaccinaties? Heb ik die nodig?

Voorbereid op vakantie gaan klinkt simpel. In de praktijk blijkt het toch altijd weer moeilijker dan het is. Welke excursies gaan we doen in Thailand? Hoe komen we van het vliegveld in Mexico naar ons hotel? Hoe is de wisselkoers op onze vakantiebestemming?
Een vraag die wellicht minder wordt gesteld is welke vaccinaties je nodig hebt. Desondanks niet minder belangrijk, sterker nog, misschien wel dé belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen!
Je hebt natuurlijk niet voor alle landen – sowieso in europa niet of nauwelijks –  heb je vaccinaties nodig. De noodzaak van vaccinaties scheelt dus per regio. Als je gaat backpacken in Zuid-Oost Azië heb je wellicht eerder vaccinaties nodig dan wanneer je in Europa blijft. Daarom is het erg belangrijk om goed uit te zoeken of je op je vakantiebestemming vaccinaties nodig hebt, en zo ja, welke!
Via deze link kun je per onderstaand land van de meest bezochte landen zien welke vaccinaties je nodig hebt.
Top 10 meest bezochte landen advies vaccinatie:

  1. Thailand
  2. Indonesië
  3. Kenia
  4. Maleisië
  5. Vietnam
  6. Tanzania
  7. China
  8. Zuid-Afrika
  9. Suriname
  10. Turkije

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?